17 pontos hátrányból fordítottak, de végül kikaptak Hangáék

A félidőben még 43-26-ra vezetett a Malaga, ám 17 pontos hátrányát egy negyed alatt eltüntette a Barcelona - szoros végjátékban végül 80-78-ra kikaptak Hangáék.

A spanyol bajnokság alapszakaszának 28. fordulójában az FC Barcelona Lassa a szintén euroligás Unicaja Malaga vendége volt.

A kiegyenlített első negyed (17-16) után a második felvonás a hazaiakról szólt - a gránátvörös-kékek a negyed első szűk hét percében 4 pontra voltak képesek, a Malaga ekkor 15 pontos előnybe került, a nagyszünetben pedig 17 egységgel vezetett (43-26). A fordulás után a Heurtel-Jackson-Moerman-Tomic négyesre alapozva nagyon megindult felfelé a Barcelona, és a francia válogatott irányító kosarával a játékrész végén egyenlített is (55-55). A záró 10 perc elején vezetett is Szvetiszlav Pesics gárdája, de 60-61 után két triplát is behintett a Malaga két támadásból, innentől pedig a forgatókönyv végig ugyanaz maradt: a vendégek egyenlítettek, a hazaiak elléptek. Fél perccel a vége előtt Claver triplájával megint egál volt az állás (78-78), de Augustine erre is felelt. Sokadjára is időt kért Pesics az utolsó támadásra, de ebből nem született pont - Claver támadóhibát követett el, így végül 80-78-ra győzött a vendéglátó.

A Barca ezzel a vereséggel 19-9-cel áll, holtversenyben a harmadik pozícióban a Valencia Baskettel, míg a Malaga 17-11-gyel mögöttük az ötödik.

Hanga Ádám kezdőként valamivel kevesebb mint 23 percet töltött a parketten, ami alatt 3 pontot (1/1 dupla, 0/1 tripla, 1/2 büntető), 1 pattanót, 1 blokkot, 1 szerzett és 2 eladott labdát, illetve 1 beütött és 3 kiharcolt faultot jegyzett, így 4 VAL-lal zárt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus