A Falco drámai meccsen győzedelmeskedett a BL-ben

Az olasz Treviso ellen az utolsó másodpercig nem mehettek biztosra a szombathelyiek, de végül behúzták a nagyon fontos sikert legnagyobb riválisukkal szemben. 

Bajnokok Ligája, D-csoport, 4. forduló:

Falco KC Szombathely - Nutribullet Treviso 81-80 (18-24, 23-9, 18-24, 22-23)

Falco: Váradi 17, Clark 3/3, Benke 13/3, Golomán 8, Keller 9. Csere: Barac 13, Perl 18/6, Somogyi -, Kovács -. 

A Treviso legjobb dobói: Akele 22/12, Dimsa 16/6, Russell 15/6.

Két héttel ezelőtt 68-60-ra győzött a Treviso, a Falco arra készülhetett, hogy ha ennél jobb kosáraránnyal nyer, akkor a csoport első helyére ugrik - ha viszont kikap, akkor csak matematikai esélye marad az első hely megszerzésére. A vendégek is átérezték a tétet, DeWayne Russell duplájával és triplájával jobban is kezdtek, de a Falco két Benke-kosárral, majd egy Benke 2+1-gyel zárkózott, 7-7-nél utol is érték ellenfelüket - sőt Keller Ákos két kiváló labdaszerzése után Váradi két ziccerével 11-7-re vezettek is. Ekkor azonban előlépett Nicola Akele, aki előbb bevágott egy hármast, majd Sokolowskival dobatott egy triplát, amivel stabilizálta a Treviso játékát, majd 15-13 után teljesen elszabadult: gyors egymásutánban újabb három triplát, majd egy duplát is beszórt, amivel kicsit le is szakította a Falcót. A magyarok komoly gödörbe kerültek a negyed vége felé, nem festett jól a játékuk (18-24).

A második negyed is rosszul indult, Bortolani hármasával 18-27-re lépett el a Treviso, de Benke egy triplával és duplával hamar közelebb hozta az övéit. A Falco védekezése kezdett összeállni, percekig nem engedtek kosarat, miközben a túloldalon Váradi 2+1-ével, majd Clark labdaszerzése után Keller zsákolásával visszavették a vezetést egy 10-0-s rohanással. Itt Sokolowski büntetőből még kiegyenlített, de Keller sokadik parádés védekezése után Perl szórt be egy hármast, majd Golomán tett vissza egy támadópattanót. Bortolani szakította meg az olaszok hosszú kosárcsendjét egy 2+1-gyel, de Perl előbb egy újabb hármassal, majd egy blokkal tolta meg szombathelyi szekeret, végül pedig Váradinak adott gólpasszt. Erre a fokozatra már nem talált választ a Treviso, Keller horgával már kilenc ponttal vezettek a sárga-feketék, nagyszünetre pedig ledolgozták első meccsen összeszedett hátrányukat (41-33). 

A második félidő nem indult jól, Russell tempójára és Sokolowski hármasára csak Keller tudott egy büntetővel válaszolni, hamar megfelezte a távolságot a Treviso, majd kisvártatva Dimsa és Russell triplájával már 44-44 állt az eredményjelzőn - sőt, Dimsa ziccerével már vezettek is az olaszok. Egy Váradi-Golomán összjáték állította irányba a Falcót, innentől kezdve egy darabig nem nagyon engedték el egymás kezét a felek. Barac beszállása jelentett pluszt a hazaiaknak, Perl is jókor dobott egy duplát, de mielőtt belelendült volna a Szombathely, Imbró és Sokolowski gyorsan visszahozta a vendégeket (59-57).

A negyedik negyed elején szintén Barac remekelt, rögtön egy 2+1-es játékkal adta meg az alaphangot, majd helyére tett egy középtávolit is. A sormintát Váradi “törte meg” egy ziccerrel, majd az olaszok büntetőből sem tudtak betalálni, időkérésük után ismét Váradi büntetett - 68-59-nél virtuálisan csoportelső volt a Falco. Sims lopta közelebb az olaszokat egy ziccerrel - kemény küzdelem folyt a pályán, a 34. perc elején már 4-3 volt a faultarány, majd a Falco hamar beütötte az ötödiket is, Sokolowski két büntetője után tovább araszolt a Treviso. Egy Golomán-Keller játék igyekezett lefékezni a lendületbe jövő vendégeket, akik azonban ráéreztek a játékra: Russell és Jones pontjaival egy labdára jöttek fel. Egy Falco-időkérést követően Váradi passzából Perl egy idegnyugtató 2+1-gyel jelentkezett, majd Russell a túloldalon két büntetőt rontott, de Akele és Sokolowski nem engedte ellépni a Falcót (73-71). Keller alley-oopja nagyon jókor jött, de Dimsa azonnal bevert egy triplát, sőt Russell ziccerével már a Treviso vezetett. Perl azonban nem hagyta annyiban, előbb behintett két büntetőt, majd Dimsa zsákolása után egy 2+1-et is összerakott, 80-78-ra már a sárga-feketék vezettek. Dimsa két büntetővel kiegyenlített, majd ismét Perl állhatott a vonalra, de csak egyet dobott be (81-80). 12 másodperce maradt a Trevisónak, hogy kicsikarja a győzelmet - Dimsa azonban hibázott, így a Falco behúzta a meccset, így jelenleg mindkét gárda 3-1-gyel áll a csoport első két helyén. 

 

fotó, slide: fiba.basketball

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus