VTB Liga, elődöntők: Egyenlített a Zenit, 5. meccs dönt

15 pontos hátrányból fordítva, egyik legfontosabb kulcsembere hiányában is kiharcolta a Zenit a mindent eldöntő ötödik meccset a Kazany ellen.

Elődöntő, 4. mérkőzés

Zenit Szentpétervár (orosz, 3.) – UNICS Kazany (orosz, 2.) 85-82

Szó szerint kiharcolta a Zenit a győzelmet és ezzel a mindent eldöntő ötödik meccset a Kazany ellen, ami nem akármilyen csatának ígérkezik majd szombaton, hiszen a döntőbe jutáson túl a jövő évi Euroliga-szereplés is a tétje annak a találkozónak. A Zenitnek több nehézséggel is szembe kellett néznie ezen az összecsapáson, a találkozó előtt komoly fejtörést okozhatott Vaszilij Karaszevnek, hogy Toolson visszatérése után egy másik húzóember, Janis Timma esett ki tőlük. A meccs során aztán – részben ebből fakadóan – sokkal komolyabb gondjai is akadtak a szentpéterváriaknak.

A jó kezdésük (23-17) után ugyanis az ismét Keith Langford (22/9 pont, 4 lepattanó) és Quino Colom (26/21 pont, 5 gólpassz), illetve a hatalmas mezőnymunkát végző Latavious Williams (15 pont, 12 lepattanó) által húzott Kazany fokozatosan vette át a meccs irányítását és kezdte felőrölni a vendéglátókat. Előbb fordítottak, majd percről percre növelték előnyüket a tatárok, akik így a második félidőben már 15 ponttal, 56-41-re is vezettek. Ryan Toolsonnak (14/3 pont, 5 lepattanó) is csak átlagos meccse volt ezúttal, így az életben maradáshoz elő kellett húzniuk valamit vagy valakit a cilinderből a hazaiaknak. A megoldás pedig végül nem más lett, mint a szezon közben igazolt Omar Thomas (20/3 pont, 13 lepattanó, 6 gólpassz), aki éppen Timma hiányában kapott extra játékperceket, amivel tökéletesen élni is tudott és csapata élére állt. Vezérletével előbb egy 10-0-s rohammal zárkózott, majd egy újabb, 14-1-es futás után már előrébb is járt a Zenit (69-66). A vérszemet kapott hazaiak innen már nem adták ki a kezükből a vezetést, hatalmas szívvel harcolva és az orosz pályákon ritkán tapasztalható hangulatban behúzták ezt a nagy győzelmet.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-2.

 

A másik elődöntő végeredménye:
CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – Himki Moszkva (orosz, 4.) 3-0

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus