Francia bajnokság, 2. forduló - Nikolov nyerőember volt

A francia bajnokság második fordulóját játszották szombattól keddig bezárólag. Összesen egy együttes tudott győzelmet elérni idegenben, viszont hárman is hosszabbításra kényszerítették vendéglátóikat. Az ex-szolnoki Hristo Nikolov nyerőember volt ezúttal a Paunál! Lássuk, mi történt a forduló nyolc találkozóján!

Le Mans Sarthe Basket (2-0) - BCM Gravelines Dunkerque (1-1)   69-63

Borzasztóan pontszegény első félidőt, főleg második negyedet játszott egymással a két fél, a 28-30-as félidei eredményt követően azonban a hazaiak robbantottak a harmadik negyedben, 23 pontot értek el csak ebben a 10 percben, átvették a vezetést és a negyedik negyedben meg is tudták azt tartani. A Le Mans-nál Reyshawn Terry (14 pont), DaShaun Wood (18 pont, 7 gólpassz) és Charles Kahudi (10 pont, 7 pattanó) voltak a leghasznosabbak, míg a vendégeknél Marcus Lewis (19 pont, 12 pattanó, 4 gólpassz) kiemelkedően játszott, a többiek azonban messze elmaradtak tőle.

Elan Bernais Pau-Lacq-Orthez (1-1) - ASVEL Lyon-Villeurbanne Basket (0-2)   89-77 hosszabbítás után

A forduló első hosszabbításos meccsét játszotta egymással az ASVEL és a Pau Orthez. A gyakorlatilag végig kiélezett találkozó messze legsimább felvonása a ráadás volt, amelyet 12 ponttal nyertek a hazaiak. Hristo Nikolov (19 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz, 3 szerzett labda) oroszlánrészt vállalt abból, hogy az első fordulóban elszenvedett kiütéses vereséget feledtetni tudta a Pau Orthez, mellette Ahmad Nivins (24 pont, 9 pattanó) és Michael Thompson (22 pont, 4 gólpassz, 6 kiharcolt fault) voltak a legjobbak. A túloldalon Edwin Jackson (25 pont, 8 kiharcolt fault), Amara Sy (15 pont, 7 pattanó) és Travis Leslie (9 pont, 7 pattanó) kiemelkedtek a többiek közül.

Strasbourg IG (2-1) - ES Chalon-Sur-Saone (0-2)   78-68

A már harmadik meccsét játszó hazaiak az első félidőben kiépített előnyüknek köszönhetően viszonylag simán, könnyedén nyertek a Chalon ellen, amely komoly gödörben kezdi a bajnokságot. A Vincent Collet által irányított vendéglátóknál szépen megoszlottak a terhek, hatan is 10 VAL fölé kerültek, közülük a francia válogatott Alexis Ajinca (16 pont, 8 pattanó) és Kevin Muprhy (21 pont, 5 kiharcolt fault) voltak a legjobbak. A Chalonnak megint nem volt vezére, még legjobbjaik, Steed Tchicamboud (19 pont, 4 eladott labda) és AJ Slaughter (12 pont) is csak a hazaiak kiegészítő embereinek szintjén teljesítettek.

Chorale de Roanne Basket (1-1) - Paris-Levallois (0-2)   82-74

A Chalonhoz hasonlóan nagy gödörben kezdte az idényt a Paris-Levallois is. A vendégek ezúttal a harmadik negyedben estek össze, azt a játékrészt veszítették el 8 ponttal, és mivel a másik három negyed szoros volt, így végeredményben pont ennyivel kaptak ki. A Roanne-ból Charles Thomas (21 pont, 5 pattanó) kiemelkedett, de nagyon jól játszott Pape-Phillippe Amagou (12 pont, 5 gólpassz, 9 kiharcolt fault), Victor Samnick (6 pont, 9 pattanó) és William Gradit (12 pont) is. A túloldalon Nicolas Lang (20 pont, 6 pattanó), Jawad Williams (15 pont, 8 pattanó) és Giovan Oniangue (8 pont, 10 pattanó) vitték a prímet.

Entente Orleans (2-0) - STB Le Havre (1-1)   81-76 hosszabbítás után

Három negyedig semmi nem utalt arra, hogy ez egy ilyen kiélezett meccs lesz, tekintve hogy a hazaiak minden felvonást megnyertek addig és 10 egységgel vezettek. A negyedik negyedben aztán kinyílt a pofonláda mindkét oldalon, 24-34-re nyerte ezt a 10 percet a Le Havre és ezzel hosszabbításra mentették a meccset - igaz, ott aztán a hazaiak megint jobbak voltak, a vendégek támadójátéka újra csődöt mondott. Az Orleans legjobbja Kyle McAlerney (22 pont), Aldo Curti (18 pont, 10 kiharcolt fault) és Brian Greene (16 pont, 9 pattanó) voltak, míg a vendégek sikeréért Graham Brown (12 pont, 10 pattanó) és Cedrick Banks (26 pont, 7 pattanó, 4 gólpassz, 5 kiharcolt fault) próbálták a legtöbbet tenni.

JSF Nanterre (3-0) - Sharks Antibes (0-2)   85-58

A forduló egyetlen kiütéses győzelmét a címvédő és euroligás Nanterre aratta, akik már az első félidőben 29 ponttal álltak jobban vendégeiknél, osztálykülönbség volt a két gárda között. Igazi csapatmunka volt ez a győzelem a Nanterre részéről, hiszen heten is elértek legalább 7 pontig, hatan jutottak 10 VAL fölé, és közülük is csak a 18 pontos Xavier Corosine emelkedett ki. A túloldalon Larry O'Bannon (15 pont, 7 kiharcolt fault) és Mouhamed Sene (12 pont, 11 pattanó, 8 kiharcolt fault) jó teljesítményt nyújtottak, de ketten a szoros meccsre se voltak elegek ezúttal.

JDA Dijon Bourgogne (1-1) - Sluc Nancy Basket Pro (0-2)   99-97 hosszabbítás után

Borzasztóan hullámzó meccset játszott egymással a két gárda, ez már az első félidőben meglátszódott, mivel az első negyedet egy húszassal vitték a hazaiak (28-8), a második felvonást pedig 18 ponttal a vendégek (15-33). A Nancy a fordulás után is lendületben maradt, de öt pontos előnyüket lenullázta a Dijon a negyedik játékrészben. A ráadás már kiegyenlített, pontgazdag játékot hozott, amelyből a vendéglátók jöttek ki jobban, két ponttal tudták felülmúlni a Nancy-t. A hazaiaknál nyolcan jutottak el legalább 8 pontig, hatan legalább 10-ig, két legjobbjuk pedig Mykal Riley (17 pont, 6 pattanó, 5 gólpassz, 4 szerzett labda) és Anthony Dobbins (16 pont, 6 pattanó, 4 gólpassz) voltak. A vendégeknél inkább négy emberre helyeződött minden, de a forduló legjobb teljesítménye sem volt elég Paul Harristől (28 pont, 10 pattanó, 6 kiharcolt fault, 40 VAL), hogy győzelemre vezesse övéit, hiába volt jó mellette Randal Falker (23 pont, 10 pattanó, 5 gólpassz, 3 blokk, 5 kiharcolt fault) és Austin Nichols is (20 pont).

Limoges CSP Elite (1-1) - Cholet Basket (2-0)   76-85

Simább sikert aratott annál a vendég gárda, mint amennyit az eredmény mutat, kérdés nem volt, hogy melyik a jobb gárda ezen a napon (is). A Cholet az első negyedben megalapozta, a harmadikban pedig bebiztosította sikerét. A vendégeknél a tavaly még a Paris-Levallois színeiben Szolnokon is megforduló John Cox (25 pont, 8 pattanó, 5 gólpassz, 3 szerzett labda, 5 kiharcolt fault) újra kiemelkedett, megint csapata vezére tudott lenni - mellette Lamayn Wilson (15 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz) és Lamine Kante (8 pont, 7 pattanó) voltak a legjobbak. A túloldalon Nobel Boungou Colo (16 pont, 7 kiharcolt fault) és Taurean Green (6 pont, 6 pattanó, 6 gólpassz) vezették csapatukat hasznosságban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus