ACB Liga - 20. forduló: Hangáék kötelező győzelem előtt

A mai nappal elkezdődik a spanyol bajnokság 20. fordulója is, amelyben Hanga Ádámék a ligautolsó CB Valladolidot fogadják, így kötelező a győzelem honfitársunk csapatának. A Real Madrid Manresába látogat és mérhet újabb kegyetlen csapást ellenfelére, míg a Barcelona a Kanári-szigetekre utazik. Nézzük meg, mit várhatunk a Liga Endesa újabb körétől!

Baloncesto Fuenlabrada (7-12) – Cajasol (9-10)
2014. február 22. – 18:30

Az elmúlt fordulóban mindkét csapat vereséggel hagyhatta el a parkettet, így nagy csata várható a győzelemért. Az erőviszonyokat tekintve hasonló játékoskeretekkel rendelkeznek a felek, akár egylabdás összecsapás is elképzelhető. Hazai oldalon Andy Panko MVP teljesítményére most is nagy szükség lesz, túloldalon Tomas Satoranskyval vívhatnak küzdelmes csatát. Az előző körben betliző James Feldeine-Carlos Cabezas duónak mindenképp emelnie kell teljesítményén, nélkülük kevés esélye lesz otthon tartani a diadalt a Fuenlabradának, annak ellenére is, hogy a liga legjobb triplamutatójával rendelkezik (47,1%). Ennek értelmében a periméter játékot kell erőltetnie, ugyanis a palánk alatt átlagban megszerzett 13,1-es támadó lepattanójával jóval nagyobb dominanciát mutat a festékben a Cajasol. Mindkét klubban egészségesek a játékosok, nagy küzdelem várható.

Rio Natura Monbus (7-11) – FIATC Joventut (9-10)
2014. február 22. – 20:00

Hasonló derbivel folytatódik a forduló, míg a Rio Natura Monbus palánk alatt dominál, addig a katalán csapatnak a periméterről való tüzelés a legfőbb fegyvere. A hazaiak sorozatban negyedik győzelmüket szerezhetik meg. Mike Muscala őrzése mindenképp döntő befolyással bírhat, Albert Mirallesre és John Shurnára vár a kellemetlen feladat. Alberto Corbacho és Tariq Kirksay külön csatája sem számít kevésbé izgalommentesnek, remek match-upokra van kilátás. A fogadóirodák 57 százaléka hazai győzelemre voksolt.

Laboral Kutxa (9-10) – CB Valladolid (2-17)
2014. február 22. – 20:15

A héten Lamar Odom szerződtetésétől volt hangos a sajtó, ám a baszk klubnak még nem lehet segítségére a 2010-es világbajnok, ahogy Lamont Hamilton és Guiseppe Poeta sem. Ezzel együttvéve sem okozhat gondot Hanga Ádáméknak a ligautolsó legyőzése, kötelező behúzniuk a mérkőzést, hogy újra elmozdulhassanak a negatív tartományból. Joggal bízhatunk honfitársunk magas játékperceiben, főleg ha Sergio Scariolo Ádámra bízza az azonos poszton lévő Danilo Andjuszics, a Valladolid legjobb játékosának őrzését. Minden poszton minőségibb kerettel bír a Laboral Kutxa, hazai pályán feledtetheti hétközi Euroligás vereségét és növelheti önbizalmát. Érdekesség, hogy a Valladolid több, mint egy évtizede nem tudott nyerni Vitoriában - nagy valószínűséggel ez a sorozat nem most fog megtörni.  

Bilbao Basket (8-11) – Gipuzkoa Basket (8-11)
2014. február 23. – 12:00

Baszk rangadóval indul a vasárnapi játéknap, ráadásul külön pikantériát adhat, hogy azonos mérlegű gárdák feszülnek egymásnak. A 19. fordulóban fölényes diadalt aratott a Bilbao, míg a Gipuzkoa Basket hazai pályán kapitulált. A két legtöbb időt a pályán töltő játékosok néznek farkasszemet egymással, Alex Mumbrú és Jason Robinson külön vívott párharca csemege a javából. A san sebastiani egyletnél David Doblas 250. tétmérkőzésén lép pályára, a magasember jó játékára szüksége lesz a vendégeknek, ha partiban szeretnének lenni. Bár German Gabriel, a bilbaoi „szerkezet” egyik legfontosabb láncszeme nagy valószínűséggel nem léphet parkettre – lázas -, míg túloldalon Raul Neto kézfájdalmakra panaszkodott. Ezzel együttvéve sanszosabb a bilbaói siker, a hangulatra minden bizonnyal nem lehet majd panasz.

CAI Zaragoza (11-8) – Valencia Basket Club (17-2)
2014. február 23. – 12:15

„Három éve játszottam itt, ám úgy tűnik, mintha csak két hete hagytam volna el a klubot.” – nyilatkozta a belga Van Rossom, a Valencia irányítója zaragozai éveiről. Nem kisebb derbivel folytatódik a hét utolsó napja, két jó formában lévő csapat méri össze tudását. Több játékos szempontjából is érdekes lehet a találkozó, Van Rossom mellett Pablo Aguilar is sokáig a hazaiakat erősítette, míg Llompart, Fontet és Stefansson egykor a Valenciában pattogtatott. Az összecsapás egyértelműen a palánk alatt fog eldőlni, a Shermadini fémjelezte Zaragoza itt tudja megszorongatni Peraszovics mester tanítványait. Így a múlt héten debütált Kristof Lavrinovicra most is komoly feladat hárul. 

La Bruixa D’or (6-13) – Real Madrid (19-0)
2014. február 23. – 12:30


A forduló legsimább meccsét vívhatja a katalán kiscsapat és a Királyi Gárda – természetesen nem hazai szemszögből... A legkevésbé sem lehet elképzelni, hogy csoda történhet és Manresában veszítené el makulátlan mérlegét a fővárosi alakulat. Egyszerűen minden poszton óriási dominanciával rendelkeznek Sergio Llull-ék, aki legutóbbi 5 bajnoki mékőzésén átlagban 4,8 triplával terhelte meg ellenfelei gyűrűjét és 20,6 ponttal zárt.

UCAM Murcia CB (5-14) – Unicaja Malaga (13-6)
2014. február 23. – 12:30

Sorozatban nyolcadik vereségét szenvedheti el a Murcia, ha a Malaga ér végül révbe, amelyre nagy esély mutatkozik. Az elmúlt körben meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő az Unicaja, remek csapatjátékkal valamint Nik Caner-Medley és Fran Vázquez dinamikus duójának köszönhetően. A Murcia amerikai triója (Mickeal-Tillie-Wood) okozhat fejfájást Zoran Dragicéknak. Augusto Lima 100. ACB-s meccsén lép parkettre, amely extra motivációt adhat neki, bár a túloldalon Fran Vázquez is történelmi babérokra tör: négy blokkal ebben a kategóriában a második helyre léphet elő. Meglepetésként szolgálna a hazai győzelem.

Herbalife Gran Canaria (13-6) – Tuenti Movil Estudiantes (5-14)
2014. február 23. – 13:30

Hiába gyűjtött be nagyarányú győzelmet az Estudiantes az előző fordulóban, a kanári-szigeteki csarnokban az esélytelenek nyugalmával léphet pályára. A fővárosi kiscsapat vezetősége a szezon végéig meghosszabbította Uros Slokar szerződését, amelyre a magasember rá is szolgált, hatalmas segítségére van klubjának. Ám a Herbalife Gran Canaria legfőbb erénye a tökéletes összhang, fantasztikus csapatjátékkal mérhet nagy csapást ellenfelére, igazi erődemonstrációt tartva. A szakértők 90 százaléka hazai győzelmet vár.

Iberostar Tenerife (9-10) – FC Barcelona (13-6)
2014. február 23. – 19:00

Legutóbbi találkozásukról nem lehe kellemes emléke a kanári-szigeteki együttesnek, akkor történelmi kiütést mért rá a Barca – nem is kell messzebb mennünk a Király Kupa első fordulójánál az emlék felelevenítéséhez. Alaposan rájár a rúd a tenerifei gárdára, a Blagota Sekulic helyére igazolt Papadopulosz térdfájdalmakkal küszködik, kétséges pályára lépése. Juan Carlos Navarrónak 7 egységre van még szüksége, hogy átvegye a hetedik pozíciót Velimir Peraszovicstól a legtöbb pontot szerzők listáján. A katalán élő legenda azonban az utóbbi fordulókban csak árnyéka önmagának, de jó játéka nélkül is a gránátvörös-kék had a rangadó toronymagas esélyese, festékbeli fölénye minden bizonnyal újabb sikerhez segíti a klubot. 

A forduló összes találkozója az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus