Hanga és Thomas is Madridban lépnek pályára!

Ma kezdetét veszi Európa legerősebb bajnoksága, amelyben Hanga Ádám és Jermaine Thomas is érdekeltek - a forduló rangadóján a Real Madrid méri össze erejét a Valenciával!

Herbalife Gran Canaria – Retabet Gipuzkoa Basket
2015. október 10. – 19:00

Nemcsak hazai pályája miatt élvez előnyt a Herbalife Gran Canaria, hanem mélyebb rotációs lehetőségeinek köszönhetően is. Egyes poszton Pedro Llompartnak könnyűszerrel meggyűlhet a baja a gyors támadásokat kedvelő Kevin Pangos-Albert Oliver kettőssel, ahogy periméteren is bőven Kyle Kuricék felé billen a mérleg nyelve. A vendégek legnagyobb hiányosságát azonban a festékbeli, lepattanócsatabeli harcokban használhatják ki Aito Garcia Reneses tanítványai: a Pablo Aguilar-Sitapha Savané-Alen Omic triumvirátus ellen kevésnek tűnik David Doblas rutinja. A mérkőzés esélyese a kanári-szigeteki egylet, amely már idejekorán eldöntheti az érdemi kérdéseket.

Montakit Fuenlabrada – ICL Manresa
2015. október 10. – 19:30

A Jermaine Thomas-t is a soraiban tudó Manresának nagyon fontos lenne, hogy a vele hasonló erősségű csapatoktól idegenben is elcsenjen egy-egy győzelmet. Erre ma minden esélye megvan, hiszen a tavaly utolsó helyen végző, legjobb játékosait elvesztő fővárosi kiscsapatnak nem sikerült túl jól a minőségi pótlás. A minket leginkább érdeklő, vagyis az egyes poszton pattogtató Thomas érdekes kihívás elé néz, hiszen a tapasztalt horvát Marko Popovic-csal méri össze tudását. A katalán gárdának elsődleges feladata lesz kiiktatni a játékból a Txemi Urtasun-Ivan Paunics hátvédsort, amely periméteren okozhat gondot. Ha kellőképpen tud figyelmi a defenzív elemekre a Manresa, akkor a vendégek kikényszerített hibáiból gyors lerohanásokkal operálhatja külső sorának gyengeségeit. Nehéz egyértelmű favoritot megnevezni, ám szoros hajrá esetén a fejben koncentráltabb egyletnek nagyon sokat érhet a későbbiekben ez a győzelem. 

FIATC Joventut – Iberostar Tenerife
2015. október 10. – 20:45

A szombati játéknap utolsó összecsapásán sem lehet okunk panaszra; két hasonló erősségű alakulat néz farkasszemet egymással. Az egyik legnagyobb matchup az irányítók között alakulhat ki: Demond Mallet feszül neki Rodrigo San Miguelnek. A katalán gárda hatékonysága nagyban függhet az irányító és a vezetőség által húzóemberré kiválasztott Brandon Paul összehangoltságán – így Nicolás Richottiéknak kellő figyelmet kell szentelniük a páros fékentartására. A festékben nagy adok-kapok várható Blagota Sekulic és Albert Miralles között, ám valamivel acélosabb képet mutat a tenerifei belső sor, amely akár a vendég diadalt is garantálhatja. 

UCAM Murcia – Unicaja
2015. október 11. – 13:00

Jó néhány csapat ellen sokat érhet a rokonszenves Murcia évek óta összekovácsolódott legénysége, ám az Unicaja ellen ez sem mentheti meg a papírforma szerinti vereségtől. Az andalúzok nívós kerete minden poszton erődemonstrációt tarthat, hamar megtörheti a Murcia lelkesedését. A karmesteri pálcát a kezében tartó Stefan Markovics-Nemanja Nedovics szerb páros segítségül hívva Fran Vázquezéket látványos megoldásokkal keseríthetik a hazai védők életét. A 6,75-ös vonalon túlról is olyan játékosok állnak Joan Plaza szolgálatára, mint Mindaugas Kuzminskas vagy Dani Diez, akik igazi triplafesztivállal is eláraszthatják a vendéglátókat. Nagy sikerként, előrelépésként lehetne elkönyvelni már azt is a Murciától, ha meg tudná szorongatni Euroligás ellenfelét. 

Rio Natura Monbus – Baloncesto Sevilla
2015. október 11. – 13:00

A középcsapatok rangadóját vívja e két fél, amely számos új játékos debütálását is jelenti egyben. A Sevilla jó eséllyel lép parkettre idegenben is a sikerért: a Berni Rodriguez-Scott Bamforth-Bostjan Nachbar trió könnyedén használhatja ki a periméterről alapembereit elvesztő Monbus foghíjas rotációját. A belső játékban azonban a Sevillára nehezedik nyomás; Uros Slokar mellé muszáj, hogy felnőjjön valamelyik ifjonc, ugyanis az obradoiroi gárda a támadó lepattanók visszaszerzésével sok második esélyből szerzett egységgel terhelheti meg a vendég gyűrűket. Eltérő szellemiségű kosárlabdát kedvelő csapatok néznek farkasszemet egymással, így az a fél kerül majd ki győztesen, amely rá tudja erőltetni akaratát közvetlen riválisára. 

Movistar Estudiantes – Laboral Kutxa
2015. október 11. – 13:00

Bár vendégként lépnek parkettre Hanga Ádámék, a jóval alacsonyabban rangsorolt fővárosi kiscsapat ellen csakis a győzelem elfogadható. A baszk offenzíva gördülékenységében meghatározó szerepet tölt be a Mike James-Darius Adams amerikai irányítópáros, amely betörésekkel bonthatja meg az Estudiantes védelmét, üres helyzetekbe hozva csapattársait. Holnap is joggal bizakodhatunk abban, hogy Hanga Ádám – az előszezont tekintve- kezdőként lép parkettre, amelyet ezúttal is ponterős és sokrétű játékkal hálál majd meg. A Laboral Kutxa bátran támaszkodhat honfitársunk atletikus megmozdulásaira és betöréseire, amelyeket a lábbal jóval lassabb védője, Zach Graham ellen kamatoztathat is. A két egylet közti legnagyobb különbség azonban a festékben mutatkozhat meg: Nacho Martinéknak csak momentumaik lehetnek a Jannisz Buruszisz-Darko Planinic centerpáros ellen. Minden lehetőség adott, hogy egy önbizalomnövelő diadallal kezdje meg idei szereplését a Laboral Kutxa.

ÉLŐKÉP A MECCSHEZ ITT!

Real Madrid – Valencia Basket
2015. október 11. – 18:00

Az első forduló legnagyobb rangadóját ígéri a Real Madrid és a Valencia összecsapása, amelyek az előző idényben káprázatos elődöntőbeli meccsekkel szórakoztatták a nagyérdeműt. Nagyobbnál nagyobb sztárok matchupjainál dörzsölhetjük tenyereinket: nagy kérdés lesz mire megy a vendég Sam Van Rossom-Guillem Vives páros a Sergio Llull-Sergio Rodriguez energiabomba kettőssel. Mindkét gárda a top tripladobók közé tartozik, Jaycee Carrollnak Rafa Martinez lehet méltó ellenfele. Az egyik leglátványosabb szegmensét adhatja az összecsapásnak a két Európa bajnok, Rudy Fernández és Fernando San Emeterio összeakaszkodása – bár előbbi gyorsaságával előnyt élvez. A palánkok alatt Bojan Dubljevics és Justin Hamilton fizikális fölénye miatt a Királyi Gárdának szüksége lesz Trey Thompkinsék mellett Felipe Reyes rutinjára is. Egyik félre sem vár könnyű rajt, de a szakemberek a „blancók” győzelmét jósolják. 

Morabanc Andorra – Dominion Bilbao Basket
2015. október 11. – 19:00

Igazi bravúrt jelentene, ha az Andorra térdre tudná kényszeríteni a Bilbaót, ám ehhez minden bizonnyal a baszk klubnak is lesz hozzáfűznivalója. Mindkét gárdánál volt válogatott játékosok szervezik a támadásokat (Victor Sada – Raul Lopez), így impozáns megoldások sorai garantáltak. Az Andorrának kiemelkedő gondot kell fordítania periméter védelmére, amellyel megakadályozhatja a baszk triplaesőt. Amennyiben Dairis Bertans kordában tudja tartani David Navarro komplex játékát, kétség sem férhet a magas posztokon úgyszintén fölényben pattogtató bilbaói diadalhoz. 

FC Barcelona Lassa – CAI Zaragoza
2015. október 11. – 19:30

Bajnokesélyeshez méltóan játszott az előszezon során a gránátvörös-kék egylet, amely komoly vérfrissítésen esett át tavalyi vesztes döntőbeli szereplései után. A zökkenőmentes katalán offenzívákról Tomás Satoransky mellett Carlos Arroyo gondoskodik, aki varázslatos akciókkal vetette észre magát már a Szuperkupa mérkőzésein is. A Zaragoza hátvédsora figyelmének egy pillanatig sem szabad lankadnia, mert pillanatok alatt megléphetnek Pau Ribasék. Henk Norelék könnyen alárendelt szerepben találhatják magukat, ha engedik Ante Tomic fineszes megmozdulásai mellett érvényesülni Shane Lawal masszív védekezésbeli játékát. Samardo Samuels ujjtörés miatt még egészen biztosan nem ölthet magára mezt, ahogy Juan Carlos Navarro játéka is kérdéses - ám ezzel együttvéve sem okozhat gondot a katalánoknak a Zaragoza két vállra fektetése. 

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ THOMAS, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Az alábbi linkre kattintva minden mérkőzés statisztikája, míg ide klikkelve az első, a második, a harmadik valamint a nyolcadik meccs kivételével minden meccs élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus