Euroliga: Mind az öt mai meccs élőben a TV-ben

A 6. forduló nyitónapjának legnagyobb rangadója a Pana-Maccabi derbi lesz, a legkönnyebb dolga papíron a Barcának lesz, a Milano-Efes, a Darüssafaka-Bamberg és a Kazany-Zvezda összecsapásokon pedig hasonló erejű csapatok néznek farkasszemet egymással.

Alapszakasz, 6. forduló

UNICS Kazany (orosz, 1-4) – Crvena Zvezda mts (szerb, 2-3) (17.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Kazany a múlt héten hatalmas szenzációt keltve megszerezte első győzelmét, méghozzá a tavalyi döntős, idén addig még veretlen Fenerbahce otthonában. A tatárok most egy hozzájuk hasonló, „alsóházi” csapat ellen folytathatják a nyerő szériát, hiszen a Crvena Zvezda érkezik most hozzájuk vendégségbe. A szerbek eddig roppant hullámzó játékot produkálnak, hiszen míg például a Barcelonát magabiztosan megverték, addig legutóbb Hangáéktól ugyanolyan simán kikaptak odahaza. A kulcs – mint lényegében az összes Kazany-meccsen – az élete formájában lévő Keith Langford lesz, aki mellé a kiváló irányító, Quino Colom is alaposan feljavult az elmúlt hetekben, ha őket nem tudja lelassítani a Zvezda, akkor minden bizonnyal megfáznak a tatárföldi hidegben.

Darüssafaka Dogus (török, 3-2) – Brose Baskets Bamberg (német, 2-3) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Tavalyi sikercsapata, a Bamberg ellen lép pályára az idén már a Darüssafakát irányító Brad Wanamaker, aki német bajnoki címig és remek Top16-os szereplésig vezette a legutóbbi idényben a Brose Baskets gárdáját. Ezen a meccsen az egyik csapat rossz sorozata biztosan meg fog szakadni, hiszen a törökök eddig mindhárom sikerüket idegenben aratták és odahaza kétszer kikaptak, a germánok viszont épp ellenkezőleg, még idegenben nem tudtak meccset nyerni. A Bamberg egyébként is most már hagyományosan hazai csapatnak tekinthető, ahogy a szoros meccsek is jellemzőek rájuk, hiszen eddigi öt találkozójuk közül egyik sem dőlt el 4 pontnál nagyobb különbséggel, és jó esély van rá, hogy ez most sem lesz másként.

Panathinaikosz Superfoods (görög, 3-2) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 2-3) (20.15, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A csütörtöki játéknap legnagyobb rangadója a Maccabi athéni vendégjátéka lesz, ahol minden bizonnyal egy remek hangulatú, színvonalas összecsapást láthatunk majd. Elsősorban a Maccabitól nem nagyon tudjuk, hogy mire számítsunk meccseik előtt, hiszen ennek a lényegében teljesen új csapatnak még nagyon hullámzó a játéka, ez pedig múlt héten a Barcelona ellen éppen rosszul sült el az izraeliek számára. A Maccabihoz hasonlóan a Pana is vereséggel hangolt erre a találkozóra, hiszen a görögök az Efes ellen kaptak ki dupla hosszabbításban. Az is egy őrült meccs volt, amit mindkét csapat többször is megnyerhetett volna, végül a törökök bírták jobban az izgalmakat, a Pana teljesen elkészült erejével a meccs végére. Joannisz Buruszisz feljavulására óriási szüksége lenne a Zöldeknek, a tavaly még az MVP-címre is esélyes magasember egyelőre nagyon messze van a Laboralban mutatott játékától, többek között ez is főszerepet játszott csapata legutóbbi vereségében. Az OAKA-ban azonban így is a Pana az esélyesebb, az egyébként is bátran vállalkozó Maccabi-játékosoktól extra dobóteljesítményre lesz szükség egy esetleges vendéggyőzelemhez.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-3) – Anadolu Efes (török, 2-3) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Nagyon érdekes, magas fordulatszámon pörgő mérkőzésre van kilátás a – várhatóan a végelszámolásnál is – két közvetlen rivális, az egyaránt a playoffért küzdő Milano és az Efes összecsapásán. A két gárda teljesen ellenkező előjelekkel várhatja az egymás elleni meccsüket, hiszen míg a 2-0-lal kezdő Milano hármas vesztő szériában van, addig az Efes 0-3-mal rajtolt, legutóbbi két meccsét viszont megnyerte és még a bajnokságban sem talált legyőzőre. Ez a két török siker ráadásul meglehetősen lélekemelő módon született, hiszen a városi rivális Darüssafakát és a már fentebb említett módon a Panathinaikoszt is két vállra fektette végül az utolsó percekben az Efes. Perasovicék egyre jobb játéka egyenes arányosságban van a mindig kulcsszerepet játszó Tyler Honeycutt feljavulásával, illetve Thomas Heurtel is egyre jobb támadásban, ám neki a hatékonyságot tekintve azért még bőven van hova fejlődni.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 3-2) – Zalgiris Kaunas (litván, 1-4) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A hatodik forduló nyitó napján a legegyértelműbb mérkőzésnek a Barcelona-Zalgiris találkozó tűnik, óriási meglepetés lenne, ha a litvánok meg tudnák tréfálni a gránátvörös-kékeket. A papírformán túl is minden a Barca sikere mellett szól egyébként, hiszen a katalánok nagyszerű győzelmeket arattak az elmúlt egy hét során, pedig a Navarro-Doellman-Ribas trió továbbra sem bevethető náluk, ráadásul mintegy egy hónapra a kezét törő Victor Claver is feliratkozott a sérültlistára, nem mindennapi pechsorozat sújtja tehát őket. A már tárgyalt Maccabi elleni tízpontos idegenbeli győzelem után a hétvégén a Reallal szemben az El Clásicot is behúzta ugyanennyivel a Barcokasz-legénység, az önbizalomra tehát biztosan nem lehet panasz náluk. Amennyiben ezek után is koncentráltak tudnak maradni a házigazdák, úgy minden bizonnyal nem jelent majd gondot számukra a W begyűjtése. Intő jel lehet azonban számukra, hogy a korábbi nagy kedvenc, Sarunas Jasikevicius által dirigált Zalgiris tavaly hasonló előjelek után megtréfálta őket a Palau Blaugranában.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus