ACB Liga - elődöntő 5. kör: A döntőbe jutás a tét!

A Real Madrid már hátradőlve, a tévé képernyője előtt nézheti melyik együttes lesz majd döntőbeli ellenfele. Vajon révbe ér az elképesztő formajavulást bemutató Valencia, amelynek a hazai pálya is segítséget nyújthat? Esetleg képes felülemelkedni kiábrándító összecsapásain a Barcelona és harmadszorra is győz a narancsmezesek otthonában? (+ÉLŐKÉPES LINK)


 

Valencia Basket Club – FC Barcelona – SPORTKLUB FELVÉTELRŐL 0:00-TÓL
2014. június 15. – 19:15

Ki gondolta volna, hogy a Valencia talpra tud állni azok után, hogy mindkét hazai mérkőzését elbukta, a másodikat ráadásul drámai körülmények között?! De Velimir Peraszovics legénysége nem tört meg és az óriás klub, Barcelona otthonában újfent bizonyította: nem volt véletlen történelmi alapszakasza és az Európa Kupa elhódítása! Hiába Bojan Dubljevics és Pablo Aguilar hiánya – a harmadik mérkőzésen pedig Romain Satoé is -, az alapszakasz második helyezettje olyan szívről, hitről, küzdeni akarásról, alázatról, kitűnő teljesítményről tett tanúbizonyságot, amelyre nem tudott reagálni a katalán alakulat az utolsó két megmérettetésen. A liga történelmében még sose fordult elő olyan elődöntős párharc, amelyen egyik hazai fél sem tudott győzedelmeskedni! A Barcelona a lehető legrosszabbkor nehezítte meg életét borzalmas performanszaival, amelyek miatt a nyomás, a feszültség és a félelem érzése elsősorban rajta van – ez pedig mind a Valencia malmára hajtja a vizet a hazai pálya előnye (?) mellett! Ki kell emelni, hogy Xavi Pascual tanítványai nagyon csúnyán élvereztek a büntetők értékesítésének párbajában, amely egy kiélezett végjátékban kulcsfontossággal bírhat még: a katalánok csupán 66 %-kal tüzeltek, míg a narancsmezesek 84,1 %-kal. Nemcsak a játék ezen szegmensében maradtak alul Juan Carlos Navarróék: utolsó két összecsapásukon olyan pocsék periméter játékkal „rukkoltak elő”, amely miatt hárompontos mutatójuk 23 százalékra visszacsúszott – bár e játékrészben Justin Doellmanék sem büszkélkedhetnek 26,1 százalékos statisztikájukkal, amely szintén döntő faktor lehet a mindent eldöntő, ötödik rangadón! Ahhoz, hogy a Király Kupa döntős egylet visszatérjen a győztes útra, újból dominálnia kell a palánkok alatt – amelyhez elengedhetetlenek Ante Tomic fineszes megmozdulásai és Joey Dorsey keménysége. Nagy lépést tehet a döntőbe jutás felé az a fél, amely előbb tud megnyugodni és ezáltal több egyéni jó performanszot felmutatni.
Szinte lehetetlen megjósolni, hogy ki lesz a Real Madrid döntőbeli ellenfele, ám a lélektani előny immár a Valenciánál van. Vajon tud majd élni ezzel a lehetőséggel a hazai együttes? Vagy feltámad „hamvaiból” a katalán sztárgárda, amely az Euroliga F4-jának hétvégéjén egyszer már bizonyította ezt? 

Aki képtelen várni a Sportklub éjféli időpontjáig, az élőben az alábbi linkre kattintva követheti a csúcsrangadót!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus