TBL, elődöntők: Bombameglepetés, vége a Fener idényének

Az óriásölő Karsiyaka hatalmas meglepetésre esélyt sem adott a címvédő és elsőszámú esélyes Fenernek, így készülhet az Efes elleni döntőre.

Elődöntő, 4. mérkőzés

Pinar Karsiyaka (4.) – Fenerbahce Ülker (1.) 82-64

A tavalyi kupagyőzelem és az Efes első körös kiejtése után ebben a szezonban is rászolgált az óriásölő jelzőre a Karsiyaka, hiszen ezúttal az elődöntőben a Fenerbahce skalpját szerezte meg az izmiri gárda. Az első két egypontos, hosszabbításban szerzett győzelem után ezúttal valósággal átgázolt az alapszakasz győztesén a Pinar, akiknek a továbbjutásuk mellett ennek a győzelmüknek a módja is igazán meglepő az elsőszámú esélyes ellen. A Fener egyetlen másodpercre sem tudott vezetni az extázisban játszó hazaiak ellen, akik az első negyed végére kilencpontos előnyt szereztek (20-11). A folytatásban biztosan őrizte a Karsiyaka a 10 pont feletti előnyét, a záró felvonásban pedig ezúttal nemhogy nem fogytak el, de igazi parádét rendeztek az izmiriek, hiszen volt, hogy 26 pontos különbséget is mutatott az eredményjelző (76-50).

A kulcsemberek alaposan megrázták magukat a vendéglátóknál, hiszen Bobby Dixon (24/12 pont, 6 gólpassz, 4 labdaszerzés, 4 lepattanó), Juan Palacios (16 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és D.J. Strawberry (15/6 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) is szenzációsan teljesítettek. A címvédőnél viszont nem kis meglepetésre csak Nemanja Bjelica (14/3 pont, 10 lepattanó) tudott felnőni a feladathoz, akinek valószínűleg ez volt az utolsó meccse a Fener színeiben, hiszen az Euroliga idei MVP-je minden bizonnyal az NBA-ben folytatja egyre kiteljesedő pályafutását. Az isztambuliak tehát dicstelenül búcsúztak ettől a bajnoki évadtól, a két minimális különbségű vereség ellenére sem érdemeltek továbbjutást. Nem úgy az egész szezonban, különösen a rájátszásban roppant stabilan teljesítő Karsiyaka, akik ismét megpróbálhatják megtréfálni az Efest és elcsenni a bajnoki trófeát.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Karsiyaka javára.

 

Korábban véget ért:

Anadolu Efes (2.) – Trabzonspor Medical Park (6.) 3-0

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus