Hangáék a Real Madridot fogadják

Európa legnívósabb bajnokságának 19. fordulójában is izgalmas csaták várnak a felekre, Hanga Ádámék az eddig makulátlan mérleggel rendelkező Real Madridot látják vendégül, amelyet a hazai Sportklub is műsorára tűz! A másik óriásklub, a Barcelona régióbeli ellenfelét fogadja, a katalán rangadó sem várható izgalommentesnek, míg a magabiztosan menetelő Valencia idegenben gyűjthet újabb skalpot. Nézzük meg, mit érdemes tudnunk a fordulóról! 

CB Valladolid (2-16) – Tuenti Movil Estudiantes (4-14)
2014. február 15. – 19:00

Rögtön egy izgalmas összecsapással kezdődik a spanyol elsőosztályos kosárlabda bajnokság 19. fordulója, a két kiesőhelyen álló gárda néz farkasszemet egymással. Mindkét csapatnak életbevágóan szüksége lenne a diadalra, ezért mindenképp küzdelmes, feszült hangulatú mérkőzésre lehet számítani. Az előző fordulóban mind a Valladolid, mind az Estudiantes remek ellenfélnek bizonyult (előbbi a Real Madridot fogadta, míg utóbbit csak egy ponttal tudta megverni az Unicaja Malaga), nehéz esélyest megjelölni. Új szerzeményével (Federico Van Lacke) és a palánk alatti duójával talán több lehetősége tárulkozik a vendégeknek, de külön pikantériát ad majd a derbinek a Danilo Andjuszics-Kyle Kuric párharc is. 

Laboral Kutxa (9-9) – Real Madrid (18-0) – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. február 15. – 19:15

Nem kisebb rangadóval folytatódik a szombat esti játéknap, mint a baszk gárda és a listavezető találkózójával, amelyet a Sportklub is élőben tűz műsorára! Hanga Ádámék kritikus vereséget szenvedtek az Euroligában, nyilván szeretnék javítani betlijüket, ám nagyban hátraltatta felkészülésüket, hogy Lamont Hamilton, Thomas Heurtel és Guiseppe Poeta sem tudott segítségükre lenni. Madridi oldalon is akad egy neves hiányzó Jaycee Carroll, de a triplagyáros hiányát meg sem érzi a szédületes szezont produkáló Királyi Gárda. Utóbbi találkozójukról nem lehet kellemes emléke a Laboral Kutxának, az elmúlt 23 szezon során a legnagyobb arányú vereséget szenvedte el. Hangáék csak végig koncentráltan, a játékot lassítva, agresszív védekezést előhúzva nehezíthetik meg a friss Király Kupa győztes dolgát. Számunkra mindenképp külön csemegének ígérkezhet a Hanga Ádám-Rudy Fernández duó csatája, a baszkoktól több extra performanszra lesz szükség a bravúr megszerzéséhez. A fogadóirodák 86 százaléka azonban vendég sikerre tippelt.

Bilbao Basket (7-11) – Baloncesto Fuenlabrada (7-11)
2014. február 16. – 12:00

Azonos mérlegű egyletek küzdelmével kezdődik a vasárnapi játéknap, ám az utóbbi fordulókat tekintetbe véve sokkal jobb formát mutat a Fuenlabrada, így a vendég győzelem nem számítana meglepetésnek. Az Andy Panko-James Feldeine páros szenzációs összejátékot produkál, Raul Lopezéknek nem lesz egyszerű dolguk. A gólpasszok tekintetétben azonos statisztikai mutatót tud felmutatni mindkét gárda (átlagban 13,3). A baszkok jó periméter játéka elengedhetetlen a sikerhez, hogy ellensúlyozni tudják a vendégek festékbeli dominanciáját. Akár egylabdás találkozó is kinéz.

Iberostar Tenerife (9-9) – CAI Zaragoza (10-8)
2014. február 16. – 12:15

A hazai együttest hatalmas veszteség érte, az MVP formában pattogtató Blagota Sekulic elhagyta a klubot az Euroligás Fenerbahce kedvéért. Helyére a görög Lazarosz Lampropuloszt igazolták le, aki ezen a mérkőzésen debütál, ám a kanári-szigeteki együttes több sebből is vérzik: Ricardo Uriznak orvosai nem adtak zöld jelzést, mivel kificamította ujját, de Juan P. Gutierrez is csak a kispadról szurkolhat társainak. A Zaragoza sem érkezik problémamentesen, meghatározó alakjuk, Giorgi Shermadini gyomorbajokkal küszködik, helyére Henk Norel lett benevezve. Bár a „megsebzett” kanáriknál továbbra is jól teljesít a Saul Blancó-Carles Bívia-Nicolas Richotti trió, de a Damjan Rudez fémjelezte vendégeknek ki kell használniuk ellenfelük sérültjeinek hiányát. 

Gipuzkoa Basket (8-10) – Valencia Basket (16-2)
2014. február 16. – 12:15

A szezon első szakaszában jól teljesített a san sebastiani együttes, ám azóta igencsak elfogyott lelkesedésével a Gipuzkoa Basket. A 19. fordulóban pedig a klub történelmének legjobb szezonját futó Valenciát fogadják, akiknél a sérült Lishchuk helyett új igazolásuk, Kristof Lavrinovic lép parkettre. A Sito Alonso irányította gárda nem számíthat sok jóra, a bajnokság második legmagasabb dobott pontszámát elérő Valenciát (102,11) kellene legyűrniük, míg ők hátulról a másodikak ebben a kategóriában (71,67 egységgel). Nagy bravúr és meglepetés lenne a hazai diadal, a Justin Doellman vezette narancsmezesek az összecsapás toronymagas esélyesei.

UCAM Murcia (5-13) – Herbalife Gran Canaria (12-6)
2014. február 16. – 12:30

Úgy tűnik ez a kör a debütálások köre is egyben, a hazaiaknál Thomas Kelati ölti magára először a Murcia mezét. Kell is az erősítés Marcelo Nicola együttesének, ha a Tuenti Movil Estudiantes győz, akár helyet is cserélhetnek a tabellán. A festékben Kim Tillie és Xavi Rey feszül egymásnak, kettejük párharcra akár döntő befolyással is bírhat, de a Brad Newley Pete Mickeal összecsapást is méltán ki lehet emelni. Mindenképp esélyesebb a vendég alakulat a jelenlegi forma és játékoskeret alapján is.

FC Barcelona (12-6) – FIATC Joventut (9-9)
2014. február 16. – 12:30

Nyögvenyelősen, Brad Oleson kiváló utolsó negyedbeli performanszának köszönhetően otthon tartotta a győzelmet pénteken az Euroligában a Barca, így a gránátvörös-kék hadnak nem volt túl sok ideje kipihennie magát a katalán rangadóra. A mostanában halványabban teljesítő csapatkapitánynak, Juan Carlos Navarrónak csupán 11 pont hiányzik ahhoz, hogy a liga történelmi gólkirályainak listáján felugorjon a 7. pozícióba, legyőzve Velimir Peraszovicsot. Vigyáznia kell a Király Kupa döntős egyletnek a badalonai triplagyárosokkal, a védekezésre nagy hangsúlyt kell fektetnie Xavi Pascual legénységének. Gyors indításokkal operálhatnak, ám nem lesz sétagalopp a derbi Kosztasz Papanikolauéknak. 

La Bruixa D’or (5-13) – Rio Natura Monbus (7-11)
2014. február 16. – 19:00

„ Ha a Rio Natura Monbus a görög ligában szerepelne, biztos vagyok benne, hogy a harmadik legjobb csapat lenne, mert tele van nagyon jó játékosokkal és kitűnő a szakmai stáb is.” – nyilatkozta magabiztosan Vasszilisz Xantopulosz, a monbusiak hátvédje. Sorozatban negyedik győzelmét szerezheti meg a többre hivatott vendég együttes, ám Hanga Ádám ex-csapatának is tepernie kell a győzelemért, ha még távolabb akar kerülni a kiesőzónától. Az elmúlt forduló MVP-je, Mike Muscala teljesítménye nagyban meghatározza majd a győzelmi esélyeket, de a Darrly Monroe-Josh Asselin fémjelezte katalán kiscsapatot sem lehet leírni hazai pályán. 

Unicaja Malaga (12-6) – Cajasol (9-9)
2014. február 16. – 19:00

Óriási sikert ért el a Malaga hétközben, nagy különbséggel fektette két vállra a Panathinaikosz gárdáját, így nagy magabiztossággal várhatja a Cajasolt. Fran Vázquez nagyon közel áll ahhoz, hogy a blokkirályi táblán a második helyre kapaszkodjon fel, amennyiben hatszor sikerül neki megakadályozni a dobásokat (bár valószínű ez még nem ebben a fordulóban dől meg). A sevillaiaknak agresszív védekezéssel kell előrukkolniuk, hogy megakadályozzák a malagaiak sok triplakísérletét, ebben a mutatóban ugyanis nagy a különbség a házigazdák javára. A posztokat tekintve is komolyabb "fenyverténnyel" bír a Joan Plaza had, az Unicaja könnyen erődemostrációt tarthat.

Az első és a harmadik mérkőzés kivételével az összes összecsapás megtekinthető - elvileg - az alábbi linken.

HAJRÁ HANGA, HAJRÁ MAGYAR KOSÁRLABDA!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus