VTB Liga, elődöntők: A Himki hibázott, a CSZKA nem

A második meccseken a CSZKA biztosan verte a Nyizsnyijt , a Loko pedig kihasználta a Himki centergondjait és elvette a pályaelőnyt.

 

Elődöntő, 2. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) –  Nyizsnyij Novgorod (orosz, 5.) 97-77

A 29-17-re megnyert második negyednek köszönhetően simán győzte le a CSZKA Moszkva a Nyizsnyij Novgorodot, így már csak egy lépés választja el őket az újabb döntőtől. Tanult az első meccsen elkövetett hibáiból a címvédő, hiszen akkor 17 pontos vezetést adtak le a hazaiak, ezúttal azonban végig maximálisan koncentráltak. Nagyszerűen felkészült az Itudisz-legénység a Nyizsnyij kulcsembereiből is, hiszen Trey Thompkins (14/6 pont, 10 lepattanó) dupla-dupláját leszámítva senki nem tudott kiemelkedőt nyújtani közülük, ráadásul az ifjú amerikai sem volt túl hatékony a támadóoldalon. Nem úgy a túloldalon Sonny Weems (20/12 pont), aki a meccs legeredményesebbjeként szépen megszórta magát, de rajta kívül is négyen eljutottak 10 pont fölé a CSZKA-ból. A három hátvéd, Milos Teodoszics (15/6 pont, 6 gólpassz), Aaron Jackson (15/6 pont, 4 gólpassz) és Nando De Colo (15/6 pont, 4 gólpassz) egyaránt 15 pontot termelt, és mindannyian hozzájárultak a CSZKA nagyszerű, 21/12-es (57%) triplamutatójához.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Himki Moszkva (orosz, 2.) – Lokomotiv Kubany (orosz, 3.) 76-83

Az első meccsen még elszalasztotta az esélyt a Lokomotiv Kubany a Himki Moszkva otthonában, azután az egypontos vereség után a második meccset viszont megnyerte a Loko, ezzel elvette a fővárosiak pályaelőnyét. Jelentősen növelte a vendégek esélyét, hogy Anthony Randolph visszatért közéjük, illetve a túloldalon James Augustine mellett Paul Davis sem volt bevethető ezúttal, ami komoly lyukakat okozott a Himki centersorában. Ennek megfelelően Richard Hendrix (18 pont, 4 lepattanó, 3 blokk, 8/7 mezőnyből) és Derrick Brown (19/3 pont, 11/8 mezőnyből) is nagyon jól megélt a festékben, ami az alapja volt a Loko győzelmének, még akkor is, ha Ruszlan Patejev (18 pont, 7 lepattanó) kiválóan pótolta a hiányzó amerikaiakat a hazaiaknál.

A második negyedtől egyértelműen a Loko dominálta a mérkőzést, a harmadik negyed derekán pedig már 18 ponttal, 55-37-re vezettek a vendégek. Eldőlni látszott a meccs, a liga legjobb hatodik emberének, Petteri Koponennek (18/9 pont) azonban más tervei voltak, hiszen sorra szórta a kosarakat és Patejev segítségével, illetve Tyrese Rice gyengébb napja ellenére is 73 pontnál kiegyenlített a Himki. A meccs játéka azonban ezután következett, hiszen Brown egy pokolian nehéz, visszalépős triplát küldött a helyére, amire már nem volt érdemi válasza a Moszkvának. A meccset a szintén nagyon jól játszó Krunoslav Simon (18/9 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) zárta le büntetőivel. Az állás tehát 1-1, folytatás a következő két meccsen Krasznodarban.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.
    


A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus