VTB Liga, 2. hét: Váratlan vereséggel kezdett a Loko

A második héten mindössze négy meccset rendeztek a ligában, a négy esélyes közül a Kazany és a Zenit magabiztos volt, a meggyengült Lokomotiv és az Avtodor azonban nagy pofonba szaladt bele.

Cmoki-Minszk (fehérorosz, 1-1) – Avtodor Szaratov (orosz, 1-2) 89-83

Remek meccset játszott egymással a Minszk és az Avtodor, amit végül meglepetésre a beloruszok nyertek meg. Pedig a Nick Minnerath (23 pont, 9 lepattanó) és Tomislav Zubcic (14/6 pont, 4 gólpassz, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés) által húzott vendégek úgy kezdtek, ahogy arra a legtöbben számítottak, az első félidő egyértelműen az övék volt, a nagyszünetben már 43-34-re vezettek. Fordulás után aztán egy sokkal pörgősebb minszki csapat jött ki az öltözőből, akik Laimonas Kisielius (22/6 pont, 5 lepattanó) remek játékára alapozva 50 pontnál utol is érték riválisukat, a negyedik negyedben pedig már ők vezettek 8 ponttal (79-71). Fordulat azonban még ezt követően is akadt a mérkőzésben, hiszen előbb egy 8-0-s futással egyenlített az Avtodor, majd Nemanja Milosevics (13/3 pont, 7 lepattanó) állt a Cmoki élére, aki labdát szerzett, gólpasszt adott és hibátlanul büntetőzött, ezzel kvázi megnyerve a meccset csapatának.

Lokomotiv Kubany (orosz, 0-1) – Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 1-2) 66-68

A Eurocupban ljubljanai győzelemmel kezdő Lokomotiv a mezőnyben utolsóként bemutatkozott a VTB Ligában is, ebben azonban sok köszönet nem volt a vasutasok számára. A Frank Elegar (18 pont, 13 lepattanó) palánk alatti dominanciájára, védekezésére és kettő-kettőire építő Jenyiszej ugyanis ellopta a showt Krasznodarban, és hatalmas meglepetésre meg tudta nyerni ezt a találkozót. Az utolsó támadás során a Lokónak megvolt az esélye ugyan még a fordításra, ám Broekhoff tripláját Vladiszlav Trushkin (12/6 pont) blokkolni tudta, így a vendégek örülhettek. A Lokóban Taylor Rochestie (19/3 pont, 4 gólpassz, 3 labdaszerzés) és Mardy Collins (16/6 pont, 5 lepattanó) jó játékkal mutatkoztak be, de csapatuk meglepetésre így is kikapott.

UNICS Kazany (orosz, 4-0) – Parma (orosz, 0-2) 89-73

Fájó vereséget szenvedett pénteken a Barcelona elleni Euroliga-nyitányán a Kazany, hiszen félig-meddig már zsebben volt a győzelem a tatároknak, azt azonban végül elcsenték tőlük a jól hajrázó katalánok. Hasonlóra esélyt sem adott az UNICS a VTB Liga újoncának, a hazaiak ugyanis rögtön a meccs elején csináltak egy 11-0-s rohanást, majd az utolsó percig kézben tartották a Parma elleni találkozójukat. A Kazanyban Keith Langford (23/6 pont), Coty Clarke (22/9 pont, 11 lepattanó, 3 labdaszerzés), Art Parakhoszki (21 pont, 12 lepattanó) és Quino Colom (15/3 pont) is remekeltek, a Parmában pedig Danilo Andjusics (17/3 pont) és Ivan Ukhov (15/9 pont) próbálták tartani a lelket, mindhiába.

Zenit Szentpétervár (orosz, 2-0) – Kalev/Cramo (észt, 1-1) 89-73

A Kazanyhoz hasonlóan (de a Lokótól eltérően) a Zenit nem hibázott odahaza a Kalev ellen, a szentpéterváriak igazolni tudták a papírformát. Igaz ehhez egy erős második félidő kellett nekik, hiszen a meccs első felében az észtek egyenrangú partnerek voltak, a nagyszünetben még csak 48-44 állt az eredményjelzőn. A második félidőben aztán a Zenit emelt a védekezésének intenzitásán, illetve a házigazdák kihasználták a Kalev hibáit, főleg a büntetőzése volt gyenge a vendégeknek (26/14, 54%). Így aztán a végére már megnyugtató előnyben játszhattak az oroszok, akiknek ezúttal is Janis Timma (19/3 pont) volt a legjobbjuk.

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Asztana – VEF Riga
Jenyiszej Krasznojarszk – Nyizsnyij Novgorod 
Himki Moszkva – Lokomotiv Kubany 
Cmoki-Minszk – Kalev/Cramo 
Avtodor Szaratov – Zenit Szentpétervár 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus