Megalázó verést mért a Real az Efesre

Ma este egy papíron rangadónak várt összecsapással kezdődött meg az Euroliga alapszakasz-csoportkörének ötödik fordulója, ám a B-jelű hatos éllovasa, a veretlen Real Madrid - nincs rá jobb szó - tönkreverte a török sztárgárdát és a sorozat valaha volt legjobb startját tovább javította. Nézzük a részleteket!
 

B-csoport:

Real Madrid (spanyol, 5 - 0) - Anadolu Efes (török, 3 - 2) 103 - 57

Ahhoz képest, hogy szinte mindenki szoros, hullámzó derbit várt ettől a párosítástól, nem akármilyen erődemonstrációt tartott saját közönsége előtt a spanyol bajnok és lemosta a pályáról a Gönlüm nélküli isztambuli alakulatot, így óriási lépést tett nem csak a Top 16-os tagsága bebiztosítása felé, de a csoport megnyerését illetően is.

Az első negyedben még nem látszott, hogy ebből kiütés is lehet, ám a félidőre már 24-gyel ment a tavalyi ezüstérmes, aztán a fordulást követően képtelen volt elállítani a vérzést a motivációját és tartását is elvesztő vendég együttes, melynek irányítóját, Zoran Planinicet -5-ös indexbe kergette bele a sokat futó és tüzelő Real védelme.

A hajrában nem úszta meg a megaláztatást az Efes, végül sok vonatkozó rekordot megdöntött a végeredmény, 46(!) ponttal diadalmaskodott a Laso-legénység, mely veretlenül halad a tavalyinál is nagyobb sikerek felé és már most csúcsformában van.

A madridiak 23-ból 13 triplakísérletüket értékesítették, csapatszinten 27(!) gólpasszt osztottak ki, a lepattanó-párharcot pedig 45-29-re hozták - ehhez képest nem is meglepő, hogy 155-31-re nyerték az indexmutató-párharcot, amihez hasonlót szökőévente látni ezen a szinten, pláne két hasonló erősségűnek tartott együttes ütközetén.

A Real legjobb dobói: Buruszisz 17, Mirotic, Rodriguez, Carroll 14-14

Az Efes legjobb dobói: Hopson 13, Vasziliadisz 11, Barac 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus