A Sassari ellen zárja idei nemzetközi szereplését a Falco

Szerda este 19:00-tól a Dinami Sassari lesz a Falco ellenfele - Gasper Okorn együttese utolsó mérkőzését játssza az idei FIBA Europe Cupban.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, H csoport, 6. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 2-3) - Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 4-1)
2018.11.21., szerda, 19:00

Az olaszokkal többször is foglalkoztunk már, hiszen negyedjére játszanak majd magyar együttessel ebben a szezonban - a Szolnokot és a Falcót is legyőzték hazai pályán, a múlt héten azonban kikaptak a Tiszaligetben. A hétvégén a Pistoiát fogadták az olasz bajnokságban, és egy elképesztően pontgazdag meccsen, rendes játékidő után 113-111-re kikaptak, így már csak 3-4-gyel állnak.

A Falco a gyenge idénykezdet után egyre jobb eredményeket szállított, aztán épp a Sassari elleni 104-69-es zakó után kezdett romlani teljesítménye, és több sérülés is hátráltatta - Bruinsmát Pustahvar váltotta előbbi műtétje miatt. A múlt héten előbb a Leicester ellen nyert a szombathelyi gárda, majd óriási védekezést bemutatva az eddig kiválóan teljesítő Pécs ellen is győzött Gasper Okorn alakulata, kezdi tehát visszanyerni sérülések előtti formáját.

Azt az "odavágón" is láthattuk már, hogy dobó- és futóversenyben a Falco nem tudja legyőzni a Sassarit, az olaszok sokkal komolyabb fegyverekkel rendelkeznek. Jó védekezéssel, kevéspontos, lassabb találkozón azonban lehet esélye a magyar csapatnak - kérdés, hogy ki fogja a másikra erőltetni az akaratát. Váradi Benedekék már tét nélkül léphetnek pályára, hiszen az biztos, hogy a Falco a csoport harmadik helyén végez, és nem juthat tovább - ez is segítheti a hazaiakat, semmilyen nyomás nincs rajtuk.

Amennyiben a Falco nyer, akkor biztos, hogy a Szolnok a csoportelső - a Sassari csak abban az esetben előzheti meg a másik magyar alakulatot, ha győzni tud Szombathelyen, az Olaj pedig kikap Angliában, a Leicester ellen.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus