A Balkant fogadja az Alba

Holnap este 18:00-tól visszavághat a bolgároknak a székesfehérvári alakulat az első mérkőzésen elszenvedett hosszabbításos vereségért.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 4. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 2-1) - Balkan BC (bolgár, 2-1)
2019.01.22., kedd, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

A második csoportkör első fordulójában találkozott egymással a két együttes, akkor hosszabbítás után 88-82-re a Balkan győzött. Azóta az Alba mindkét találkozóját megnyerte a nemzetközi porondon, méghozzá nagyon magabiztosan, így a csoport élére állt, a bolgárok pedig kikaptak ugyan az Ironi Ness Zionától, a másik bolgár együttest, a Lukoil Levszkit viszont legyőzték, így ők is 2-1-gyel állnak, jelenleg a csoport harmadik pozíciójában.

A Balkan a bajnokságban is felemás teljesítményt nyújt: hat fordulót játszott a bolgár élvonalban az Alba elleni mérkőzés óta eltelt időszakban, és csak 4-2-t hozott, így 9-5-tel mindössze a harmadik helyen áll - a Rilskitől és a Levszkitől szenvedett vereséget a gárda.

A székesfehérváriak még ennél is hullámzóbbak, gyakorlatilag megfejthetetlenek - a FIBA EC-ben aratott győzelmek mellett közel 30 ponttal verték a Körmendet, de közben kikaptak Pécsen és szinte esélytelenül Kecskeméten is. A jobb eredmények már jönnek, a stabil játék viszont továbbra is hiányzik.

Annyi biztos, hogy az első mérkőzés óta átalakultak a hazaiak, hiszen Bulgáriában még Dzunics Braniszlav irányította a gárdát, most viszont már Jesus Ramirez, Jacobi Boykins akkor még a forduló csapatában volt, most már a keretben sincs, Carlos Cabezas pedig nemrég érkezett Lóránt Péterékhez. Az átalakulások ellenére (vagy ezektől függetlenül) esélyesésebb hazai pályán az Alba, de biztos dolgokat már nem nagyon lehet kijelenteni a csapattal kapcsolatban.

A találkozót a DIGI Sport 1 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, de a holnapi nap folyamán közzétesszük az élő internetes közvetítés elérhetőségét is!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus