Az olasz meló - Hollisék lejtőn, az ex-körmendi Shaw show-ja

Újabb mozgalmas és hosszú hétvégét tudhatnak maguk mögött bajnokságunk itáliai „disszidensei”. Az elmúlt hetek mérsékeltebb teljesítménye után néhányuk már kezd kilábalni a hullámvölgyből, de az összkép ezúttal nagyon vegyes. Jöjjön tehát állandó rovatunk legfrissebb összefoglalója.

BEKO Serie A

Montepaschi Siena (6-2)  -  Giorgio Tesi Group Pistoia (2-6)     89 - 66

Az esélyeknek megfelelően, simán és sallangmentesen nyert a bajnok az újonc ellen. A sikerben az ex-soproni Jeff Viggiano ezúttal csak epizódszerepet játszhatott, de a 13 perc alatt szerzett 5 pontja és 5 lepattanója egészen "korrekt" teljesítmény ilyen röpke időszak alatt. A bajnokit megelőzően Viggiano 6 ponttal és 3 lepattanóval vette ki a részét a Siena Bayern München elleni Euroliga győzeleméből.

Sidigas Avellino (4-4)  -  Vanoli Cremona (2-6)     77 - 72

Tisztességesen helyt állt a jóval erősebb Avellino otthonában a tavaly még Szolnokon játszó Ernest Kalve Cremonája, azonban ez a tisztes helytállás csak egy viszonylag szoros vereséghez volt elég. Már nem meglepetés, a kezdőként jelölt Kalve újfent csak 9 percet kapott (javát az első negyedben), pontot ezúttal nem szerzett, mindössze 2 lepattanót tudott a közösbe tenni az egykori lett Olaj-légiós.

LegaDue Gold

Fileni BPA Jesi (4-6)  -  Angelico Biella (6-4)     79 - 63

Damian Hollis (Alba Fehérvár 2010-2013) Biellája kisebb gödörbe került. Az elmúlt heti sziciliai kudarc, különösen annak tekintetében, hogy a mérkőzés alatt milyen mélyről jött fel az Angelico, még a magyarázható kategória. Sőt még Jesiben sem katasztrófa kikapni, azonban a vereség mértéke már kínos, és a feljutásra komolyan aspiráló Biella számára egy esetleges összevetésben, a másodosztály rendkívül sűrű élmezőnyében még komoly gondokat okozhat, ha ilyen különbségű "pofonokba" fut bele. Ezzel szemben örömteli, hogy a magyar útlevéllel is bíró Hollis "visszatért". Talán a múlt heti pihentetés volt áldásos hatással rá, nem tudjuk, de újra csapata legjobbja volt: 32 percet játszott, ez idő alatt 25 ponttal, 9 lepattanóval és 27-es teljesítmény indexmutatóval kulcsszerepre szerződtetett légióshoz méltóan produkált. A következő fordulóban, immáron újra hazai pályán, az Imola ellen kötelező lesz a győzelem, különben a Biella komoly hátrányba kerülhet a feljutásért, és a playoff helyekért vívott harcban.

Legadue Gold tabellájának állása a 10. fordulót követően

LegaDue Silver

Enegan Firenze (3-7)  -  Liomatic Bari (1-9)     91 - 60

Hálás feladat manapság a Liomatic Bari ellen játszani az olasz harmadosztályban. A dél-olasz sereghajtó az egykori fehérvári Brandon Wood és a kaposvári Kyle Swanston Firenzéje számára is ujjgyakorlat volt. Kellett is a siker már Firenzében, mert a ligának nagy tervekkel nekivágó gárda nagyon komoly válságban volt a mögöttünk hagyott hetekben. A gyengébb ellenfélnek hála, ezúttal exeinknek sem kellett megszakadnia: Wood 10 ponttal, 6 lepattanóval és 4 assziszttal, míg Swanston (mindössze 15 perc alatt) 8 ponttal és 4 lepattanóval zárt. A Firenze amúgy jó képességű itáliai "vízhordói" éltek is a lehetőséggel és kiütötték a tabellautolsót.

Modus FM Roseto (5-5)  -  Proger Chieti (6-4)     86 - 92

NB-es rangadó volt a Roseto-Chieti: a hazaiak oldalán egykori pécsi Alex Legion míg a vendégeknél az ex körmendi Matthew Shaw szerepelt. Az összecsapáson mindkét egykori kedvencünk remekelt. Legion 25 pontot, 8 lepattanót, 3 asszisztot és ezzel 29-es indexet hozott össze, míg Shaw 30 pont 17 lepattanós 7 asszisztos (mindez 48 indexpontot ért!) egészen káprázatos szezoncsúccsal vezette meglepő győzelemre az övéit.

Bawer Matera (5-5)  -  Basket Recanati (4-6)     89 - 85

Megszenvedett a sikerért a "szegedi" Anthony Jonest és a "körmendi" Kyle Austint foglalkoztató Matera. A diadal vezére épp az egykori Tisza-parti légiós volt: Jones 32 ponttal 7 lepattanóval és 4 asszisztal húzta a győzelembe a házigazdát. Nem ment ilyen jól Austinnak: 28 perc alatt elért 6 pontja és 3 lepattanója (-3-mas indexszel..) itáliai légióskodásnak eddigi leggyengébb előadása volt.

Dinamica Mantova (4-6)  -  Basket Nord Barese (6-4)    85 - 76

Emigrációnk talán "legszürkébb" tagja, az egykori debreceni Darren Moore ezúttal sem tudott kiemelkedőt alkotni. Moore 32 perc alatt 8 pontot és 2 lepattanót hozott össze, és ez talán még a tőle eddig az Olaszországban megszokottnál is halványabb teljesítmény.

A LegaDue Silver tabellájának állása a 10. fordulót követően.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus