A Körmend megszerezte harmadik sikerét is az AAK-ban

Borzasztóan hektikus második félidő után a Körmend harmadik győzelmét is begyűjtötte az Alpok Adria Kupában a KK Sentjur ellen.

Alpok Adria Kupa, Csoportkör, B csoport
Egis Körmend (magyar, 3-1) - KK Sentjur (szlovén, 1-4) 95-86 (19-24, 14-14, 34-14, 28-34)

Egis Körmend: Halász 5, Hollins 19/3, Ferencz 5/3, Davis 21/9, Horti 2.
Csere: Bán 2, Tuoyo 9, Koch 10/3, Fanning 16/9, Oroszi -, Németh 6.

Sentjur: Fernandez 12/3, Popadics 4, Macek 3/3, Williams 26/12, Bolcina 14.
Csere: Jereb 6, Debelak -, Rojko 2, Pesic 19/3, Rizman -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Az Egis Körmend hivatalos facebook-oldalának beszámolója:

A sorozat B csoportját vezető piros-feketék az egy győzelemmel utolsó helyen álló szlovén gárdát fogadták, amelynek keretében ott van a korábbi körmendi játékos, Marko Popadic is. Az Egis Körmendből ezúttal Csorvási Milán és Marquis Wright maradt ki. 0-7 állt a táblán, amikor a 2. perc végén Davis betalált távolról. A negyed közepére fordított az MTE, de a vége felé Williams három triplát szórt be, amivel öt pontos fórt harcolt ki a Sentjur a negyed végére. Két hármassal fordított a Körmend, Tuoyo pedig osztotta a sapkákat. Visszavette a vezetést a Tajfun, majd hosszú percekre megállt a játék. Debelak maradt a földön, miután Hollins keze eltalálta az orrát. A mentők látták el a vérző kosarast. A szokatlan ötösöket próbáló hazaiak megint többet hibáztak, a nagyszünetre visszaállt az öt pontos vendégvezetés. (33-38)

A szünet után elkezdett kosárlabdázni az MTE. Németh blokkja és Davis zsákolása után 9-0-ra állt a negyed, időt kértek a vendégek. De továbbra is remekelt a Körmend és tizenöt pontra növelte előnyét úgy, hogy eggyel több pontot dobott a negyedben, mint az első félidőben. Az utolsó tíz percben jó darabig tartotta előnyét a Körmend, de az utolsó percekre alaposan feltámadt a Sentjur. Alig három perccel a vége előtt egál állt a táblán. Bolcina kipontozódása és technikaija hat pontot hozott a hazai konyhára, amivel végül jól sáfárkodott és őrzi hazai veretlenségét az Egis Körmend. (95-86)

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor
Forrás - Egis Körmend hivatalos facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus