Euroliga: Ma este 8-tól Real-Fener derbi a trófeáért

A CSZKA-Zalgiris bronzmeccs után eldől, hogy megvédi-e címét a Fenerbahce, vagy pedig 10. elsőségét ünnepelheti a Real Madrid.

Bronzmeccs

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – Zalgiris Kaunas (litván, 6.) (17.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az idei Euroliga-szezon utolsó játéknapján először a két csalódott csapat, a pénteki elődöntők vesztesei, a CSZKA Moszkva és a Zalgiris Kaunas néznek farkasszemet egymással. Óriási különbség viszont a két gárda között, hogy míg a litvánok a bronzérem megszerzését is nagy sikernek könyvelnék el, addig az oroszok számára hatalmas csalódás, hogy az alapszakasz fölényes megnyerése után idén (sem) szerepelhetnek a döntőben. A CSZKA az elődöntőre sem tudott igazán felpörögni, így kérdéses, hogy erre a találkozóra mekkora motivációval futnak majd ki. Ezzel a Zalgirisnek biztosan nem lesz problémája, Jasikevicius mester egyébként is minden mérkőzésen fanatizálja fiait, akik pontosan tudják, hogy mekkora siker számukra az, hogy itt lehetnek most Belgrádban, és mekkora eredmény lenne számukra egy éremmel befejezni a szezont. A két keret közül kétségkívül a moszkvaiaké az erősebb, ám az említett soha fel nem adás és megalkuvást nem tűrő attitűd a Zalgiris mellett szól, így ebből remélhetőleg egy egészen remek találkozó kerekedik majd.

 

Döntő

Real Madrid (spanyol, 5.) – Fenerbahce Dogus (török, 2.) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Real Madrid és a Fenerbahce személyében két teljesen ellentétes stílusban játszó nagyágyú néz farkasszemet egymással az idei fináléban. A tízedik végső győzelmükre készülő spanyolok a liga második legtöbb pontot (85,9) szerző és az egyik legmagasabb tempót diktáló csapata, míg a kőkeményen védekező címvédő a legkevesebb pontot (75,9) kapja a szezonban. Apropó címvédés, erre utoljára 2013-ban került sor az Olympiakosz jóvoltából, majd azt megelőzően 2005-ben a Maccabi tudta megtenni ugyanezt, azaz nem kis tett lenne a Fener részéről, ha duplázni tudna. Mindkét gárda meggyőző teljesítménnyel jutott be a döntőbe, a törökök szinte végig dominálni tudtak pénteken a Zalgiris ellen, ahogy a Real is egyértelműen jobban játszott a második félidőben a CSZKA-nál. A kulcsjátékosok, azaz Datome és Szlukasz illetve Llull és a tegnap frissen megválasztott alapszakasz MVP, Luka Doncic mellett többen is előléptek. A Fenerben Bobby Dixon hozott nem várt extrát, a Realban pedig elsősorban Trey Thompkins volt az X-faktor, és ezekre a teljesítményekre most is szükség lesz mindkét részről a végső győzelemhez, amelyik oldalon több ilyen lesz, az a csapat hódíthatja el a trófeát. A madridiak közül 11 játékos szerzett pontot az elődöntőben, míg a Fenerben ugyanennyien játszottak legalább 8 percet, mindkét keret elképesztően mély tehát, ahonnan többen is nyerőemberré léphetnek elő. Ahogy egy döntőben szinte mindig, úgy tippelni most is lehetetlen, talán a Real tűnik egy hajszálnyival erősebbnek, ám ez nem sokat számít az idegek harcában, illetve a Fener ismét „hazai pályán” fog játszani. Már pénteken is közel tízezer török volt a Stark Arenában, illetve Gudurics, Kalinics és elsősorban Obradovics mester miatt a szerbek is sokkal inkább az isztambuliak mellett állnak.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus