AL, döntő: Egy lépésre az újabb címvédéstől a Zvezda

Az Adria Liga fináléjának hétfői első meccse után kedden már a második felvonást is lezavarták, amit 57 pontos első félidejének köszönhetően ismét a Crvena Zvezda nyert meg a Cedevitával szemben, így a szerbek már csak egy győzelemre vannak az újabb bajnoki címtől és a jövő évi Euroliga-szerepléstől.

Döntő, 2. mérkőzés

Crvena Zvezda mts (szerb, 1.) – Cedevita Zagreb (horvát, 2.) 84-73

A tegnapi első meccs végét jelző dudaszó után kevesebb mint 24 órával ismét egymásnak feszült az ABA Liga döntőjében a Crvena Zvezda és a Cedevita, a második találkozót pedig ismét a szerbek nyerték meg. A csapatok tehát 2-0-s Zvezda-vezetéssel költözhetnek át Zágrábba a csütörtöki folytatásra, ahol akár bajnokavatásra is sor kerülhet. A piros-fehérek egyébként sorozatban harmadik elsőségükre készülnek, ami a dicsőségen túl már csak a jövő évi Euroliga-szereplés miatt is fontos lenne számukra, amire csak az Adria Liga bajnokának van jogosultsága. Az első meccs képe alapján egyértelművé válhatott a Cedevita számára, hogy ha nem tudnak változtatni, úgy ezt a döntőt nem fogják tudni megnyerni. A második meccsen így már bevetették a Partizan elleni elődöntőben megsérült szezonbeli legjobbjukat, Ryan Boatrightot (10/6 pont), aki 21 percet a pályán is töltött, ám ezt követően ismét úgy kellett letámogatniuk a társaknak a pályáról. Ráadásul Toni Katic is hasonlóan járt nem sokkal később, így irányító nélkül maradtak a horvátok, ami a 0-2-s hátránnyal együtt nem sok jót ígér nekik a folytatásban.

Ezt a meccset egyébként még az előzőnél is könnyebben hozta a Zvezda, hiszen az első félidőben megállíthatatlan tankként robogott át ellenfelén a címvédő. Az első negyedben ugyanis 29, a másodikban pedig 28 pontot termelt a belgrádi gárda, így nem éppen rájuk jellemző módon a nagyszünetben már 57 egységnél tartottak és 23 pontos különbséggel vezettek (57-34). Fordulás után aztán már visszavett a tempóból a Zvezda, az egész második félidőben nem szereztek annyi pontot (27-et), mint egyenként az első és a második játékrészben, így a végére valamelyest kozmetikázni tudott az eredményen a Cedevita, ez azonban már se nem osztott, se nem szorzott. Ahogy az első meccsen, úgy ezúttal is Charles Jenkins (16/3 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz) volt a Zvezda legeredményesebb és egyben leghasznosabb játékosa, az amerikai gőzerővel robog az MVP cím felé. Rajta kívül még négyen jutottak el 10 pont fölé a hazaiaknál, akik közül Nate Wolters (14/3 pont, 5 gólpassz) hozta a legjobb számokat Jenkins mögött.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Crvena Zvezda javára.

 

A döntő alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus