A D csoport első helye a tét a Keravnos-Körmend meccsen

Szerda este 18:00-tól a ciprusi Keravnos vendége lesz az Egis Körmend együttese azon a találkozón, ahol eldől a FIBA Europe Cup D csoportjának első helye.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, D csoport, 6. forduló
Keravnos (ciprusi, 4-1) - Egis Körmend (magyar, 4-1)
2017.12.06., szerda, 18:00

A ciprusiakról szót ejtettünk már október legvégén, azóta azonban volt egy változás a keretükben: Tre Bussey helyét a 25 éves, 188 centi magas Antwan Scott vette át november második felében - ő tavaly nyáron végzett az egyetemen, első profi idényében három klubja volt (Hollandia, Finnország, Görögország), ezt a szezont pedig a VEF Rigánál kezdte, onnan érkezett a Keravnoshoz.

Várható rotáció:
Scott - Barker - Davis - Parks -  Abukar
Koronides - Markou - Michail - King

A Körmend elleni, 93-92-es, hosszabbításos vereség óta legyőzték a Brüsszelt (90-77) és idegenben a Balkant (75-84) is - korábban kiemelkedő védekezésük egy kicsit felpuhult, viszont ezt jobb támadójátékkal ellensúlyozzák, így állnak 4-1-gyel, a Körmenddel holtversenyben a csoport élén. A ciprusi bajnokságban rögtön a legelső meccsüket bukták a legnagyobb riválisuk ellen, azóta azonban zsinórban öt győzelmet gyűjtöttek be, úgyhogy 5-1-gyel ott is ott vannak a Top2-ben.

A Körmend tartotta kiváló formáját a Keravnos elleni siker után is, hiszen a hazai bajnokságban egyetlen egyszer sem kaptak ki azóta, a vb-selejtezőket megelőző utolsó fordulóban pedig legyőzték az addig hibátlan listavezető Szolnokot is. A FIBA Europe Cupban a Balkan elleni, szintén ráadásban aratott győzelem után Belgiumban kikapott az együttes, de most újult erővel vághat neki a ciprusi kirándulásnak - volt közben három Alpok Adria Kupa mérkőzése is a gárdának, amelyet 2-1-gyel hozott le, de ott más a prioritás és a játékpercek elosztása is, mint a másik két sorozatban.

Azt Körmenden már láthatta mindenki, hogy nem lesz egyszerű mérkőzés, a hat amerikaira építő Keravnost még úgy sem egyszerű lenyomni, ha nagyobb előnyt harcol ki magának egy  csapat a mérkőzés közben. Az kérdés, hogy a hazaiaknál hogyan sült el a Bussey-Scott csere, mert utóbbinál gyanús, hogy kevesebb mint másfél év alatt ez az ötödik profi csapata. Az is kérdés azonban, hogy a magyarok hogyan tudják megfogni az első meccsen parádézó Mohamed Abukart, illetve hogy a vasiak közül ki milyen állapotban utazik el Ciprusra, hiszen Eric Fanning mellett például Ferencz Csabának is vannak problémái, nem is lépett pályára az All-Star gálán. Mindezeket figyelembe véve kifejezetten komoly erőpróba vár a Körmendre.

Itt is ugyanolyan egyszerű a helyzet, mint a Szolnok esetében: a győztes csapat az első, a vesztes pedig a második helyen jut tovább.

A találkozót egyetlen televízió csatorna sem közvetíti, ám az élő internetes közvetítés elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus