A címvédő CSZKA-tól kaptak komoly leckét a listavezető Hangáék

Válogatott klasszisunk ismét rendkívül hasznosan kosarazott, ám a tanárian játszó moszkvaiak nagy verést mértek a Barcára, akik így lecsúsztak az első helyről.

Euroliga, alapszakasz, 11. forduló

FC Barcelona (spanyol, 8-3) – CSZKA Moszkva (orosz, 7-4) 67-96

A címvédő és a listavezető összecsapása mindig minden sportágban pikáns csemege, főleg ha két olyan nagy múltú és jelenű sztárcsapat vívja azt, mint amilyen az Euroligában a Barcelona és a CSZKA Moszkva. Ennek megfelelően kezdődött ez az összecsapás is, láthatóan tartottak egymástól a felek, akik nem estek rögtön egymásnak. A lassabban kezdő Barcát az első hat percben Hanga Ádám két gyönyörű kosara tartotta meccsben (6-9), ekkor azonban a két gyors faultja után leült a válogatott klasszisunk, ahogy a túloldalon Hines is, így a katalánok elkezdtek többet játszani palánk alá, aminek meg is lett az eredménye az első kisszünet előtt (20-15).

A folytatásban azonban gyökeresen megváltozott a játék képe, a CSZKA rendezte védekezését kint és bent egyaránt, a Barca 2-2-it darabokra szedték, Mirotic kivételével kikapcsolták a húzóembereket (főleg Higginst). Mike James játékában pedig ezúttal nyoma sem volt az öncélúságnak, az amerikai kiváló vezérként rendre a legjobb döntéseket hozta, így az oroszok támadásban mindig megtalálták a legjobb dobóhelyzeteket, a második negyedet 33-18-ra nyerték, a vezetésük pedig egyre csak nőtt. A 38-51-es félidő után sem változott a helyzet, reménykeltő 5 ponttal kezdett ugyan a Barca, de James világvégéről dobott hármasa jelezte, hogy ezen a napon csak egy csapat nyerhet. Sorra hullottak be a lendületben lévő moszkvaiak dobásai, a tavalyi bajnok a harmadik játékrészt is elhozta 25-12-re, összességében 50-76 arányban vezettek már, a mérkőzés érdemi része pedig itt véget is ért. A Barca mindössze 2, a CSZKA pedig 14 triplát dobott be (még Hines is betalált kintről), többek mellett ebben is óriási volt a különbség a csapatok között.

A forduló előtt a Barcához hasonlóan 8-2-vel álló Efes Shane Larkin Euroliga-rekordot jelentő 49 pontjával simán nyert a Bayern ellen, így immár egyedüli csapatként a törökök vezetik a tabellát. A CSZKA a múlt heti két spanyolországi (Baskonia és Real elleni) veresége után nem akárhogyan állt talpra és üzent a mezőnynek, hogy még mindig őket kell legyőzni, ha valaki el akarja hódítani tőlük a bajnoki címet.

Hanga Ádám a megszokottnál némileg kevesebb, 18 és fél percét egészen produktívan töltötte a parketten, hiszen dobott 10 pontot (4/4 dupla, 3/0 tripla, 2/2 büntető), leszedett 7 lepattanót, adott 2 gólpasszt, eladott 1 labdát, beütött 3 és kiharcolt 1 faultot, ami ezúttal 13 indexpontot eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Mirotic 19/6, Davies 19, Hanga 10
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: James 14/6, Hilliard 13/9, Kurbanov 12/6, Hines 12/3, Strelnieks, Voigtmann 10/6-10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus