Euroliga: Ma zsinórban negyedszer söpörhet a Fener

Az 1-1-re álló Olympiakosz-Zalgiris párharcban kulcsfontosságú mérkőzés jön immár Kaunasban, ahogy a Baskonia is otthon próbálja meg elérni, hogy az előző három évben egyaránt söpréssel Final Fourba jutó Fenerbahce ne tudja még lezárni a sorozatukat.

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Zalgiris Kaunas (litván, 6.) – Olympiakosz (görög, 3.) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1

1-1-es állással költözött át az Olympiakosz-Zalgiris széria Litvániába, és most a Béke és Barátság után a Zalgirio Arenában játszhat két fantasztikus hangulatú, késhegyre menő mérkőzést a két csapat. Az első találkozón a Zalgiris 15 pontos hátrányból felállva tudott diadalmaskodni, legutóbb pedig az Olympiakosz a rá régóta jellemző erényeket megcsillantva egalizált. Papanikolau visszatért sérüléséből és hatalmas energiát hozott magával, Milutinovot pedig McLean pótolta egészen parádésan a maga 21 pontjával, a védekezés pedig a legfelsőbb szinteken működött, ez hozta meg a szezonbeli első győzelmet a görögök számára a kaunasiak ellen. Többek között Pangost is remekül kivették a játékból Szpanuliszék, ez pedig kulcsfontosságú lehet a továbbiakban is, hiszen így Davies hiába átlagol 20,5 pontot eddig a sorozatban, a kis irányítótól (és/vagy Micicstől, esetleg Udrihtól, Ulanovastól) is kell az extra, ha véghez akarja vinni történelmi sikerét a Zalgiris. Ez pedig nyilván így van, és ebben a malmukra hajthatja a vizet, hogy Milutinov mellett Printezisz játéka is erősen kérdéses ezen a találkozón a hírek szerint. Roppant kíváncsian várjuk, hogy ezúttal milyen találkozót tartogatnak nekünk a csapatok, melyikük tud mentálisan a másik fölé kerekedni, jobb döntéseket hozni és ráerőltetni akaratát riválisára. Merthogy ez, illetve a pillanatnyi forma fog dönteni, újat mutatni nem nagyon tudnak már egymásnak a felek.

 

Kirolbet Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 7.) – Fenerbahce Dogus (török, 2.) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahce javára

A legutóbbi három Final Fourba egyaránt söpréssel bejutó Fenerbahce immár idén is 2-0-lal áll a Baskonia ellen, és egy győzelem választja el őket az újabb négyesdöntőtől. Vitoriában azonban egy teljesen új sorozat kezdődik, ami eddig történt, azt el kell fejtenie a címvédőnek, nem alapozhatnak az előző sikereikre, le is kell tudniuk zárni ezt a párharcot. A második meccsen ugyanis már megvillantotta oroszlánkörmeit a Baskonia is, Wanamaker és Vesely klasszisa kellett hozzá, hogy ne egalizáljon a roppant taktikusan játszó, és hozzá egészen jól is dobó baszk alakulat. Ezúttal ráadásul már Jayson Granger is csatlakozhat a Martinez-legénységhez, ő azért nagyon hiányzott az első két találkozón, még ha az ifjú Luca Vildoza egészen jól is élt az extra játékpercekkel, amiket kapott. A Baskoniának tehát kvázi nincs vesztenivalója ezen a találkozón, neki kell menniük a Fenernek minden mindegy alapon, és mint tudjuk, egy csapat ilyenkor a legveszélyesebb, főleg, ha megvannak a kellő fegyvereik is az esélyesebb riválisuk legyőzéséhez. Az eddig katasztrofális lepattanózásukon mindenképpen javítaniuk kell a baszkoknak, ebben a szegmensben ugyanis 34-24-re veri őket a tavalyi bajnok, és a palánk alatti egységüket egyébként is egyértelműen felülmúlják Veselyék.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus