A brit bajnokot fogadja a Falco

Ma este 19:00-tól a Leicester Riders lesz a szombathelyi alakulat ellenfele a FIBA Europe Cup első csoportkörének második fordulójában.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, H csoport, 2. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 0-1) - Leicester Riders BC (brit, 0-1)
2018.10.24., szerda, 19:00

A Leicestert 51 éve, 1967-ben alapították, és négyszeres brit bajnok: 2001-ben, 2013-ban, valamint az előző két idényben nyerte meg hazája pontvadászatát. Két kupa is van Nagy-Britanniában - a BBL Cupot 2013-ban és 2014-ben, a BBL Trophy-t pedig az előző három kiírás alkalmával nyerte meg a klub, így elmondható, hogy az elmúlt évek legmeghatározóbb csapata a szigetországban, igaz, egyáltalán nem rendelkezik komolyabb nemzetközi eredményekkel.

Ebben az idényben összesen két mérkőzést játszott eddig a gárda. A FIBA Europe Cup első fordulójában hazai pályán 12 pontos vereséget szenvedtek a Dinamo Sassaritól (78-90), a hétvégén, október 20-án pedig hosszabbításban verték a London CR-t a brit élvonalban (83-79).

Várható rotáció:
Burnett - Douse - Andersson - Holder - Larsson
Lascelles - Washington - Wright/Hampton - Gamble - Thompson

Nincsenek túl ismert játékosaik. Két svéddel operálnak Pierre Hampton és Andreas Larsson személyében, de nem rájuk, sokkal inkább a három amerikaira, DeAndre Burnettre, JR Holderre és TrayVonn Wrightra, valamint kanadai hátvédjükre, Kiefer Douse-ra építenek. Közülük Wright járt a görög élvonalban is, és a tavalyi brit döntő MVP-je volt, de idén neki megy legkevésbé a húzóemberek közül - leginkább Burnettre és a tavalyi BBL Trophy MVP-jére, az előző idényben a Leicester legponterősebb játékosára, Holderre kell odafigyelni. A többiek mind britek, és bár Conner Washington és Rema Lascelles kifejezetten hasznosak a padról, kiegészítőnek számítanak Holderék mellett.

A Falco a gyenge idénykezdet után jó formába lendült - bár Szolnokon kikapott másodjára is, a FIBA Europe Cup első fordulójában (79-76), előtte a Kaposvárt verte, majd Pakson diadalmaskodott Gasper Okorn együttese a bajnokságban. Illik tisztelni a brit gárdát, de sem az ellenfél formája, sem a játékoskerete nem olyan szintű, amit ne tudna felülmúlni a Falco. Érdekes párharc lesz egyébként Bruinsma és Balmazovic, valamint Wright és Holder között, és meghatározó lesz az is, hogy a Váradi, Norflett, Curry trió hogyan tudja felvenni a versenyt Burnettékkel, de annyira kezd összeállni a magyar bajnokság ezüstérmese, hogy hazai pályán favoritnak tekinthető a Riders ellen.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de a délután folyamán az élő internetes közvetítés elérhetőségét közzé tesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus