AL, döntő: -15-ről +15, a Zvezda nyerte az első meccset

Feljavult védekezésének köszönhetően 15 pontos első negyedbeli hátrányból fordította meg az Adria Liga idei döntőjének első meccsét és diadalmaskodott megérdemelten a címvédő Crvena Zvezda a foghíjas Cedevita ellen.

Döntő, 1. mérkőzés

Crvena Zvezda mts (szerb, 1.) – Cedevita Zagreb (horvát, 2.) 81-66

Nem éppen feldobott hangulatban várhatta a Crvena Zvezda az Adria Liga döntőjét – ami ezen a héten mindenképpen véget is ér – hiszen a szerbek az első meccs előtt mindössze három nappal sorsdöntő vereséget szenvedtek a török Darüssafaka otthonában, így hiába álltak január eleje óta playoff-helyen az Euroligában, végül nem lesznek ott az Európa krémjét tömörítő sorozat rájátszásában. Az ellenfél Cedevitának is megvolt a maga baja, hiszen a Partizan elleni elődöntő megnyerése vezéráldozatokkal járt, a súlyosan megsérült Marko Arapovic mellett ugyanis Ryan Boatright sem volt bevethető, kettejük nélkülük pedig aligha lesz esélye a zágrábiaknak a címvédő elleni sorozatban, még akkor is, ha a túloldalon Sztefan Jovics sem tudja vállalni a játékot.

A horvátok kulcsembereik hiánya ellenére is bekezdtek az első meccsen, villámrajtot véve az első negyed hajrájában már 15 ponttal (11-26) vezettek. A folytatásban aztán elkezdett felzárkózni a Zvezda, így a nagyszünetben már az ő előnyüket mutatta az eredményjelző (45-44), fordulás után pedig percről percre növelték a megszerzett előnyüket és magabiztosan diadalmaskodtak a szerbek. Sokatmondó adat, hogy míg az első negyedben 27 pontot engedélyezett ellenfelének a címvédő, addig a második és a harmadik játékrészben összesen tudott ennyit szerezni a Cedevita, a Zvezda feljavult védekezése áthatolhatatlan falat jelentett a zágrábiak számára. A hazaiak és a mezőny legjobbja az első meccsen kimagaslóan Charles Jenkins (20/12 pont, 5 gólpassz) volt, mellette pedig még Nate Wolters (14/3 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó) és Ognjen Kuzmics (14 pont, 5 lepattanó, 3 labdaszerzés) is szép számokat hozott. A Cedevitában Marko Tomas (14/9 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) és Miro Bilan (12 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) játszottak a legjobban.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Crvena Zvezda javára.

 

A döntő alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus