BSL, döntő: Meggyőző játékkal egyenlített az Efes

A második meccs második félidejében átrobogott az Efes a Fenerbahcén, így elkerülte a 0-2-es hátrányt és kiegyenlítette a párharcot.

Döntő, 2. mérkőzés

Anadolu Efes (1.) – Fenerbahce Ülker (2.) 91-70

Az első meccsen nagy küzdelemben, 2 ponttal nyerni tudott a Fenerbahce az Efes vendégeként, így a kék-fehérek az egyenlítésért, a sárga-kékek pedig az előnyük növeléséért léptek pálya a roppant fontos második találkozón. A döntő nyitó mérkőzésével abszolút ellentétes képet mutatott ez a derbi, hiszen ezúttal a Fener kezdett jobban és uralta az első félidőt, fordulás után pedig az Efes robogott át riválisán, így az izgalmak elmaradtak, a sorozat pedig ismét döntetlenre áll.

Nagy lendülettel kezdte a meccset, az első negyedben már 29 pontot dobott a Fener (23-29), úgy tűnt, hogy Bogdanovicsék ott folytatják, ahol két nappal korábban abbahagyták. A folytatásban aztán egy híján 10 pont is volt már a vendégek előnye (27-36), Ekpe Udoh (14 pont, 12 lepattanó) és Jan Vesely (11 pont, 7 lepattanó) nagyon éltek a palánkok alatt, a harmadik magasember, Pero Antics (14/9 pont) pedig kintről volt életveszélyes. A nagyszünetig aztán rendezte sorait az Efes, az alapszakasz-győztes le tudta lassítani a robogó Fener-expresszt, majd zsinórban szerzett hét ponttal hosszú idő után már ismét ők vezettek (43-42).

A félidőben szintén minimális hazai fórt mutatott az eredményjelző, ilyen szoros aztán a meccs második felében egyszer sem volt már az állás. Az Efes védekezése fordulás után még a második negyedben mutatottnál is jobb volt, a Fenernek minden pici pontért meg kellett küzdenie. A harmadik negyedben 13, a negyedikben pedig 11 pontra volt képes csupán az Obradovics-legénység, mindeközben az Efesnek a támadásokra is maradt energiája. A hazaiak 22-6-tal kezdték a második félidőt (69-52), ezzel minden lényegi kérdés el is dőlt, a záró játékrészben pedig végig 20 pont körül járt már a különbség. Az Efesben a két irányító, Thomas Heurtel (17/3 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) és Jayson Granger (17/6 pont) is tündökölt, Cedi Osman (16/12 pont) szállította a triplákat, Bryant Dunston (10 pont, 5 lepattanó) pedig a tőle megszokott módon óriási mezőnymunkával segítette csapatát, ő volt a fejavuló védekezés kulcsfigurája.

Az Efes legjobb dobói: Heurtel 17/3, Granger 17/3, Osman 16/12, Dunston 10
A Fenerbahce legjobb dobói: Udoh 14, Antics 14/9, Vesely 11, Dixon 10/6

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus