AL, döntő: Söpréssel védte meg címét a Crvena Zvezda

A rájátszásban meccset sem vesztő Zvezda kőkemény védekezéssel zárta le a Mega elleni párharcot és lett újra az Adria Liga bajnoka, Jovics az MVP.

Döntő, 3. mérkőzés

Mega Leks (szerb, 4.) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 2.) 49-61

Az életben maradásért és a becsületéért küzdött a Mega Leks a Crvena Zvezda elleni harmadik mérkőzésen, Dávid és Góliát csatájából azonban most nem jöhetett ki jól a sérülésektől tizedelt, szinte teljesen elfogyó kiscsapat. A Zvezda ráadásul a párharcban eddig még nem látott védekezéssel bénította meg ellenfelét, amire nem találta az ellenszert a liga legfiatalabb csapata, így megvédte címét a belgrádi alakulat, akik a rájátszásban még meccset sem veszítettek.

Az első negyedben már 10 pontnál tartó Quincy Miller (18/12 pont, 8 lepattanó, 2 blokk) vezérletével 20-12-re húzott ez a Zvezda, úgy tűnt, hogy a piros-fehérek idejekorán el akarják dönteni a mérkőzést. A Rade Zagorac (21 pont, 6 lepattanó, 4 labdaszerzés) által húzott Mega azonban nem adta fel, így félidőben már csak 3 pont volt a felek között (34-37). Fordulás után aztán jelentősen szigorított amúgy sem puha védekezésén a vendégcsapat, a harmadik negyed egészen hihetetlen, 6-9-es eredménnyel zárult, a második félidőben pedig csak 15 pontot engedélyezett összesen riválisának a Zvezda. A régi-új bajnok mindemellett 14 labdát szerzett meg a hazaiaktól, akiket összességében 26 eladott labdába kergettek bele, ez szinte hihetetlen adat. Ahogy az is, hogy a Mega egyik legjobbja, Danilo Nikolics -18-as (!!!) indexpontszámmal, dobott pont nélkül és 12/0-s mezőnyözéssel zárta a találkozót, így Zagorac teljesen magára maradt.

A döntő MVP-jének a Zvezda motorját és agyát, Sztefan Jovicsot választották, aki védekezésben és támadásban is az alfája és omegája volt a belgrádiaknak. Jovics 8 gólpasszt és 8 pontot átlagolt a döntő három meccsén, elévülhetetlen érdemeket szerezve csapata végső sikerében.

A Mega Leks legjobb dobói: Zagorac 21, Ivanovics 10/9
A Crvena Zvezda legjobb dobója: Miller 18/12

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Crvena Zvezda javára.

A döntő MVP-je: Sztefan Jovics (Crvena Zvezda)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus