A Maccabi hatalmas csatára késztette Hangáékat

Az izraeliek alaposan felkészültek a Real Madridból, a spanyolok azonban nagyot küzdve ledolgozták hátrányukat és az utolsó másodpercekben megnyerték a derbit.

 

Euroliga, alapszakasz, 13. forduló

Real Madrid (spanyol, 11-2) – Maccabi Playtika Tel-Aviv (izraeli, 7-6) 72-70

A pazar formába lendült Real Madrid mind a nyolc meccsét megnyerte novemberben, így a spanyol bajnokságban és az Euroligában is élre állt, holtversenyben az ősi rivális Barcelonával. A válogatott szünet miatti extra pihenő után a Maccabi ellen folytatták a küzdelmeket Hangáék, és úgy tűnt, hogy mit sem veszítettek lendületükből. A spanyolok ugyanis a tel-aviviak ellen is ellentmondást nem tűrően kezdtek, Yabusele és Hanga kosaraival gyorsan elhúztak 10 ponttal (16-6).

A Maccabi azonban rendezte sorait, elsősorban védekezésben, hiszen nemcsak a kiváló periméter védőik zavarták már szinte egész pályán a madridi irányítókat, de nagyszerű csapatmunkával a méretbeli hendikepjüket is kompenzálni tudták Tavaresszel illetve Poirier-vel szemben. A vendégek így eltüntették hátrányukat és hamarosan a vezetést is átvették, majd a második félidőben ahogy megakadt a Real támadógépezete, az övék úgy lett egyre magabiztosabb és folyamatosan növelték vezetésüket (50-59).

Komoly feladat várt az utolsó negyedben a Realra, akiken először még úgy tűnt, hogy az alacsonyabb szerkezetre váltás sem segít. Ez azonban végül mégis meghozta gyümölcsét, a hazaiak védekezése is egyre keményebb lett, az izraeli kezek pedig többször is megremegtek, így Yabusele utolsó másodpercekben szerzett kosarával megnyerte ezt a kőkemény derbit a madridi sztárcsapat.

Hanga Ádám remekül kezdte a meccset, ennek ellenére a folytatásban nem kapott sok lehetőséget, így végül 10 perc alatt szerzett 7 ponttal (2/6 dupla, 1/2 tripla), 2 lepattanóval, 2 eladott labdával és 1 kapott blokkal zárt.

A Real Madrid legjobb dobói: Heurtel 15/6, Yabusele 15, Poirier 11
A Maccabi legjobb dobói: Wilbekin 14/3, Zizic, Evans 10-10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus