TBL döntő, 3. mérkőzés: Szépített a Galata

A török bajnokság döntőjének harmadik meccse sorsdöntő volt a Galatasaray számára, sikerével azonban visszajött a négy győzelemig tartó párharcba a címvédő. Carlos Arroyo továbbra is csak szenved, „nélküle” áll 1-2-re a Fenerbahce elleni csata.

Döntő, 3. mérkőzés
Galatasaray Liv Hospital (4.) – Fenerbahce Ülker (2.) 73-64

Sorsdöntő meccs előtt állt a Galatasaray a döntő harmadik felvonása előtt, hiszen a Fenerbahce kétszer is sikeresen védte meg hazai pályáját, így egy eseteges újabb vereséggel már 0-3-mal álltak volna, amivel lényegében elszálltak volna a címvédésről szóló álmaik. Az első, nagyon sima meccs után a második találkozón már csak egyetlen ponton múlt a Galata sikere, ezúttal viszont össze is jött a bordó-sárgáknak a győzelem. A kosárbarátok legnagyobb örömére ez a derbi is egy hamisítatlan örökrangadó volt a két sztárcsapat között, amit csak az utolsó negyedben döntött el a Galata, köszönhetően elsősorban a sokkal jobb koncentrációnak.

Hullámzó volt a mérkőzés az első három negyedben, a hazaiakon volt sokkal nagyobb a teher, ez érződött is, hiszen ők próbálták sokkal inkább ráerőltetni akaratukat riválisukra. Ez több szakasz során is sikerült nekik, ami után elléptek 7-10 pontnyi különbséggel (15-7, 31-24, 45-35). A Fener azonban mindannyiszor visszajött a meccsbe, 1-2 ponttal többször is átvették a vezetést. A harmadik negyed 55-55-tel zárult, mintha semmi nem történt volna 30 percen át, így az utolsó játékrész volt hivatott dönteni a mérkőzés sorsáról. A megszokott forgatókönyv alapján folytatódott a csata, a Galata 13-3-as futással ismét ellépett (70-60), az addig is jó védekezésüket még tovább javítva viszont ezúttal már nem engedték közel a Fenert, a drámai végjáték elmaradt, biztosan zárta le a meccset a házigazda.

A meglehetősen kiegyenlített statisztikai mutatók közül egyedül az eladott labdák arányában volt jelentős a különbség a csapatok között (7-15), a Fener nem bírta el a sok elszórt lehetőséget. Érdekesség, hogy a Galata szezonbeli legjobbja, Carlos Arroyo (5 pont, 4 gólpassz, 8/1 mezőnyből) továbbra sem tud tényező lenni a döntőben, nagyon jól kiveszi őt Zseljko Obradovics mester taktikája a játékból. Nagy fegyvertény, hogy ennek ellenére is nyert csapata, elsősorban Zoran Ercegnek (17/3 pont, 8 lepattanó) és a kiválóan működő csapatjátéknak köszönhetően. A Fener eddigi playoff MVP-je, Bo McCalebb (5 pont, 1 gólpassz, 9/2 mezőnyből) sem brillírozott ezúttal, a vendégek legjobbja kimagaslóan Nemanja Bjelica (17/9 pont, 10 lepattanó) volt.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Fenerbahce javára.

A rájátszás alakulása:


Fotó: tbf.org.tr

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus