A sírból hozta vissza burgosi meccsét a Barcelona

Két perccel a vége előtt még 8 pontos hátrányban volt a katalán sztárklub, amely végül hosszabbítás után győzte le a kiesés ellen küzdő San Pablo Burgost.

A spanyol bajnokság alapszakaszának 24. fordulójában az FC Barcelona Lassa a 16. helyen álló San Pablo Burgos vendége volt.

Az első negyedben még irányította a játékot a hét közben, az Olympiakosz otthonában 27 pontos győzelmet arató Barcelona - volt 11 pont is a katalánok fórja, amely az első negyed végén 5 pontra csökkent (15-20). A második felvonás azonban előhozta a Barca legnagyobb idei gyengeségét, a védekezésbeli labilitást - 35 pontot kapott Szvetiszlav Pesics alakulata, és a nagyszünetben már 11 pontos hátrányban volt (50-39).

A fordulás után 3, majd 2 pontra csökkentette lemaradását a vendég gárda, de 10 perccel a vége előtt még 7-tel volt lemaradva (70-63). A záró felvonásban szépen tartotta, sőt, növelte előnyét a Burgos, amely négy perccel a vége előtt 12 ponttal vezetett (87-75) - két perccel az elvileg végső dudaszó előtt is még mindig 8 ponttal jobban állt a hazai gárda (89-81). Ezt követően azonban a Barca eltüntette hátrányát a teljesen megálló vendéglátóval szemben, Heurtel az utolsó percben egyenlített, és jöhetett is a hosszabbítás (89-89).

A ráadást egy gyors 7-0-lal kezdték a vendégek, és úgy tűnt, simán végig is viszik az itt megszerzett előnyt. A Burgos azonban az utolsó perc előtt egy triplával egyetlen pontra feljött, Huskicnak pedig sima ziccere volt a 101-100-hoz, de elhibázta. Jackson egy jó büntetője után Martinez egyenlített a vonalról, de Edwin Jacksoné volt az utolsó szó - 14.2 másodperccel a vége előtt egy középtávoli tempót értékesített, ezzel 103-101-re nyert a Barca, amely ezzel 16-7-es mérleget tudhat magáénak, és a Baskoniával és a Valenciával holtversenyben üldözi a Real Madridot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus