Euroliga: Kaunasban jutott Final Fourba a Fener

Elképesztő dobóteljesítménnyel nyert ismét a Zalgiris otthonában a Fenerbahce, így a címvédő után az alapszakasz-győztes is jegyet váltott Vitoriába. Obradovics mester a 18. Final Fourjára készülhet.

 

Negyeddöntő, 4. mérkőzés

Zalgiris Kaunas (litván, 8.) – Fenerbahce Beko (török, 1.) 82-99

Azt követően, hogy a múlt héten elveszítette pályaelőnyét és 1-1-gyel utazhatott át Kaunasba, a Fenerbahce kedden nem jól játszva, de óriásit küzdve újra vezetést szerzett a Zalgiris elleni párharcában. Így ez a meccs a litvánok számára volt élet-halál harc, a törökök viszont nyugodtabban készülhettek rá, ez pedig alaposan meg is látszott a találkozó kezdetén. Az első negyedben hibátlan dobóteljesítménnyel már 13 pontnál tartó Bobby Dixon (25/15 pont, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés, 5/5 tripla) főszereplésével ugyanis villámrajtot vett a Fener, az isztambuliaknak bement mindaz, ami az előző meccseken nem, így 10-27-es kezdéssel sokkolták a Zalgirio Arena fantasztikus közönségét a vendégek. Nem sokkal később a Zalgiris is felvette a ritmust, és az egész párharcban remeklő Nate Wolters (18/6 pont, 4 gólpassz, 9/7 mezőnyből), illetve főleg Brandon Davies (25 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz, 12/9 mezőnyből) heroikus játékával elkezdték faragni hátrányukat a litvánok. A harmadik negyed elején egészen 48-52-ig zárkózott a Zalgiris, ekkor azonban újra jött Dixon, aki továbbra sem volt hajlandó hibázni és újabb 10 pontot rámolt be, ezzel ismét megnyugtatva a nekik szorítókat.

Dixon hátvédtársa, a dupla-duplázó Kosztasz Szlukasz (15/6 pont, 10 gólpassz, 5 lepattanó, 4 labdaszerzés) is remekelt és a legjobb meccsét hozta a párharcban, de ugyanez igaz Jan Veselyre (12 pont, 6 gólpassz, 3 blokk) is, és túlzás nélkül az összes Fener-játékos hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. A törökök egészen elképesztően dobtak az egész meccs során, a duplákat 71 (31/22), a triplákat 68 (22/15), a büntetőket pedig 91 (11/10) százalékkal, ilyen teljesítménnyel nem csoda a 99 dobott ponttal aratott győzelmük. Ez a siker tehát a Real Madrid után másodikként a Fenert is a Final Fourba juttatta, amely sorozatban az ötödik lesz számukra, míg Zseljko Obradovics mester már egészen elképesztő módon a 18. ilyen eseményére készülhet. A Zalgiris számára ugyanakkor véget ért ez az újabb emlékezetes szezon, emelt fővel búcsúzhatott a Jasikevicius-csapat.

A Zalgiris legjobb dobói: Davies 25, Wolters 18/6
A Fenerbahce legjobb dobói: Dixon 25/15, Szlukasz 15/6, Vesely 12, Gudurics 11/9, Green 11/3

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Fenerbahce javára

Dixon és Szlukasz Final Fourba vezették a Fenert:

A mérkőzés legszebb jelenetei:

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus