Euroliga: Zalgiris-Real a mai slágermeccs a TV-ben!

Péntekre is maradt négy mérkőzés az Euroliga hatodik fordulójában, melyek közül kettőt is közvetít a DIGI Sport. A Real Madrid Kaunasba látogat, ahol mindkét csapat javítana, a Malaga pedig a Cedevitát fogadja. Ezeken a meccseken kívül a Sassari-Nyizsnyij és a Galata-Zvezda derbikkel teljes a játéknap műsora. 

Alapszakasz, 6. forduló

A-csoport
    
Zalgiris Kaunas (litván, 3-2) – Real Madrid (spanyol, 4-1) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Zalgiris és a Real Madrid is kínos vereségből érkezik erre a TV-s meccsre, igaz egyikük zakója sem volt azért teljesen váratlan. Az Efesnek volt/van a legnagyobb esélye az alapszakaszban megfogni a Realt, könnyen lehet, hogy ez lesz a spanyolok egyetlen veresége ebben a szakaszban, nincs tehát világvége Madridban. Az viszont azért elgondolkodtató, ahogy Rodriguezék végigmozizták egyenlő állásnál az Efes utolsó támadásánál a törökök két támadólepattanóját és győztes kosarát. A Zalgiris a Sassari ellen szaladt bele a késbe, a szárdok köszönték szépen a kaunasiak 31 eladott labdáját, és végigrobogtak vendégeiken. Mindkét csapatnak van tehát mit kijavítania, a Zalgiris két oroszországi túra és az Efes elleni meccs előtt áll éppen, ezzel a fellépéssel kezdődően tehát egy pokolian nehéz sorozat vár rájuk. A meccs esélyese Rudy Fernandez nélkül is a Real, a Zalgirio Arenában viszont a múlt hetihez hasonló könnyelműsködés biztosan nem fér bele, hiszen a litvánok garantáltan minden erejükkel a győzelem megszerzésén lesznek.

 

Dinamo Sassari (olasz, 1-4) – Nyizsnyij Novgorod (orosz, 2-3) (20.30)

Jó kis meccsre van kilátás a Sassari és a Nyizsnyij Novgorod összecsapásán, remélhetőleg nem okoznak csalódást a felek. Az oroszok bombaformában várják a találkozót, hét nap alatt három nagy rangadót is megnyertek, közülük kettőt a Kazany otthonában. A VTB Ligát továbbra is veretlenül vezetik Kinseyék, itt pedig lépéselőnyben vannak a Kazannyal szemben. A tatárok azonban nyerni tudtak tegnap az Efes ellen, így a Nyizsnyijnek is nagyon jól jönne egy újabb siker a Sassari ellen, veszítenivalójuk kétségkívül inkább nekik van ezúttal. A szárdok megszerezték első győzelmüket, és minden bizonnyal arra készülnek, hogy felszabadultan folytassák ezt a sorozatot. Két ponttal kaptak ki Oroszországban az első fordulóban, így egy ennél nagyobb győzelemmel alaposan megkavarodna ez a csoport is.

 

B-csoport

Unicaja Malaga (spanyol, 3-2) – Cedevita Zagreb (horvát, 1-4) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A három kötelezőnek is mondható győzelme után a CSZKA és a Maccabi is felülmúlta a Malagát. Ezeken a vereségeken viszont nem agonizálhat már a spanyol gárda, hiszen kezdődik elölről a meccsek sora. Ismét nyernie kell a Cedevita ellen az Unicajának, nem is kérdéses, hogy ők a toronymagas favoritok ezen a meccsen. A horvátok nagy esélyt szalasztottak el az ALBA Berlin ellen, így ismét kilátástalan helyzetben vannak, már ami a továbbjutást illeti. Az első meccsen simán nyert Zágrábban a Malaga, és ezúttal is hasonló eredményre számítunk. Semlegesként örülnénk, ha nem így lenne és egy jó meccset láthatnánk a DIGI Sport jóvoltából.

 

D-csoport

Galatasaray (török, 2-3) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 3-2) (19.00)

A Galatasaray az „odavágók” alapján az egyik legkiszámíthatóbb csapat a mezőnyben, hiszen otthon mindkétszer könnyedén nyertek, idegenben viszont egyaránt vereségeket szenvedtek. Ezúttal azért várhatóan nem lesz olyan könnyű dolguk a törököknek, mint volt a Valencia és a Neptunas ellen. A Zvezda nagyon masszív eddig, a két vereségük is abszolút vállalható, az Olympiakosz, illetve ahogy láthatjuk Litvániában a Neptunas elleni vereség sem példa nélküli dolog. A Kombank Arenában megvívott csaták mellett a múlt heti, Vitoriában aratott szerb siker is meglehetősen impresszív volt, kiváló játékkal nyertek meg egy nagyon fontos meccset a belgrádiak. A nyomás ezúttal egyértelműen a Galatán van, kíváncsian várjuk, hogy melyik csapat kerül ki győztesen végül a mérkőzésből. Martynas Pocius végre ismét játszhat, Vladimir Micovot viszont egyből el is vesztették kéztörés miatt a törökök, akiknek így jó darabig még nem lesz teljes a keretük.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

A-csoport
UNICS Kazany – Anadolu Efes 67-64

B-csoport
CSZKA Moszkva – ALBA Berlin 95-66
Limoges CSP – Maccabi Tel-Aviv 73-79

C-csoport
FC Bayern München – FC Barcelona 77-99
PGE Turow – Panathinaikosz 69-79
EA7 Emporio Armani Milano – Fenerbahce Ülker 74-80

D-csoport
Neptunas Klaipeda– Laboral Kutxa Vitoria 80-79
Olympiakosz – Valencia Basket 77-76


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus