Képes lesz-e Navarro nélkül meglepetést okozni a Barca?

Ma a Sportklubon folytatódik a spanyol döntő, amelyen a legnagyobb kérdés, hogy karnyújtásnyira tud-e kerülni a triplázáshoz a Real Madrid?

Real Madrid – FC Barcelona – SPORTKLUB ÉLŐ
2015. június 21. – 12:30

A Királyi Gárda megtette az első lépést a tökéletes évad eléréséhez; célja hogy második hazai meccsét is megnyerje – ám Marcelinho Huertasék is tudják, hogy 0-2-ről egy ilyen magabiztos Real Madrid ellen nagy valószínűséggel képtelenek lennének megfordítani a párharc állását, így a mai rangadón Juan Carlos Navarro nélkül kell csodát tenniük! A katalánok csapatkapitánya biztosan nem lép parkettre, s bár a klub ikonnak csak villanásai voltak, rutinja és renoméja egy szoros hajrában sokat érhetne... 

Az első összecsapáson a gránátvörös-kékek játékába sok hiba csúszott; a megszokottnál jóval gyengébb mezőnymutatóval is rendelkeztek. Bár a lepattanócsatában nem maradtak el sokkal ősi riválisukhoz képest, ám a ponttermelésben kiütközött a Felipe Reyes-Gustavo Ayón páros fölénye. Ha a Barcelona szeretne kiegyenlíteni, muszáj hogy eddigi megbízható vezéregyénisége,  Ante Tomic újra előrukkoljon konstans performanszával – a horvát center jó játéka nagyon hiányzott, de ugyanez elmondható Justin Doellmanről is, aki feltűnően pontatlanul pattogtatott. A festékben mindenképp elő kell húznia agresszívebb formáját a Barcának, amely ismét meghatározó része lehet az ütközetnek. Főleg, ha a madridi nehéztüzérek (Jaycee Carroll-Andrés Nocioni-Sergio Llull) ezúttal belelendülnek a 6,75-ös vonalon túlról – bár a katalánok külső sora is nívós nevekből áll; Mario Hezonja pedig megmutatta miért is tartják korosztálya egyik legkiemelkedőbb tehetségének, hiszen előtte még soha senki nem dobott ennyi idősen Európa legerősebb bajnokságának döntőjében 18 egységet! A vendég bedobóknak ki kellene találniuk valamit, hogy a spanyol ászt, Rudy Fernándezt féken tartsák – az első összecsapáson ez Mario Hezonjának és Brad Olesonnak sem sikerült, holott ezúttal is döntő faktor lehet a válogatott produktivitása. Bár Sergio Llull sem játszott rosszul, tőle mindenképp több várható, így túloldalon szintet kellene emelnie az Alex Abrines-Brad Oleson duónak. A második összecsapáson is külön csemegének tűnik az irányítók párharca: mindkét egyes posztos játékos, Sergio Rodriguez és Marcelinho Huertas is főszerepet vállaltak a látványos játékszervezésen túl a pontgyártásban is; bár vendég oldalon lehetett némi hiányérzetünk Tomas Satoransky csendesebb teljesítménye miatt.

Ezúttal is egy feszült, hamisítatlan hangulatú „El Clasicóra” van kilátás, ahol csak akkor lehet sansza a katalán óriásnak az egyenlítésre, ha a festékben nagyobb ellenállást fejt ki illetve több játékosa is precízebb, sokoldalúbb játékkal tud előállni – másképp könnyen megeshet, hogy a „blancók” érvényesítve hazai pályájuk előnyét átgázolnak legnagyobb ellenfelükön.

Az összecsapás az alábbi linken élőképpel követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus