A második negyedben eldöntötte a meccset az Olaj

A Szolnoki Olaj KK az Adria Liga alapszakaszának 19. fordulójában a Radnicski vendége volt. A szolnokiak jól nyitottak, aztán az első negyed végén nagyon leálltak. Hátrányukat a második negyedben azonban nemcsak eltörölték, de több mint 10 pontos fórt építettek ki maguknak Justin Holiday vezetésével, amelyet a második félidő teljes egészében sikeresen megtartottak, végül 82-91 arányban diadalmaskodtak, megszerezve ezzel első idegenbeli sikerüket az idei AL-ben.

Adria Liga, alapszakasz, 19. forduló
Radnicski (szerb, 7-12) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-13) 82-91
(19-14, 13-30, 20-22, 30-25)

Radnicski: Marinovics 19/12, Dimics -, Kalinics 3, Brkics -, Bircsevics 15/6.
Csere: Lesics 19, Mladjan 13/9, Jovics 8/3, Pilcsevics 3/3, Balmazovics 3/3.

Szolnoki Olaj KK: Rakics 12/6, Vojvoda 26/12, Holiday 18/6, Milosevics 8, Lóránt 13/6.
Csere: Keller 8, Tóth 2, Ivosev 4.

A meccs teljes statisztikája ezen a linken elérhető

Egészen kiválóan kezdett a több játékosát is nélkülöző Szolnok: Miljan Rakics tripláját Vojvoda Dávid fejelte meg még öt ponttal, így már a második perc végén időt kellett kérnie a hazaiaknak. Vojvoda duplájával folytatódott a meccs, így a 3. perc végén 10 ponttal vezetett már az Olaj (0-10). Az első hazai pontok Marko Marinovics révén a negyedik percben érkeztek, és el is kezdett zárkózni a Radnicski (6-10). Mindkét oldal kifejezetten pontatlanul támadott, gyengén dobtak a felek ekkor és sok volt az eladott labda is. A 8. perc közepén még mindig 5 ponttal mentek a magyarok (9-14), ám innentől kezdve bedeszkázták számukra a gyűrűt az első negyed hátralévő részére, a szerbek pedig a Lesics-Marinovics duó vezérletével állva hagyták őket, ők is futottak egy 10-0-s sorozatot, így 10 perc játék után 5 egységgel vezettek (19-14).

A második felvonás első kosarát megint Rakics szerezte, majd az első negyedben gyengén célzó, mezőnyből 0/5-tel záró Justin Holiday pillanatai következtek - triplájával és 2+1-es akciójával a 13. perc elejére egalizált a Szolnok (22-22). Marinovics hiába szerzett hármast, Keller Ákos két duplája azt jelentette, hogy egy perccel később már vissza is vette a vezetést a vendég együttes (25-26). A következő két és fél perc felejthetőre sikeredett, fej-fej mellett haladt a két csapat, az újabb robbantásra azonban nem kellett sokat várni: a 16. percet követően, 29-28-as állás után megint Holiday volt főszerepben, vezetésével 13-0-s szakaszt intézett a magyar alakulat, így a félidő utolsó percére 12 pontos fórral fordultak (29-41), és ez maradt a távolság a két gárda között a nagyszünetre is (32-44).

Az eredmény egészen kiváló volt, az okozhatott talán egyedül fejfájást, hogy Tomiszlav Ivosev és Sztrahinja Milosevics is faultgondokkal küszködött, előbbi 4, utóbbi 3 személyi hibával állt már a félidőben, így a hátvédek mellett a magasemberállomány is kezdett szűk lenni.

A fordulást követően nem szakadt meg Rakics sorozata, megint övé volt az első kosár, a Szolnok pedig végig, folyamatosan tartotta előnyét, egyetlen pillanatra sem engedte közel magához a Radnicskit. Holiday visszavett a tempóból, de hasznosan kosárlabdázott, az eddig a pontig is jól játszó Lóránt Péter pedig emelt még egy fokozatot. A magyaroknak minden egyes szerb kosárra volt válaszuk, 10 pont alá egyetlen egyszer sem csökkent a távolság. A legnagyobb különbség egy Lóránt-tripla után 17 pont volt a 27. perc végén (44-61), és hiába próbálta meg Marinovics egymaga elindítani a hazaiak felzárkózását - hét pontot szerzett a játékmester egy percen belül -, 12 ponton belülre ő sem tudta felhozni csapatát. A negyed végén 14 ponttal állt jobban a Szolnok, érett Dragan Alekszicsék első idegenbeli győzelme az idei Adria Liga sorozatban (52-66).

A záró felvonásra is maradt ugyanaz a forgatókönyv, ami a harmadik negyedben volt: a vendéglátók próbálkoztak, a vendégek pedig minden kísérletüket hárították, a 34. perc kezdetén a szolnokiak ma esti legjobbja, Holiday két büntetőt értékesített, ezzel visszaállt a legnagyobb differencia a két gárda között (57-74). Az egyetlen kisebb megingás itt volt tapasztalható, ugyanis Marinovics triplája, Sztefan Jovics 2+1-e, illetve Lesics duplája azt jelentette, hogy egy percen belül visszajött 10 ponton belülre a Radnicski, hiába kért közben időt Alekszics (65-74). Bircsevics azonban hatalmasat hibázott, technikai hibáját büntette az Olaj, újabb egy perc elteltével, tehát a 36. közepén újra 14 pont volt a magyarok fórja (65-79). 70-85-tel fordultak a felek az utolsó három percre - itt még egy 7-0-s futást csinált a Radnicski, de 7 pontnál közelebb nem értek a magyarokhoz, akik végül 82-91 arányban nyertek!

A nyilatkozatokat ezen a linken elolvashatjátok!

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus