Euroliga: Ma az Efest is kipipálnák Hangáék

Futószalagon jönnek a rangadók a Laboral Kutxa számára, ezúttal a török sztárcsapat látogat Vitoriába, komoly erőpróba vár Hangáékra.

Futószalagon jönnek a rangadók a Laboral Kutxa számára, ezúttal a török sztárcsapat látogat Vitoriába, komoly erőpróba vár Hangáékra. Emellett több nagycsapatra is megoldható feladat vár ma, Ádámék meccse mellett a Bamberg-Maccabi összecsapás tűnik a legérdekesebbnek a csütörtöki játéknapon.

 

Alapszakasz, 4. forduló

A-csoport

Himki Moszkva (orosz, 2-1) – Strasbourg IG (francia, 1-2) (17.00)

A Crvena Zvezda elleni kiütéses hazai siker után most a csoport leggyengébb csapatát, a Strasbourgot fogadja a Himki Moszkva. A győzelem természetesen elvárt az oroszoktól, annál is inkább, mivel az első négy meccsükből hármat otthon vívtak/vívnak, így a keményebbnek ígérkező visszavágókör előtt a lehető legjobb mérleget kellene felépíteniük. A franciáknak ezzel szemben pont ellenkező a sorsolása, ám mivel eddig a Zvezda és a Bayern ellen sem sok keresnivalójuk volt idegenben, most sem várható szoros mérkőzés.

Real Madrid (spanyol, 1-2) – FC Bayern München (német, 2-1) (20.45)

Javítania kell a Real Madridnak a nyugodtan mondhatjuk, hogy pocsék kezdése után. A királyiak ugyanis a Himki és a Fenerbahce elleni rangadón is alulmaradtak, ráadásul az külön fájó lehet számukra, hogy egyik meccsen sem volt reális esélyük a győzelemre. Ennek fényében főleg kötelező a győzelem a Real számára, és minden esély meg is van rá, hogy ne ezen a meccsen boruljon az A-csoport eddigi sormintája, azaz ne most szülessen meg az első vendéggyőzelem. A tavalyi Euroliga-győzelemben elévülhetetlen érdemeket szerző K.C. Rivers most visszatér Madridba, hiszen ebben a szezonban ő már a Bayernt erősíti.

 

B-csoport

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-2) – Cedevita Zagreb (horvát, 1-2) (20.45)

A Zágrábból Milánóba költöző Jasmin Repesa Olimpiája a favoritja a mester előző csapata, a Cedevita elleni meccsnek. Az intő példa azonban ott van a taljánok előtt, hiszen a múlt héten a Cedevita világraszóló sikert aratott az Efes ellen Isztambulban. Tette ráadásul mindezt egyetlen magasemberrel, hiszen a nagy formában lévő Miro Bilan volt az egyetlen bevethető centere a zágrábiaknak. Ez ezúttal sem lesz máshogy, hiszen Tomislav Zubcic kiesett a pixisből a horvát fővárosban, Luka Zoric pedig továbbra is sérült.

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 2-1) – Anadolu Efes (török, 2-1) (20.45, TV: DIGI Sport 3, felvételről 23.10-kor)

Nagy rangadó vár a menetelő Laboral Kutxára az Efes ellen, ahol két egészen remek csapat néz farkasszemet egymással. Hanga Ádámék eddigi eredményi önmagukért beszélnek, az Olympiakosz legyőzése, a spanyol bajnoki rangadók megnyerése, illetve a Limoges múlt heti, idegenbeli kiütése is elismerésre méltó teljesítmény a baszkoktól. Az Efes legutóbb óriási meglepetésre kapott ki a Cedevitától, ám azon a meccsen koncentrációs és motivációs hiányosságokkal is küzdöttek a törökök, amivel viszont ezúttal biztosan nem lesz gondjuk. Mindkét csapat számára nagy teszt lesz ez, az Efesnek ez lesz az első igazán kemény megmérettetése a sorozatban, a Laboral pedig újfent bizonyíthatja, hogy ebben a szezonban nemcsak az alapszakaszban kell velük számolni, hanem esetlegesen magasabb célokért is küzdhetnek, mint az utóbbi években. A két csapat egyébként a legutóbbi szezonban is nagy csatát vívott, akkor a Top16 utolsó továbbjutó helye volt a tét, amit a végén a törökök szereztek meg.

Olympiakosz (görög, 2-1) – Limoges CSP (francia, 1-2) (20.45)

Bár a negyedik forduló párosításaiban több papírformának ígérkező meccs is van, mégis talán az Olympiakosz és a Limoges csatája tűnik előzetesen a leginkább egyoldalúnak. Elég talán kiindulni a gallok múlt heti harmatgyenge teljesítményéből, mikor Hanga Ádám és a Laboral valósággal kiütötte őket hazai pályán. Nyilvánvaló, hogy az idén is a Final Fourba vágyó Olympiakosz és a Limoges más szinten vannak a sorozaton belül, a görögök pedig még ha sokszor álmoskás játékkal is, de nem szoktak hibázni az ilyen meccseken a Béke és Barátság Sportcsarnokban.

 

D-csoport

Brose Baskets Bamberg (német, 1-2) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 1-2) (19.00)

Két 1-2-vel álló, ám mégis teljesen más megítélés alá eső gárda találkozik egymással a Bamberg és a Maccabi személyében. A német bajnok eddig egyértelműen pozitív képet fest magáról, hiszen a Darüssafaka legyőzése mellett az eddig egyaránt veretlen Malaga és CSZKA Moszkva dolgát is alaposan megnehezítették a germánok, ráadásul mindezt idegenben. A Maccabinak nem sikerült ugyanez, hiszen az izraeli fellegvár mindkét csapattól tükörsimán kapott ki, hogy aztán a Sassari ellen érvényesítse a papírformát. A Farmar-Rochestie hátvédsor szerepeinek letisztázása egyelőre abszolút nincs még meg Tel-Avivban, ezt a kérdést pedig sürgősen meg kell oldania Guy Goodes vezetőedzőnek, aki alatt a hírek szerint erősen inog a kispad. Nagyon érdekes és sok kérdést felvető találkozó várható tehát, amelynek vesztese akár komoly hátrányba is kerülhet már az elején, és így várhatóan nagyot kell küzdenie akár csak a negyedik helyért is.

Darüssafaka Dogus (török, 1-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 3-0) (19.00)

Igazi kosárünnep várható Isztambulban, hiszen az abszolút újonc Darüssafaka az Euroliga történetének egyik legpatinánsabb csapatát fogadhatja. A találkozó esélyese természetesen a veretlen CSZKA, ám a Darüssafakának sem kell feltett kézzel nekifutnia ennek az összecsapásnak, főleg ha kielemzik a Bamberg múlt heti moszkvai játékát. A két csapat stílusa merőben eltérő, és a törököknek csak akkor lehet esélyük, ha le tudják lassítani a Teodoszics-De Colo-Jackson hátvédsort. Ezen felül a Semih Erden fémjelezte centersor várhatóan nem lesz hátrányban a CSZKA magasemberivel, így ha a Darüssafaka okosan játszik és a legjobbját tudja nyújtani, akkor egy jó meccs kerekedhet ebből az összecsapásból.

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus