Euroliga: Pana-CSZKA derbi a mai műsorban

A Fener elleni veresége után két nappal újabb nagy rangadó vár a Panathinaikoszra a CSZKA Moszkva ellen. A címvédő isztambuli városi derbit vív az Efesszel, a Real Malagára látogat, a Baskonia pedig a Milanót fogadja.

Alapszakasz, 19. forduló

Anadolu Efes (török, 5-13) – Fenerbahce Dogus (török, 12-6) (18.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Fenerbahce szerdán a Panathinaikosz ellen aratott nagyon fontos győzelmet, amit most a városi rivális Efes két vállra fektetésével tehet igazán értékessé a címvédő. Esélyesként is futnak neki ennek a találkozónak Veselyék, ám könnyű dolguk biztosan nem lesz, mikor, ha nem ezen a török derbin szívja fel magát az Efes. Igaz a kék-fehéreknek van honnan talpra állniuk, hiszen az ugyan kevésbé volt meglepő, hogy nem volt esélyük a győzelemre a CSZKA Moszkva otthonában, ám a 31 pontos zakó és a 110 kapott pont az Ataman-csapat teljes széteséséről árulkodik.

Panathinaikosz Superfoods (görög, 12-6) – CSZKA Moszkva (orosz, 14-4) (20.15, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Nem agonizálhat túl sokat a Panathinaikosz a Fenerbahce otthonában elszenvedett vereségén, hiszen ismét az athéniak játsszák a forduló rangadóját, akik ezúttal a listavezető CSZKA Moszkvát látják vendégül. A Pana a lehető legfájdalmasabb módon, egy roppant kemény, fizikális csatában, az utolsó percben maradt alul a Fenerrel szemben, akiknél így még az egymás elleni összevetésben is rosszabbak lettek, és rengeteg energiájukat felemésztette az a küzdelem. Ilyen előjelek után, két nap leforgása alatt kellene rendezniük a soraikat a görögöknek, akikre a létező talán legnehezebb ellenfél vár ma. Ez egy merőben más mérkőzés lesz azonban, mint a címvédő elleni, nagyobb intenzitásra, jóval több kosárra számíthatunk, mint azon a 67-62-re végződő találkozón. Ezúttal túl kell dobnia a Panának ellenfelét, várhatóan 85-90 pont minimum kelleni fog nekik a győzelemhez. A CSZKA egy Efes elleni nagyon könnyed győzelemmel hangolt erre a találkozóra szerdán, ahol 18 triplát hintve jutott el 110 pontig a moszkvai sztárcsapat.

Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 8-10) – AX Armani Exchange Milano (olasz, 5-13) (20.30)

Nagyon közel állt a bravúrhoz két nappal ezelőtt a Baskonia a Real Madrid otthonában, sőt, öt perccel a vége előtt 8 pontos vezetésnél már egyenesen a baszkoknak állt a zászló, akik így nagyon sajnálhatják az elszalasztott lehetőséget. Főleg, hogy a rájátszásba igyekvő baszkok legfőbb riválisai, azaz a Maccabi és a Malaga is kikaptak az előző fordulóban, így már ott lehetnének a nyolcadik helyen Shengeliáék. Ez azonban nem történt meg, de keseregniük nincs idő, hiszen ma már a Milano érkezik vendégségbe hozzájuk, akiket viszont ténylegesen is le kellene győzniük, hogy ne kerüljenek még messzebb céljaiktól. Az olaszoknak az előző meccsükön átszakadt a gát, ez igazából már csak idő kérdése volt, a Malaga ellen 100 pont fölé jutva szakították meg négymeccses vereségsorozatukat, és ezzel a lélekemelő diadallal a hátuk mögött készülhetnek a mai találkozójukra.

Unicaja Malaga (spanyol, 7-11) – Real Madrid (spanyol, 12-6) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Ahogy említettük az előző találkozónál is, nagyon meg kellett dolgoznia a győzelemért a Real Madridnak a Baskonia ellen, a blancók nem játszottak jól, a küzdőszellemük viszont kalaplengetést érdemel. Az utolsó öt percben foggal-körömmel harcoltak ugyanis Doncicék, akik ez idő alatt mindössze 1 pontot kaptak, és végül a régi időket idéző módon Rudy Fernandez elsüllyesztette a meccsnyerő dobást és behúzta zsinórban hetedik győzelmét is a Real. A veterán sztár utóbbi időben mutatott jó formája nagy öröm most Madridban, a sérültjei visszatérésére váró spanyolok addig is szépen gyűjtögetik győzelmeiket és rég nem látott magasságban vannak a tabella harmadik helyén. De ahhoz, hogy ott is maradjanak, ma nyerniük kellene a Malaga ellen, amihez a szerdán mutatott játékuk szinte biztosan nem lesz elég. Bár az andalúzok kikaptak Milánóban, ám egyáltalán nem játszottak rosszul, de a jó formát kifogó ellenféllel azon a napon nem tudtak mit kezdeni. A Malaga így most már egymás után a harmadik szerencsétlen vereségét szenvedte el, és ezt a szériát igyekeznek ma a Real ellen megfordítani, akik egyébként csúnyán elverték őket még novemberben (89-57)

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Himki Moszkva – Olympiakosz 82-54
Zalgiris Kaunas – Valencia Basket 86-82
Maccabi FOX Tel-Aviv – Crvena Zvezda mts 89-75
FC Barcelona Lassa – Brose Bamberg 81-66

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus