A harmadik negyedben beindult a Barcelona és fontos sikert aratott

Magabiztosan győztek a katalánok a playoffért küzdő Fuenlabrada otthonában, Hanga Ádám újra játszhatott. 

Spanyol bajnokság, 30. forduló

Montakit Fuenlabrada – FC Barcelona Lassa 75-93 (25-22, 16-18, 8-26, 26-27)

A tabellán a Valenciával holtversenyben a harmadik-negyedik helyen álló Barcelona a nyolcadik, még rájátszást érő helyért küzdő Fuenlabrada otthonába látogatott. Az első félidőben keményen harcolt a hazai gárda, Smits és Popovics vezetésével egypontos előnnyel vonulhattak nagyszünetre. A fordulás után viszont a katalánok Claver, Ribas és Tomic vezérletével remekeltek támadásban, miközben a Fuenlabradának semmi nem akart sikerülni, ebben közrejátszott az is, hogy Popovics faultgondokba keveredett, és hiába teremtettek maguknak sok második esélyt, nem tudták azokat pontokra váltani. A harmadik negyedet 18 ponttal nyerte a Barcelona, és az itt megszerzett fórral már jól gazdálkodtak a záró játékrészben. A Barcelonában ki kell emelnünk a 20 pontig, 10 lepattanóig és 31 VAL-ig jutó Ante Tomicot, a horvát center mellett több lábon álltak a vendégek, hiszen rajta kívül Koponen, Ribas, Moerman, Heurtel és Oriola is elérte a tízpontos határt.

Az előző összecsapáson nem játszó Hanga Ádám ezúttal csereként szállt be, hat és fél perc alatt 1 támadólepattanó, illetve 1-1 beütött és kiharcolt fault került a neve mellé, ami összességében 1 VAL-t ért. 

A katalánok négy fordulóval az alapszakasz vége előtt három győzelemmel előzik meg az 5-6-7. helyen álló Unicaja-Andorra-Gran Canaria triót, az első körös kiemelést már csak matematikailag veszíthetik el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus