Visszajátszás: Így jutottunk ki az Európa-bajnokságra

A szlovének legyőzésétől az ukránok elleni sikeren és Rosco Allen győztes dobásán át Benke Szilárd péntek esti triplájáig. 

fotó: FIBA

Péntek este Ausztria hosszabbításos legyőzésével biztossá vált, hogy a magyar válogatott ott lesz a 2022-es Európa-bajnokságon. Egy csokorba szedtük az eddigi négy selejtezőnk összefoglaló videóit.

Először Szlovénia ellen, hazai pályán mutattunk be bravúrt és nyertünk 77-75-re kiélezett végjátékban - a 16 pontos Rosco Allen mellett Perl Zoltán és Vojvoda Dávid is hozzátett 15-15-öt.

Három nappal később aztán hasonlóan nagy eredményt értünk el azzal, hogy Ukrajnában nyertünk meg egy ugyanilyen kiélezett találkozót, ugyanígy két ponttal, 62-60-ra - öt másodperccel a vége előtt Rosco Allen dobása döntött, az lett a győztes kosár. 

Így 2-0-s mérleggel mehettünk a kijevi buborékba, ahol elsőre ugyan kikaptunk a szlovénektől, de péntek este Ausztria ellen végig hátrányban játszva, ellenben nagyot küzde előbb hosszabbításra mentettünk, majd ott Benke Szilárd palánkos triplájával ki is harcoltuk az Eb-részvételt.

Vasárnap este ismét Ausztriával találkozunk, majd hétfőn az ukránok ellen lépünk pályára, de a kijutás szempontjából ezeknek már nincs tétjük.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus