Euroliga: Kezdődik a rájátszás!

A hatalmas érdeklődéssel várt Fener-Real ütközet mellett a CSZKA-Zvezda párharc első meccsét is élőben követhetjük ma a DIGI Sporton.

Negyeddöntő, 1. mérkőzések
    
CSZKA Moszkva (orosz) – Crvena Zvezda Telekom (szerb) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az idei rájátszás nyitó meccsét a CSZKA Moszkva és a Crvena Zvezda vívja, és nemcsak ennek a mérkőzésnek, hanem az egész párharcnak a toronymagas favoritja a sorozatban ötödik Final Fourjára készülő orosz sztárcsapat. A négy közül ez a párosítás tűnik a legegyértelműbbnek, sokan 3-0-s CSZKA-továbbjutást jósolnak, és ez a keretek ereje és mélysége közti különbséget figyelembe véve reális is lehet. A Zvezda elsősorban hazai pályán jelent veszélyt ellenfeleire, az első két meccset azonban az orosz fővárosban rendezik, itt kellene bravúrt elérnie a Radonjics-legénységnek. Erre, illetve egy szoros meccsre azonban csak akkor lehet esélye a Zvezdának, ha az életveszélyes De Colo-Teodoszics duót sikerül lelassítaniuk, vagy a többieket szinte teljesen kikapcsolni, amit eddig nem sokan tudtak megtenni a komplett mezőnyből. A belgrádiak egyébként sincsenek túl nagy formában, a Top16-ot három 20 pont körüli vereséggel zárták, és nem (csak) rajtuk múlt, hogy egyáltalán továbbjutottak.

 

Fenerbahce Ülker (török) – Real Madrid (spanyol) (19.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Óriási felhajtás és érdeklődés előzi meg a Fenerbahce és a Real Madrid párharcát, az Euroliga két fellegvárának minden mérkőzése kihagyhatatlan csemegének ígérkezik. A CSZKA-Zvezda csatához hasonlóan itt is a Top16-ban az első és a negyedik helyen végzett csapatok összecsapásáról van szó, mégis mekkora különbség van a két párharc között. A két gigász tavaly az elődöntőben csapott össze egymással, idén pedig már az alapszakaszban összekerültek, mindkét összecsapást a hazai pályán játszó csapat nyerte meg. Tippelni most is szinte lehetetlen, az Ülker Sports Arenában azonban ebben a szezonban még nem kapott ki a Fener, így a hazai pálya előnye feltétlenül mellettük szól.

Összességében mégis a Real tűnik valamivel esélyesebbnek, hiszen a két csapat éppen ellenkező utat járt be a közelmúltban. A Fenert megrendítette egyik legjobbja, Jan Vesely kiesése, a rugólábú cseh várhatóan a teljes párharcot kihagyja, így Ekpe Udohra hárul extra nagy teher a palánkok alatt. A Real ezzel szemben Rudy Fernandez visszatérésével néhány hete már kiegészült, és egyébként is lubickol az ilyen éles helyzetekben a címvédő. Az alapszakaszban és a Top16-ban is több élet-halál meccset kellett már megvívniuk ugyanis a spanyoloknak, és épp az ilyen szituációkban tudták a legjobbjukat nyújtani. Az első találkozónak kiemelt jelentősége lehet az egész párharcot figyelembe véve, hiszen ha ezt a meccset el tudná hozni a Madrid, akkor már őket tekinthetnénk a párharc esélyeseinek, a Fener pedig minden erejével azon lesz, hogy ezt megakadályozza.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A Top16 végeredménye:

 

A rájátszás párosításai:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus