Hangáék is megkezdik Király Kupa szereplésüket!

A torna második napján Hangáék is parkettre lépnek a Rio Natura Monbus ellen, a Real Madrid pedig fővárosi derbit vív a Fuenlabradával.


Real Madrid – Montakit Fuenlabrada
2016. február 19. – 19:00

Ránézésre tűnhet csak úgy, hogy a Real Madrid kapta a leggyengébb ellenfelet, hiszen a jóval alulértékeltebb Fuenlabrada többek között olyan csapatokat utasított maga mögé, mint az Unicaja, a Badalona vagy éppenséggel a Zaragoza... Ennek ellenére is természetesen a Real Madrid a fővárosi derbi toronymagas esélyese, hiszen a leghatékonyabb támadójáték (91,79 pont átlagban) jóval mélyebb rotációval is párosul. Éppen ezért a Fuenlabradának egyik leginkább sebezhető pontján, a védekezésén kellene hatalmasat javulnia, hogy tartani tudja a lépést a Királyi Gárdával. Óriási kihívás vár a Ricardo Uriz-Jonathan Tabu párosra, hogy féken tartsa a játékszervezésen túl a ponttermelésben is főszerepet vállaló Sergio Rodriguez-Sergio Llull duót. Amennyiben hozza eddig mutatott kiváló performanszát periméterről a Marko Popovics-Alex Urtasun-David Wear triumvirátus, úgy megnehezítheti riválisa dolgát Jota Cuspinera legénysége. Bár a regnáló bajnok sem szenved hiányt e fronton: a hátvédek és a bedobók mellett a magasemberek is képesek pontosan tüzelni a 6,75-ös vonalon túlról. A Real Madrid leginkább a festékben erőltetheti rá akaratát ellenfelére: az Augusto Lima-Gustavo Ayón-Felipe Reyes-Willy Hernangómez négyes ellen csak ideig-óráig tarthat a David Wear-Josip Sobin kettős lendülete. Ugyan Pablo Laso nem számíthat Rudy Fernández játékára, ám nélküle is kötelező hozniuk az összecsapást a „blancóknak”.

Rio Natura Monbus – Laboral Kutxa
2016. február 19. – 21:30

Az aktuális formát tekintve (két győzelem a Barca és a Madrid ellen valamint a Valencia veretlenségének elvétele) 2009 után – akkor volt utoljára Király Kupa bajnok a Laboral Kutxa – ebben az idényben lehet a legtöbb keresnivalójuk a baszkoknak a trófea elnyerésére. A felek éppen a legutóbbi bajnoki fordulóban csaptak össze, ahol Hanga Ádámék fölényes győzelmet arattak idegenben. A vitoriai karmesteri pálcát ezúttal is a Darius Adams-Mike James kettős tartja kézben, amely ezúttal is gondot okozhat Fran Cárdenas-éknak. Az először a tornán szereplő Rio Natura Monbus periméteren tudja leginkább megszorongatni ellenfelét: az Adam Waczynski-Santiago Yusta-Eimantas Bendzius trió méltó ellenfele lehet Fabien Causeur-éknek. Honfitársunknak kellemes emlékei lehetnek az obradoiroi kiscsapat ellen: múlt hétvégén sokrétű játéka mellett alaposan megszórta magát, amellyel immáron sokadszor csapata leghatékonyabbja lett. A Laboral Kutxa a lepattanózásban, a festékbeli játékban alakíthatja leginkább saját szája íze szerint a találkozót: Alec Brownéknak extra teljesítményre lenne szükségük, hogy minimalizálják az ihletett formában pattogtató Jannisz Buruszisz-Kim Tillie páros produktivitását. Remek összhang uralkodik Velimir Peraszovics és tanítványai között, így kontrollált és látványos mérkőzésen juthatnak be az elődöntőbe!

Mindkét találkozó az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus