Adria Liga 11. forduló – Beharangozó

Az Adria Liga tizenegyedik fordulójában két felsőházi rangadót is rendeznek a hétvégén. A Buducsnoszt-Cedevita és a Cibona-Igokea derbin is kiélezett, szoros küzdelemre van kilátás. A listavezető Zvezdára könnyűnek ígérkező mérkőzés vár a Zadar ellen. Nem túl jó formában lévő együttesek is találkoznak, a Radnicski a Krkát fogadja, a Siroki pedig az edzőváltáson áteső, most már Zoran Martic által vezetett Szkopjét látja vendégül. A javulófélben lévő Olimpija Ljubljana a Mega Vizurát fogadja és megkezdheti a felzárkózást.

Szolnoki Olaj (3-7) – Partizan (szerb, 8-2)  vasárnap 17.00
A találkozó beharangozója IDE KATTINTVA (lesz majd) elérhető!

Siroki (bosnyák, 2-8) – MZT Szkopje (macedón, 4-6)  szombat 17.00
Egyik csapat sincs túl nagy formában, a Siroki legutóbbi hét meccsét elveszítette az Adria Ligában. A Szkopje mind a négy idegenbeli mérkőzését elbukta eddig, hétvégén pedig egy nagyon jó meccsen a Cibona ellen is kapituláltak saját pályájukon a macedónok. Az Eurocupban sem jobb az MZT helyzete, utolsó négy meccsükön kikaptak, 1-7-es mérleggel utolsók csoportjukban. Ezt a szereplést elégelte meg a vezetőség, és megköszönték Vlada Vukoicsics vezetőedző munkáját, helyét a korábbi sikerkovács, Körmendről is ismert szlovén Zoran Martic vette át. Mindkét csapat számára itt a lehetőség tehát a javításra, szoros összecsapásra van kilátás, ahol a Siroki 4 pontos favorit. 

Buducsnoszt (montenegrói, 6-4) – Cedevita (horvát, 8-2)  szombat 19.00
A Cibona-Igokea derbi mellett a forduló legnagyobb rangadójaként várjuk ezt a mérkőzést. Felemásan szerepel eddig a Buducsnoszt az idei évadban, hazai pályán többnyire stabilan hozzák meccseiket, csak az Olimpijától kaptak ki hihetetlen körülmények között. Az Eurocupban viszont nagyon leszerepelt a gárda, hét közben matematikailag is búcsúztak a sorozattól, az ULEB pedig három meccsre bezárta pályájukat. A Cedevita megítélése a montenegróiakénál valamivel még pozitívabb, holtversenyben vezetik az Adria Liga tabelláját, Európa második számú sorozatában pedig jól helytállnak, a továbbjutásért harcolnak egy bivalyerős csoportban. Mindkét gárda hétközi vereséggel hangolt az összecsapásra, várhatóan nagy küzdelem lesz a mérkőzésen, szinte megtippelhetetlen, hogy ki fog nyerni. Egyik fél sem fogja könnyen adni magát, a Buducsnoszt elenyésző mértékben, mindössze 1,5 ponttal esélyesebb a horvátoknál, kiélezett csata várható tehát.

Radnicski (szerb, 3-7) – Krka (szlovén, 4-6)  szombat 21.00
Erre a mérkőzésre, illetve a két csapat formájára is igaz ugyanaz, mint ami a Siroki-Szkopje párharcra. Rossz szériában van a Radnicski, utolsó öt meccsét elveszítette. A Krka helyzete sem sokkal jobb, ők is csak egy meccset hoztak az elmúlt öt fellépésükből. Az európai porondon legutóbb a Radnicski győzelemmel felérő vereséget szenvedett Szentpéterváron (az oroszok elleni jobb pontarányuk miatt valószínűleg tovább fognak jutni), a Krka pedig Jekatyerinburgban bukott, de van még esélye a továbbjutásra a Jászberény EC csoportjában. A hazai pálya előnye a szerbek mellett szól, de a Krka is bizakodó lehet a találkozó előtt. Az esély tehát mindkét csapat előtt adott, finoman fogalmazva sem legyőzhetetlen az ellenfél. A Radnicski 6,5 ponttal a találkozó favoritja.

Cibona (horvát, 7-3) – Igokea (bosnyák, 6-4)  vasárnap 18.15
Az élmezőnyt közvetlenül követő két csapat találkozik a horvát fővárosban. A kezdeti sikertelenség után a Cibona már talán fel is adta ez Eurocup küzdelmeit (1-7-es mérleg), az ABA Ligában viszont kiválóan szerepel, legutóbbi négy meccsén nem talált legyőzőre, igaz ezek azért nem a legerősebb ellenfelekkel szemben vívott találkozók voltak. Az Igokea a meccsei nagy részén sormintát követ, hazai pályán sokkal sikeresebbek, mint idegenben. Nagy különbségű összecsapást csak ritkán játszanak, rendre szorosan alakulnak mérkőzéseik. Vasárnap kiderül, hogy melyik csapat milyen arcát mutatja, ám hazai pályán a Cibonának ezt a derbit be kellene húznia, 4,5 pontos esélyesei a mérkőzésnek.

Union Olimpija (szlovén, 2-8) – Mega Vizura (szerb, 5-5)  vasárnap 19.00
2-8-as mérleg ide, 2-8-as mérleg oda, az Olimpija felszálló ágban van, lassan kezdik hozni azt a szintet, amit szurkolóik is elvárnak tőlük. Igaz van is honnan felemelkedniük, 0-6-os kezdésük eléggé kiábrándító volt. Az Eurocupban viszont szárnyal a gárda, két körrel az alapszakasz vége előtt már biztos továbbjutók a szlovénok. A Mega Vizura nagyon stabil csapat, 5-5-ös mérlegükkel a középmezőny tagjai. Ám győzelmeiket jobbára otthon, a gyengébbnek számító csapatok ellen gyűjtögették. A Ljubljana a meccs 5 pontos favoritja.

Crvena Zvezda (szerb, 8-2) – Zadar (horvát, 4-6)  vasárnap 20.30
A forduló legsimábbnak ígérkező párharca a Zvezda-Zadar ütközet. A szerb sztárcsapat az Adria Liga listavezetője, sokkal nagyobb játékerőt képvisel a horvátoknál, ráadásul hazai pályán szerepelhet ezúttal. Pénteken a Panathinaiokosz elleni vereséggel kiesett ugyan az Euroligából a Zvezda, de jól helytállt a görögök oroszlánbarlangjában is, 6 ponttal kapott ki csupán. A Zadar az erősebb csapatokkal szemben nem tudott eddig komoly ellenállást kifejteni, jelentős különbséggel győzték le őket az élcsapatok. A meccs favoritja 15 ponttal a Crvena Zvezda.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus