VTB Liga, negyeddöntő: Egyenlített a Loko, 4-ben a Zenit

Alaposan feljavult, így a második hazai meccsét már meg tudta nyerni a Loko a Kazany ellen, a többi párharcban viszont nem történt egyenlítés, a két moszkvai gárda gond nélkül nyert újra, a Zenit pedig már tovább is jutott az elődöntőbe.

Negyeddöntő, 3. mérkőzés

VEF Riga (lett, 7.) – Zenit Szentpétervár (orosz, 2.) 51-92

A Zenit lett az első csapat, aki kvalifikálta magát az elődöntőbe, miután a többiekkel ellentétben már a harmadik meccsét is lejátszotta és kisöpörte a Rigát. Kyle Landry (20/6 pont, 5 lepattanó) sérülés miatt kihagyta az első két találkozót, a lett fővárosban viszont már pályára lépett a szentpéterváriaknál. A kanadai magasember hatalmas segítséget jelentett csapatának, hiszen egyből a mezőny legeredményesebbje lett, és alaposan kivette a részét a kulcsfontosságú momentumokból, például a Zenit 13-4-es kezdésében is nagy szerepe volt. A Riga ettől függetlenül az első negyedben még jól tartotta magát (25-29), a második és a harmadik játékrészben viszont mindössze egyaránt 9-9 pontot tudtak szerezni a lettek, így a Zenit alaposan elhúzott, és végül kiütéses különbséggel nyert. Landry mellett Janis Timma (15/9 pont, 6 lepattanó, 3 labdaszerzés, 3 gólpassz), Aaron White (13/3 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 2 blokk) és Sztefan Markovics (12/6 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) is roppant eredményesen és hasznosan játszott az oroszoknál.

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Zenit javára.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz, 1.) – Asztana (kazah, 8.) 94-74

Semmi különös nem történt a CSZKA Moszkva és az Asztana második találkozója alkalmával, a címvédő – újra Milos Teodoszics nélkül – egyszerűen túl sok volt a kazahok számára, így a moszkvaiak mindenféle megerőltetés nélkül kerültek 2-0-s előnybe. A mezőnyből 57%-kal dobó, csapatszinten pedig 29 gólpasszt kiosztó CSZKA minden negyedet megnyert, folyamatosan kontrollja alatt tartotta a mérkőzést és egyre növelte előnyét. Az oroszok ismét bizonyították, hogy mennyire mély a keretük, mind a 12 játékosuk pályára lépett és szerzett is legalább 5 pontot, a legeredményesebbjük az elől-hátul jól teljesítő Nando De Colo (15/3 pont, 4 labdaszerzés) lett végül. Az Asztanából a meccs legjobb pontszerzője, Rob Lowery (19/9 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó, 3 labdaszerzés) érdemel külön kiemelést.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Himki Moszkva (orosz, 3.) – Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 6.) 109-81

Bár most is egészen nagyszerűen játszott és csapata legjobbja volt, de ezúttal nem is lett volna szükség Alexej Shved (26/12 pont, 7 gólpassz) extra produkciójára, mert az első meccsel ellentétben ez már egy roppant egyoldalú mérkőzés volt a Himki számára a Jenyiszej ellen, így a másik moszkvai csapat is 2-0-s előnybe került. A pazar dupla-duplát összehozó Suleiman Braimoh (23/6 pont, 14 lepattanó, 3 labdaszerzés) vezetésével azért még a vendégek kezdtek jobban és nyerték meg az első negyedet (22-24), utána viszont már csak egy csapat volt a pályán, a Himki 14-2-vel nyitotta a második játékrészt, ami után már nem tudott meccsben maradni a Jenyiszej és sima véget ért a találkozó.

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Himki Moszkva javára.

 

Lokomotiv Kubany (orosz, 4.) – UNICS Kazany (orosz, 5.) 92-76

Élet-halál meccs volt a Lokomotiv számára a Kazany elleni második találkozó, hiszen ha ismét kikaptak volna hazai pályán a krasznodaiak, akkor lényegében már temethették volna a párharcukat. Ez azonban nem így történt, a Loko játékosai nagyon felszívták magukat, ez pedig jó játékkal is párosult, így 1-1-gyel költözhet át a két gárda a következő két mérkőzésre Tatárföldre. A Loko már a meccs elején nagyszerű dobóformát mutatott, aminek köszönhetően 28-18-ra megnyerték az első negyedet, ez a lendületük pedig a folytatásban is kitartott. Hiába volt nagyszerű meccse a túloldalon a Keith Lanford (24/6 pont, 7 lepattanó) – Jevgenyij Voronov (16/12 pont, 4/4 tripla) duónak, a Kazanyon ez sem segíthetett, magabiztosan és megérdemelten diadalmaskodott a Loko, akiknél Taylor Rochestie (26/3 pont), Mardy Collins (19/9 pont, 5 lepattanó) és a sérült Kevin Jonest remekül helyettesítő Ryan Broekhoff (21/9 pont, 12 lepattanó) is remekelt, ez utóbbi döntő faktor volt a találkozón.

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus