A Jasikevicius-csapatot is legyűrték Hangáék

A tavalyi bronzérmes Zalgiris nagy csatára késztette a Barcelonát, Hanga Ádám ismét jól játszott és nyerőember volt a végjátékban.

Euroliga, alapszakasz, 22. forduló

FC Barcelona Lassa (spanyol, 13-9) – Zalgiris Kaunas (litván, 8-14) 78-72

A közvetlen rivális Olympiakosz elleni múlt heti bravúrt, és a pireusziak mai újabb botlását a Zalgiris elleni sikerrel tehette igazán értékessé a Barcelona. A tavalyi bronzérmes litvánok – legalábbis a legutóbbihoz képest – nem futnak túl jó szezont, kellemes ellenfélnek azonban aligha nevezhető bárki számára is a Jasikevicius-csapat, most sem voltak éppenséggel azok.

Ezt bizonyítandó a vendégek nagyon keményen beleálltak ebbe a mérkőzésbe is és 9-4-es vezetést szereztek. A Barca aztán elsősorban az első negyedben már 9 pontos Tomic vezérletével gyorsan egalizált, és innentől fej-fej mellett haladtak a felek. A palánkok alatt továbbra is erősek voltak a katalánok, hiszen Tomic mellett Oriolának és Seraphinnek is voltak remek megmozdulásai, mellettük pedig Hanga is zsákolt egy nagyot, így az előny jellemzően náluk volt, az addigi legnagyobb különbség pedig a félidőhöz közeledve alakult ki a javukra (45-36).

Fordulás után is nyeregben maradt a Barca, ám a Zalgiris is szépen felvette a fordulatszámot, Milaknis pedig futószalagon lőtte a triplákat, az ötödik távoli bombája után, 56-56-nál egyenlítettek a kaunasiak, ismét igazán szoros lett a derbi. Remek volt a hangulat, kosárra kosár volt a válasz, alakult az éles végjáték. Hanga 69-66-nál lépett ismét pályára, ezt követően pedig bedobott két büntetőt, igaz, hogy elég véleményes módon, de adott egy sapkát, volt egy parádés labdaszerzésből értékesített ziccere, majd két újabb jó büntetője, amire a Zalgiris már nem tudott válaszolni, így túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy ő volt a Barca nyerőembere.

Hanga Ádám ezúttal is csereként segítette a Barcelonát, közel 20 perc alatt csapata legeredményesebbjeként 14 pontot dobott (5/4 dupla, 2/0 tripla, 6/6 büntető), leszedett 2 lepattanót, szerzett 2 labdát, volt 1-1 gólpassza és blokkja, eladott 2 labdát, illetve a neve mellett szerepel még 3-3 beütött és kiharcolt fault, ami 15 indexpontot eredményezett számára.

A Barcelona legjobb dobói: Hanga 14, Seraphin 12, Tomic 11, Oriola, Heurtel 10/6-10/6
A Zalgiris legjobb dobói: Milaknis 17/15, Wolters 15/3, White 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus