Euroliga-klasszikus Milánóban, kritikus játéknap a C-csoportban

Ma este hét találkozóval megkezdődik az Euroliga alapszakasz-csoportkörének nyolcadik fordulója, s a játéknap érdekesebb összecsapásai közül a DIGI Sport jóvoltából kettőt is élőben izgulhatunk végig a TV-képernyők elől itthon is. Az Olimpia Milano – Real Madrid örökrangadó mellett a C-csoport két sereghajtója, a Top 16-ról még le nem mondó Siena és a lengyel bajnok Zielona Gora derbije kerül adásba. Lesz itt még Galata – Unicaja rangadó, Bayern – Olympiakosz csata és Maccabi – Kubany harc is, úgyhogy nézzük is, mit érdemes tudnunk a mai párosítások előtt!

A-csoport:

Partizan Belgrade (szerb, 1 – 6) – Budivelnik Kijev (ukrán, 1 – 6) (20:45)

A szerb bajnok a kieső Westermann pótlására leszerződtette Milenko Tepicset, de a válogatott irányító még nem állhat ma Dusko Vujosevics rendelkezésére, ráadásul nem a Pionirban meccsel ma a belgrádi alakulat, ám muszáj lenne nyernie a Partizannak, ha életben akarja tartani továbbjutási esélyeit a közvetlen riválissal szemben, pláne, hogy a Nanterre-nek már három sikere van. A kijeviek is az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak bele több kiábrándító vereséget követően, s elnézve a hazaiak állapotát, kis túlzással favoritnak tekinthetőek ezen az estén Darjus Lavrinovicék.

B-csoport:

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4 – 3) – Real Madrid (spanyol, 7 – 0) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Real már a csoportot is megnyerheti ezen a héten, ha célba ér és holnap az Efes kikap, de azért a javuló formát mutató Milano otthonában, ahol óriási érdeklődés övezi a találkozót, s kibővített férőhelyes lelátók előtt fogadhatja az olasz kirakatcsapat a veretlen madridiakat, nagy csatát várhatunk, pláne, hogy az ex-milánói Buruszisz nem is öltözhet ma be a vendégeknél. A Banchi-legénység nem számíthat a kezét törő Samuelsre és a régóta sérült Kangur, Gigli kettősre sem a palánk alatt, de így sem sansztalan a vendéglátó.

Strasbourg (francia, 1 – 6) – Zalgiris Kaunas (litván, 3 – 4) (20:45)

A franciák ha ma kikapnak, akkor biztosan el is búcsúznak a további küzdelmektől, de a Zalgiris is nyomás alatt játszik, hiszen ebben a hatosban nem hullajthatnak el pontokat a litvánok, ha meg akarják élni a Top 16-ot. Otthon Stombergas tanítványai kiütötték az akkor sérülések által tizedelt Strasbourgot, de ez most egy másik történet lesz, hiába favorit itt a Jasikevicius irányította vendég együttes, vélhetően nagy küzdelem árán gyűjti majd csak be a Kaunas a diadalt.
 

C-csoport:

Montepaschi Siena (olasz, 2 – 5) – Stelmet Zielona Gora (lengyel, 2 – 5) (19:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Siena az egyik legkiábrándítóbb kudarcát Lengyelországban szenvedte el, s akkor úgy is tűnt, hogy esélye sem lesz a továbbjutásra az olasz bajnoknak, de azóta pár bravúrral visszahozta magát a Montepaschi. A hazaiaknál ott van már Spencer Nelson is, ebben a felállásban otthon esélyesnek is tekinthető a Crespi-had, de van annyi önbizalma már a Zielona Gorának is, hogy legalább meccset tudjon csinálni ebből a párosításból idegenben is. Ez az igazi esélye a lengyel kiscsapatnak is, tehát élet-halál derbi ez mindkét oldalról nézve.

Galatasaray (török, 4 – 3) – Unicaja Malaga (spanyol, 3 – 4) (19:30)

Pops Mensah-Bonsu három meccses eltiltása miatt most nem lehet ott az amúgy is négy kulcsembert nélkülöző törököknél, de a Toolson és Urtasun távollétében kint kissé foghíjas Malaga számára sem lesz ez egy könnyed kirándulás, az isztambuli pokolban nem esélyesként lép fel az Unicaja, de fontos lenne valahogy győztesen kijönnie ebből a csatából az andalúz együttesnek, mivel a vesztes még bajban is lehet, ami a Top 16 elérését illeti.

Bayern München (német, 3 – 4) – Olympiakosz (görög, 7 – 0)

A németek már majdnem nyertek Píreuszban is, most pedig az eltiltott Begic, Printezisz párost kényszerből jegelő címvédő ellen otthon favoritnak számítanak, ráadásul nagyon kell a siker a hullámvölgyben lévő Pesics-legénységnek, mert még a továbbjutás sem biztosított a sokáig a csoport második helyét birtokló Bayern számára. A nap egyik legjobb összecsapása lehet ez az előzményekből kiindulva, de amennyiben szoros lesz a hajrában, sokat számíthat, hogy mennyivel több tapasztalata van ezen a szinten a görög gárdának.

D-csoport:

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 5 – 2) – Lokomotiv Kubany (orosz, 6 – 1)

Gyakorlatilag a D-csoport első helyéért folyik a harc ma Izraelben, s itt nem szabad elfelednünk, hogy a Blatt-tanítványok már legyőzték egyszer a Kubanyt, ezzel meg is teremtették annak az esélyét, hogy egy mai diadallal befogják a tavalyi Európa Kupa-győztest. A korábban a Tel-Avivban nem igazán brillírozó Richard Hendrix kulcsszerepet kaphat ma az oroszoknál, mivel Shawn James valószínűleg még nem lép pályára a hazaiaknál, így Szkorcanitisz védése rá és Aleks Maricra hárul majd, támadásban pedig egyértelműen neki és a hónap MVP-jének választott Derrick Brownnak kell magára vállalnia a helyzetek többségét.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus