BSL, döntő: Ellopta az első meccset a Fener az Efestől

Hiába uralta két és fél negyeden keresztül az Efes a török bajnoki döntő első meccsét, a Fener két 9-0-s sorozattal fordított és elvette a pályaelőnyt.

Döntő, 1. mérkőzés

Anadolu Efes (1.) – Fenerbahce Ülker (2.) 85-87

Minden igényt kielégítő meccsel vette kezdetét a török bajnokság idei döntője, ahol vitathatatlanul a két legjobb csapat, az Efes és a Fenerbahce nézett farkasszemet egymással. Végül az Abdi Ipekci Arenában vendégként szereplő Fener örülhetett, így a sárga-kékek rögtön ellopták a pályaelőnyt riválisuktól és kedvezőbb helyzetből várhatják a négy győztes meccsig tartó sorozat folytatását. A Fener győzelme tényleg rablásként érhette a házigazdákat, hiszen bő két és fél negyeden keresztül egyértelműen az Efes irányította a mérkőzést, majd a Fener nagy visszakapaszkodása után a szorossá váló találkozó hajráját a szerencsésebb csapat nyerte meg.

Az Efes nagyszerűen, 9-2-vel kezdte a meccset, ez pedig meg is alapozta a remek folytatást a kék-fehérek számára. A hazaiak jó játékkal őrizték vezetésüket, fordulás után is még 52-40 arányban vezettek. A Fener ekkor azonban némileg váratlanul egy 9-0-s rohammal zárkózott, szemvillanás alatt szoros lett a találkozó. 52-49 után aztán az Efes 5 egysége következett, erre azonban újabb 9 megválaszolatlan ponttal felelt a vendégcsapat, akik így 0-2 után ismét vezettek a harmadik negyed végét jelző dudaszó pillanatában (57-58). A rendkívül szoros záró játékrészt hatalmas brusztolás jellemezte, amiből a Fener jött ki jobban, így hiába kapaszkodott vissza négyszer is egyetlen pontra az Efes az utolsó percekben, a győzelem végül Bogdanovicséké lett. Az ismét nagyot játszó Ekpe Udoh (18 pont, 6 lepattanó, 4 blokk) és Bobby Dixon (17/12 pont, 3 labdaszerzés, 6/4 tripla) mellett a dupla-duplázó Luigi Datome (11/3 pont, 10 lepattanó) is oroszlánrészt vállalt a Fener-diadalból. A túloldalon hibába volt egyaránt nagyon jó Thomas Heurtel (23/3 pont), Bryant Dunston (16 pont, 11 lepattanó), Jayson Granger (15/3 pont, 4 gólpassz) és Dario Saric (14/6 pont, 4 lepattanó), a végén ők sem tudtak segíteni. Folytatás vasárnap este.

Az Efes legjobb dobói: Heurtel 23/3, Dunston 16, Granger 15/3, Saric 14/6
A Fenerbahce legjobb dobói: Udoh 18, Dixon 17/12, Vesely 12, Mahmutoglu 12/6, Datome 11/3

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Fenerbahce javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus