Euroliga: Hangáék ma revansot vehetnek a Feneren

A hatodik forduló záró meccsén, a tavalyi Final Four elődöntőjének „visszavágóján” a Baskonia a Fenerbahcét fogadja. Előtte még egy CSZKA Moszkva-Real Madrid szuperderbit is rendeznek, a két rangadón túl pedig még a Galatasaray-Olympiakosz csata is élőben nézhető a DIGI Sporton.

Alapszakasz, 6. forduló

Galatasaray Odeabank (török, 0-5) – Olympiakosz (görög, 3-2) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A mezőny egyetlen nyeretlen csapata, a Galatasaray ezúttal az Olympiakosz ellen száll harcba, hogy megszerezze első győzelmét. Ehhez elsősorban védekezése színvonalán kellene jelentősen emelnie a török csapatnak, hiszen átlagban messze ők kapják a legtöbb pontot meccsenként, egészen pontosan 97-et. Ha ezen most sem tudnak változtatni, akkor az idén (is) rendkívül masszív és stabil Olympiakosz garantáltan megbünteti majd őket, továbbra is a pireusziaké az egész mezőny egyik legjobban védekező csapata. A görögök ráadásul most javítani is szeretnének, hiszen a CSZKA Moszkva elleni, meglehetősen zaklatott rangadójukat elbukták a múlt héten a Béke és Barátság Sportcsarnokban.

CSZKA Moszkva (orosz, 5-0) – Real Madrid (spanyol, 4-1) (18.30, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A szezon egyik legjobban várt összecsapására kerül ma sor, hiszen a két kosárlabda-szuperhatalom, az előző két szezon bajnokai, a Final Fourra idén is jó eséllyel pályázó CSZKA Moszkva és Real Madrid találkozik Oroszországban. A két sztárcsapat mérlege önmagáért beszél, a CSZKA a mezőny egyetlen veretlen csapata, a Realt pedig csak Hangáék tudták megtréfálni eddig, a többi meccsüket viszont magabiztosan hozták. Ez a mérkőzés könnyen lehet, hogy a legjobb mezőny-, illetve centersorok összecsapása lesz, hiszen az egyik oldalon a Teodoszics-De Colo-Jackson trió, a másikon pedig az Ayon-Randolph-Reyes-Hunter sor ritkítja a párját. A statisztikai mutatókat tekintve is mindkét csapatot az élen találjuk a különböző kategóriákban, a legbeszédesebb adat talán a teljesítményindexekben található, amiben a spanyolok az elsők (104.6), az oroszok pedig másodikak (103) a mezőnyben. Vérbeli rangadóra van tehát kilátás, ami remélhetőleg egy végletekig kiélezett, szoros mérkőzést hoz majd.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 3-2) – Fenerbahce (török, 4-1) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Ahogy az elmúlt fordulókat, úgy a hatodik kört is Hanga Ádámék meccse zárja, ráadásul egy nem akármilyen rangadót rendeznek ma Vitoriában. A baszkok vendége ugyanis az a Fenerbahce lesz, akitől a májusi Final Four elődöntőjében hosszabbításban kapott ki az akkor még Laboral Kutxaként szereplő Baskonia. Az minden téren egy roppant fájó vereség volt Hangáéknak, amiért most megpróbálhatnak visszavágni. Abból a csapatból ugyan Ádámon kívül nem sokan vannak már a baszkok keretében, a Fener állománya viszont szinte változatlan azóta is. A Baskonia mostanra azonban már egyre inkább összekovácsolódik, Sito Alonso munkája egyre jobban látszik ezen az egyébként roppant tehetséges kereten. Legutóbb a Zvezdát például egészen simán verték idegenben is, pedig azon a meccsen Hanga játékán igencsak érezhető volt a kisebb sérülése. A Fener ezzel szemben hatalmas meglepetésre elvesztette veretlenségét odahaza a Kazany ellen, majd a hétvégén is rangadót játszott a Darüssafaka ellen, amit Bobby Dixon kosarával már meg tudott nyerni. Nehéz sorozatban van tehát az Obradovics-legénység, amit most a Baskonia is igyekszik kihasználni.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
UNICS Kazany – Crvena Zvezda mts 65-62
Darüssafaka Dogus – Brose Baskets Bamberg 72-70
Panathinaikosz Superfoods – Maccabi FOX Tel-Aviv 83-75 h.u.
EA7 Emporio Armani Milano – Anadolu Efes 105-92
FC Barcelona Lassa – Zalgiris Kaunas 92-86

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus