ACB Liga - 25. forduló: Malagán bizonyíthat tovább a Laboral Kutxa!

Érdekes összecsapásokkal folytatódik a spanyol pontvadászat 25. fordulója, amelyből két mérkőzést is képernyőre tűz a Sportklub a holnapi játéknap folyamán! Egy órától a Real Madrid fogadja a Herbalife Gran Canaria együttesét, míg hat órától Hanga Ádám csapata, a Laboral Kutxa lép parkettre Malagában. Az Euroligában brillírozó Barcelona a rendkívül nehéz helyzetben lévő Bilbaót látja vendégül, míg a Valencia a sokszor kiszámíthatatlan Rio Natura Monbus-szal néz farkasszemet. Nézzük meg, mit várhatunk az egyes találkozóktól! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Cajasol – CAI Zaragoza
2014. március 29. – 18:00

Érdekes párosítással veszi kezdetét a Liga Endesa 25. fordulója: a sevillai együttes óriási pofonba szaladt bele Hanga Ádámék otthonában, de a Zaragoza is nagyon megszenvedett a jóval alacsonyabban rangsorolt Manresa otthonában. Hazai pályán mindenképp erősebb ellenfélnek számít a Cajasol, ám a második legkiegyensúlyozottabb csapatot fogadja (az alapszakasz második felében 7-1-es nyerő szériával a Zaragoza holtversenyben áll e mutatóban a Barcelonával és a Valenciával, míg a Madrid hibátlanul teljesít eddig). Mindkét oldalon akad egy-egy nagy hiányzó: a Cajasolnál nem léphet pályára Joan Sastre, míg túloldalon Joseph Jones nem kapott zöld jelzést orvosaitól. Viszont egy újabb játékossal bővül a spanyol bajnokság: Ben McCauley a Zaragoza színeiben debütál ma. Mindenképp kulcskérdés lesz Tomas Satoransky aktuális formája illetve az, hogy mennyire tudja feltüzelni társait a Damjan Rudez-Henk Norel fémjelezte andalúzok ellen. Kemény összecsapásra van kilátás, ahol némiképp esélyesebb a Zaragoza.

CB Valladolid – La Bruixa D’or
2014. március 29. – 19:00

A jelenlegi kiesőzóna két helyezettjével folytatódik a szombati játéknap, ahol ha a Manresa veszít leszakad azoktól a közvetlen riválisaitól, akikkel fordulóról-fordulóra „cserélgetik” az utolsó előtti pozíciót. Az Andjuszics-Haritopulosz fémjelezte Valladolid az elmúlt fordulóban nagyon megszorongatta a Valenciát, ha megtudná ismételni ezt a teljesítményt hosszú idő után újra győztesen hagyhatná el a parkettet – bár a katalánok is végig partiban voltak a Zaragoza ellen. A legkevesebb pontot dobó felek (68,25 – 72,96) valamint a legtöbb pontot kapó (90,71 – 82,75) két együttes néz farkasszemet egymással, akik hasonló stílusú kosárlabdát képviselnek – a meccset az a fél fogja megnyerni, amelyik rá tudja kényszeríteni akaratát a másikra. 

Valencia Basket Club – Rio Natura Monbus
2014. március 29. – 19:00

„Számomra a Valencia csapata a legkeményebb a bajnokságban.” – e szavakkal nyilatkozott Moncho Fernández, a Rio Natura Monbus vezetőedzője az összecsapás előtti sajtótájékoztatón. Valóban nem számíthat könyörületre a sok sérülttel bajlódó vendég csapat a masszív formát mutató hazaiaktól. A játék minden posztján mélyebb rotációval rendelkezik Velimir Peraszovics mester, így valószínűleg csak momentumai lesznek majd a Corbacho-Delas fémjelezte Monbusnak, akiknek segítségükre lehet az elmúlt körben remekül debütáló Peterson. A festékben kell kihasználnia dominanciáját a Doellmann-Sato-Dubljevics húzta Valenciának, amely felbontotta szerződését Lubos Bartonnal, hiszen Serhiy Lishchuk visszatérése nagyon közeleg, talán már ma látható lesz a parketten a magasember. 

Gipuzkoa Basket – UCAM Murcia CB
2014. március 29. – 20:30

Kiscsapatok izgalmasnak tűnő csatájával zárul a szombati játéknap, amelyen a vendégcsapat jókora önbizalommal érkezhetett: egy héttel korábban óriási hajrával, egy elvesztettnek hitt meccset nyert meg Marcelo Nicola legénysége. A duplákat leggyengébben értékesítő két fél csap össze (a hazaiak 47,82%-ka, míg a vendégek 48,28-cal), a játék ezen szegmensében való javulás döntő faktornak bizonyulhat. Az előző forduló MVP-jére, Jason Robinson extra teljesítményére ma is szüksége lesz a baszkoknak, aki mellé azonban több játékosnak is fel kell nőnie, ha nem szeretnék, hogy a Berni Rodriguez-Kim Tillie-Scott Wood hármasfogat irányította Murcia idegenben orozzon el tőlük egy diadalt.

FC Barcelona – Bilbao Basket
2014. március 30. – 12:00

A sztrájkkal fenyegető bilbaói játékosok mégis pályára fognak lépni vasárnap a Palau Blaugranában, ezzel is hirdetve, hogy bíznak a klub megmentésében és egyetlen céljük továbbra is a megmenteni a baszk város kosárlabda hírnevét. A súlyos problémák terhe alatt meglepetés lenne, ha a baszkok megnehezítenék az Euroligában káprázatos szakaszt futó gránátvörös-kék had dolgát, ám egy „sebzett klub” mindig magában hordozza a kiszámíthatatlanságot. Maciej Lampe egészen brilliáns játékkal rukkol elő hétről hétre visszatérése óta: a lengyel 19 pontot, 7,6 lepattanót valamint 22,6-os hatékonysági mutatót átlagol! A védekezéséről is elismert Barca defenzív játékával tovább mélyítheti a szakadékot a két csapat között: a katalán óriás mérkőzésenként 3,5 blokkot oszt ki, míg a Bilbao nem éri el az átlag egyet sem (0,92). Raul Lopez mellett Alex Hervelle sem fogható hadra, míg hazai fronton mindenki bevethető – ezzel együtt még inkább biztos Xavi Pascual tanítványainak újabb sikere.

FIATC Joventut – Iberostar Tenerife
2014. március 30. – 12:45

Szintén egy érdekfeszítő mérkőzést hordoz magában a vasárnapi játéknap második összecsapása: a rájátszásba igyekvő Badalona a kanári-szigeteki Tenerifét fogadja! Mindkét csapat győzelem után feszül egymásnak. Kulcskérdés lesz a katalánok periméter játéka, a tripla vonalon túlról érkező sikeres hárompontosok megpecsélhetik ideje előtt a vendégek sorsát. Az előzmények Joventut sikert ígérnek, a tenerifeiek két ásza, Saul Blanco és Fociusz Lampropulosz sérüléssel bajlódnak és két debütáló játékosuk (Carl Inglés, Daniel Kickert) csapatba illesztése is hosszabb folyamatot vehet igénybe. Ezzel együtt biztosak lehetünk, hogy nem érkeznek feltett kezekkel Alejandro Martinez tanítványai, akár egy szoros mérkőzés is kinézőben van, de meglepő lenne a vendég siker. 

Real Madrid - Herbalife Gran Canaria - SPORTKLUB ÉLŐ
2014. március 30. - 13:00


A Sportklub is műsorára tűzi a Real Madrid összecsapását az első számú kanári-szigeteki együttes ellen. Nehéz elképzelni, hogy a Királyi Gárda dolgát nagy mértékben megnehezítse a Gran Canaria, de a Xavi Reyt kényszerből jegelő vendégek okoztak már kellemetlen perceket az alapszakasz első felében a "blancóknak". A hazai pálya, a jóval mélyebb rotációs lehetőségek, a hihetetlen önbizalom valamint az idei szezonban meglévő játékosok közötti kémia mind-mind fővárosi diadalt vetít előre. Ami biztosra vehető az a látványos fővárosi show, amely miatt érdemes figyelemmel követni a találkozót. 

Unicaja Malaga - Laboral Kutxa - SPORTKLUB FELVÉTELRŐL (19:00 ÓRÁTÓL)
2014. március 30. - 18:00


A forduló rangadóján ismét lesz magyar szereplő, amelyet itthon is követhetünk a Sportklub jóvoltából. Az aktuális formát nézve bizakodva tekinthet előre a Laboral Kutxa, az elmúlt héten egyértelműen magára talált a csapat: előbb a Cajasolt "ajándékozta meg' több, mint száz ponttal, majd az Euroligában is idegenben dobott a bűvös szám felett a baszk gárda, amelyeken Hanga Ádám is kitett magáért - a baszkoknál töltött karrierjének legjobbjával rukkolt elő múlt hétvégén. Ezzel szemben a Malaga két vereséggel a háta mögött próbálja megtörni ellenfele lendületét, amely egészen biztos nem lesz egyszerű feladat a mérföldkőhöz érkező baszk klub ellen: a Laboral Kutxa ugyanis 1200. tétmérkőzését vívja! A lepattanócsatára nagyon oda kell figyelnie Hangáéknak; míg az Unicaja első helyen áll a támadó pattanók megszerzésében (12,79), addig a vitoriaiak az utolsó előttiek (7,88) e mutatóban. Rögtön a festékben óriási match-upra van kilátás Fran Vázquez és Tibor Pleiss között, de a visszatérő Nik Caner-Medley-Andres Nocioni páros is igazi csemegének számít, az argentin cseréjeként honfitársunk is szembe kerülhet a hazaiak legértékesebb játékosával. Amennyiben Ádám 16 pontig eljut az összecsapáson, úgy eléri a 750 dobott pontot a Liga Endesában! 

Tuenti Movil Estudiantes - Baloncesto Fuenlabrada
2014. március 30. - 18:30


Múlt hétvégén egy megnyert meccset tudott elbukni az Estudiantes, így van miért kárpótolnia publikumát. Egy jó formában érkező Fuenlabrada érkezik az otthonába, ahol James Feldeine egészen remek teljesítményt tudott felmutatni az elmúlt 5 fordulóban: átlagosan 17,4 pontot, 5,4 lepattanót, 4 gólpasszt produkált 22,4-es indexmutatóval megspékelve. Az ő és Andy Panko jó performansza mindenképp szükséges lesz, ha idegenben szeretne révbe érni. Ehhez minden bizonnyal a Klye Kuric-Uros Slokar fémjelezte Estudiantesnek is lesz némi hozzáfűznivalója, izgalmakban valószínűleg ezen a megmérettetésen sem lesz hiány, akár egy kosár is dönthet a győztes kilétéről. 

A második mérkőzés kivételével minden találkozó élőképpel tekinthető meg az alábbi linken!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus