Képes lesz-e a Real és a Barca is eldönteni a párharcot?

A Sportklub ezúttal is élőben tűzi műsorára mindkét elődöntőt, amelyeken a legnagyobb kérdés, hogy vajon révbe érnek-e az óriásklubok? (+ ÉLŐKÉPES LINKEK)

Valencia Basket Club – Real Madrid – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. június 11. – 21:00

Vajon mennyi erő maradt még a sérülésekkel megtüzdelt, ám küzdeni akarásban egészen elképesztőt nyújtó Valenciában? Nagy nyomás nehezedik Carles Duran legénységének vállán, hiszen nem hibázhat többet, ha szeretné életben tartani döntőbeli reményeit. Sam Van Rossom higgadtan nyilatkozott a negyedik összecsapás előtt, amelyben kitért arra, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fognak, úgy ahogy eddig is tették, vissza akarnak még térni a fővárosba – ám ehhez a Real Madridnak is lesz néhány szava. A belga jó játékára ma is elengedhetetlen szükségük lesz a narancsmezeseknek: Guillem Vives-sel kiváló párost alkotnak, amellyel Sergio Rodrigueznek is jócskán meggyűlt már a baja. Nemanja Nedovicsra az offenzíván túl a védekezésben is kiemelkedő feladat hárul: az irányítónak Sergio Llull-t kellene kikapcsolnia a játékból. Periméteren meglepően simán fel tudta venni a versenyt a hazai fél a Királyi Gárdával: a bedobók mellett a magasemberek is kiválóan tüzelnek a 6,75-ös vonalon túlról, amellyel tartani tudják az Andrés Nocioni-Rudy Fernández páros rohamát. Amennyiben a Jaycee Carroll-K.C Rivers duó is fel tudna nőni az említett „blancók” mellé, úgy a mezőny e szegmensében ráerőltethetné akaratát a Királyi Gárda riválisára. A festékben emberfeletti teljesítményt nyújtott eddig a Luke Harangody-Bojan Dubljevics fémjelezte Valencia, amely így kordában tudta tartani Felipe Reyes szenzációs megmozdulásait. Az előző körben már mutatott potenciáljából Gustavo Ayón is; az erőcsatár meghatározó szereplője volt a nagy sikernek. 
Az Euroliga győztes egy pillanatra sem veszítheti el koncentrációját, ugyanis azt keményen büntette eddig a Valencia. Szoros, kiélezett összecsapásra van kilátás – amelyet a Sportklub élőben tűz műsorára - könnyen lehet, hogy ezúttal is csak a véghajrában tud majd felülkerekedni a győztes fél riválisán. Az elődöntő korábbi látványos és hihetetlenül izgalmas mérkőzéseit tekintve a semleges szurkolók Valencia győzelemben és egyúttal egy mindent eldöntő, ötödik derbiben bízhatnak.

Unicaja – FC Barcelona – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. június 12. – 21:00

12 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát törte meg az Unicaja a Barcának, amely ezzel tovább küzdhet a döntőért. Két borzalmas mérkőzés után szedte össze magát Joan Plaza hada, amely azzal, hogy érvényesíteni tudta akaratát a lepattanócsatában, felül tudott kerekedni a katalán óriáson. A Malaga majdnem kétszer annyi támadó lepattanót szedett, mint riválisa – ez nagy luxus volt a regnáló bajnokcsapattól, még egyszer nem engedheti meg magának. Jayson Grangert ezúttal is remekül vette ki a játékból a Tomas Satoransky-Marcelinho Huertas páros – az irányítókra ismét nagy szüksége lesz a Barcelonának, a játékszervezésen túl a pontgyártásban is. Ha Mindaugas Kuzminskas nem is, de Ryan Toolson végre megmutatta finom csuklóját, amely komoly fejtörést okozott a vendég hátvédeknek. Ha ugyanúgy teljesítene periméterről a Barcelona, mint tette azt a korábbi mérkőzéseken, akkor komoly bajba sodorhatná az andalúzokat. Ismét döntő faktornak számíthat a lepattanózás – az Ante Tomic-Tibor Pleiss kettősnek komoly figyelmet kell szentelnie a Fran Vázquez-Carlos Suárez duóra, amely hihetetlen elánnal pattogtatott legutóbb. Nagy kérdés, hogy a szerdai találkozó mennyit vett ki a játékosokból; a katalánok mélyebb rotációs lehetőségük révén előnyt élveznek e téren. Szoros, a védekezés szépségeire is sokat adó derbire van kilátás, amelyen a csapatként jóval egységesebb Barcelonának nem illene hibáznia.  

A mérkőzések az alábbi linken élőképpel követhetőek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus