Euroliga: Moszkvában javíthatnak Hangáék

A Laboral az Alexej Shved és Tyrese Rice fémjelezte Himki Moszkva vendége lesz a héten, ezt a meccset is élőben követhetjük a DIGI Sporton.

A Laboral az Alexej Shved és Tyrese Rice fémjelezte Himki Moszkva vendége lesz a héten, ezt a meccset is élőben követhetjük a DIGI Sporton. A címvédő Realra kötelező győzelem vár, az Efes isztambuli házi rangadót vív, az Olympiakosz pedig a masszív Bamberg ellen őrizné meg hibátlan mérlegét.

 

Top16, 3. forduló

E-csoport

Anadolu Efes (török, 1-1) – Darüssafaka Dogus (török, 0-2) (19.00)

Három fordulót kellett várni, hogy az E-csoport három isztambuli csapata közül kettő összecsapjon egymással. Az Efes és a Darüssafaka ráadásul négy nappal korábban is egymásnak feszült a török bajnokságban, akkor fordított pályaválasztás mellett is az Efes tudott diadalmaskodni. Érdekes meccs volt az, hiszen a második félidőben végig a Darüssafaka vezetett, végül a hetek óta nagyon jó formában lévő fiatal Cedi Osman 2+1-es játéka után mégis a kék-fehérek örülhettek. A meccs esélyese már csak ebből kiindulva is sokkal inkább az Efes, de az Ivkovics-legénység egyébként is nagyszerű formában van, hiszen a legutóbbi 12 meccsükből 10-et megnyertek, a két vereségük közül az egyiket hosszabbításban szenvedték el a bajnokságban, a másikat pedig épp múlt héten, minimális különbséggel a Loko pályáján.

 

F-csoport

Himki Moszkva (orosz, 1-1) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 1-1) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hanga Ádámék egy másik nagyszerű csapat, a Himki Moszkva ellen javíthatják ki a múlt heti, Olympiakosz elleni botlásukat. A görögök teljesen ellehetetlenítették a Laboral támadásait, hihetetlenül kemény játékkal adtak leckét a baszkoknak. Ettől most – legalábbis ilyen szinten – nem kall tartaniuk Ádáméknak, hiszen a „kisebbik” moszkvai csapat nem a keménykedésről híres, sokkal inkább a villámgyors, jól megkomponált támadójátékáról. A múlt héten a Barcelona megmutatta hogyan lehet semlegesíteni Shvedéket a mezőnysorban, ezt a példát követve, szervezett játékkal Hangáék is sikeresek lehetnek még idegenben is. A Himki egyébként Szokolov megszerzése után tovább erősítgette centersorát, a VTB Liga idei dupla-dupla gépét, az NBA-ből is ismert Josh Boone-t is megszerezték az oroszok, ám arról egyelőre nincs hír, hogy játszhat-e a Laboral ellen a ruganyos amerikai.

Real Madrid (spanyol, 1-1) – Zalgiris Kaunas (litván, 0-2) (20.45)

Nem kérdés, hogy a Real Madridnak kötelező a győzelem a Zalgiris ellen, az F-csoport leggyengébb tagját minden továbbjutásra vágyó csapatnak vernie kell, főleg otthon. A Zalgiris az első két fordulóban a Laboral illetve a Bamberg ellen összesen 54 ponttal kapott ki, így hiába vezetik 18-1-es mérleggel a litván bajnokságot a kaunasiak, ezek a zakók Krapikas mester állásába kerültek. A beugró a litván kosárlabdázás legendája, Sarunas Jasikevicius lett, a vezetőedzőként most debütáló Saras ráadásul 2018 végéig tartó szerződést kapott a zöldektől. Nemcsak a Zalgirisnél döcög azonban a szekér, a Bamberg elleni szerencsés győzelem után a CSZKA lesimázta Rodriguezéket, akiknek itt a remek alkalom, hogy címvédőként valamelyest javítsanak a renomén.

Olympiakosz (görög, 2-0) – Brose Baskets Bamberg (német, 1-1) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az F-csoport erősségét mutatja, hogy két fordulót követően a nyolc csapatból már csak az Olympiakosz maradt veretlen. A pireusziak a két spanyol csapatot, a Barcelonát és a Laboralt oktatták eddig, ez az állítás túlzás nélkül megállja a helyét, Szpanuliszék igencsak impresszíven kezdték a Top16-ot. A mostani ellenfél, a Bamberg sem panaszkodhat eddig, akik ellen nyilván a görögök a favoritok, de könnyű feladat biztosan nem vár rájuk a német bajnok ellen. A Real ellen is komoly győzelmi esélyük volt a germánoknak, ezt követően a Zalgirist viszont már oktatták, ezzel 21 vereség után végre megszerezték történetük első Top16-os sikerét.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Fenerbahce Ülker – Lokomotiv Kubany 85-79
Panathinaikosz – Crvena Zvezda Telekom 63-74
Unicaja Malaga – Cedevita Zagreb 90-67

F-csoport
CSZKA Moszkva – FC Barcelona Lassa 93-82

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus