A Barca biztosan verte Hanga korábbi csapatát

A Manresa jól helytállt, de a Barcelona érvényesítette erőfölényét a katalán derbin Hanga Ádám első külföldi csapatával szemben.

 

ACB Liga, alapszakasz, 12. forduló

BAXI Manresa (3-9) – FC Barcelona (10-2) 75-84

A spanyol pontvadászatban holtversenyben listavezető Barcelona a pénteki moszkvai Euroliga-meccse után Hanga Ádám első külföldi csapatához, a kiesőhelyen tanyázó Manresához látogatott. A találkozó ennek megfelelően indult, a katalánok magukhoz ragadták a vezetést, amit sokáig őriztek is, a legnagyobb különbség 27-39-nél alakult ki. A Manresa azonban nem engedte leszakítani magát, pontról pontra közelebb zárkózott, a negyedik negyedben pedig hosszú-hosszú idő után először ismét előnyben játszhattak (68-65).  Vezetésük azonban pünkösdi királyságnak bizonyult, a Barca Davies és Mirotic kosaraival gyorsan lehűtötte a kedélyeket, a vendégek behúzták a győzelmet, annyit kiadva magukból, amennyi ehhez szükséges volt. Hangák számára pénteken a Panathinaikosz elleni Euroliga-klasszikus következik.

Hanga Ádám kezdőként 20 és fél perc alatt 2 pontot (3/1 dupla), 5 gólpasszt, 3 lepattanót, 1-1 szerzett és eladott labdát, illetve 1 kiharcolt és 3 beütött faultot jegyzett a statisztikai lapján, ami 6 VAL-t eredményezett neki ezúttal.

A Manresa legjobb dobói: Dulkys 19/15, Toolson 16/6, Kravish 13
A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 21/6, Tomic 17, Delaney 14/9, Davies 12, Ribas 11/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus