Nem sok változás várható Denverben

A nyugati második Denvernek csak erőcsatár poszton vannak kérdőjelei, és úgy tűnik jelenleg, hogy ezek nem is annyira kérdőjelek.

Az eddig tárgyalt csapatok:

Southwest: PelicansGrizzlies
Atlantic: KnicksCeltics
Pacific: LakersSunsWarriors
Central: CavaliersBullsPistonsPacers
Southeast: HawksWizardsHornetsHeatMagic
Northwest: Timberwolves, Thunder


Mint minden nyáron, idén is végigvesszük a csapatokat a szabadügynökpiac nyitása előtt, hogy mit érdemes csinálniuk az off-szezon folyamán, mire és merre építkezhetnek, egyáltalán milyen lehetőségeik vannak. A Denver Nuggets nagyon csendes nyár elé néz.


Maximum kettő, de inkább csak egy kérdőjel van a keretben

A Denver abban a szerencsés helyzetben van idén nyáron, hogy a tavaly nyugati második helyig jutó keretét nagyobb variálások nélkül együtt tudja tartani. Élő szerződése van a Murray-Harris-Craig-Jokic, Morris-Beasley-Barton-Hernangomez-Plumlee, Vanderbilt-Porter "tizenegyesnek", lényegében a magnak a Paul Millsap, Trey Lyles duót leszámítva.

Millsap maradása állítólag biztos, a kérdés csak az, hogy meg tudnak-e egyezni vele egy jóval olcsóbb, de hosszabb szerződésben, vagy lehívják a 30 milliós csapatopcióját. Emellett lehetne még opció, hogy őt és Trey Lylest is elengedik, mert nagyjából 91 millió dolláron áll nélkülük a Denver, és akkor a maradék 17-18 millió dollárból rá lehetne menni Derrick Favorsre mondjuk, vagy egy teljesen másik irányba elindulva Nikola Miroticra, de jelen állás szerint nem ezt akarja a Nuggets, meg akarja tartani Millsapet, és meg akarja nézni, hogy mire megy ez a keret teljesen egészségesen - erre az előző évben nem nagyon volt példa, így futott be a konferencia második helyére a Denver.

Lyles boxscore számokra nem volt rossz az alapszakaszban, magasabb szintű statisztikákban viszont igen, a PO-ban pedig nem is volt rotációtag. Még kevésbé valószínű a maradása azt is figyelembe véve, hogy Michael Porter Jr.-t idén valószínűleg már beveti a csapat, neki helyet kell szorítani, és abból így sincs elég, ha mindenki egészséges - teljesen fölösleges Lyles akár minőségre, akár mennyiségre.


... és ennyi

Ha Millsap tényleg marad, akkor a legsivárabb nyarat a Nuggets fogja produkálni. Győztes csapaton ne változtass taktika alapján van is ebben ráció, ráadásul van fejlődési lehetőség a játékosokban (és az előző idények alapján Michael Malone vezetőedzőben is), nincs miért belemenni nagyobb cserélgetésekbe.

Anthony Davisre azért bejelentkezett a Denver, és bár nem adta Jamal Murray-t, így megszakadtak a beszélgetések a New Orleans Pelicansszel, mozgolódhat a hátterben a coloradói alakulat más sztárok esetében is. Azt is nézni kell ugyanis, hogy Murray, Beasley, Hernangomez és Craig jövő nyáron RFA-k, Millsap és Plumlee pedig oda igazolnak, ahova akarnak, így egyszerre sok embertől búcsúzhat a Nuggets, több korlátozott szabadügynök is sokba kerülhet majd. Benne van az a forgatókönyv is, hogy Tim Connelly proaktív lesz, és a Jokic-Murray duót nem bántva megpróbál valakiért cserélni, akár egy sign-and-trade keretein belül is.

Hogy tényleg csendben lesz-e a Denver vagy belemegy valami nagyobb tranzakcióba, azt meglátjuk, de arra azért jóval nagyobb esély van, hogy majdnem ugyanazt a gárdát látjuk jövőre is Porterrel és talán a drafton kiválasztott Bol Bollal kiegészülve, amit idén. Lesz ugyan MLE-je a Nuggetsnek, de annyira tele van a keret, hogy maximum harmadik számú ember kell minden posztra, a többiek mind megvannak - teljesen fölösleges bárkit a háttérbe szorítani a cserepadról, miközben a mostani idényben mindenki bizonyított, hogy akár még kezdőként is bevethető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus